Movie News: Disney schrapt een film, Het Harvey Weinstein schandaal en Gambit komt eraan

In Movie News: Disney schrapt een animatie film, het Harvey Weinstein schandaal en de spin-off van X-Men Gambit heeft een releasedatum

Vorige week begon het schandaal rondom de filmmaker Harvey Weinstein. Ik koos ervoor om het nog niet terug te laten komen in de Movie News van vorige week. Want het is een schandaal een staartje zou krijgen. Dat lees je hieronder. Ook lees je waarom Disney er voor gekozen heeft om te stoppen met een animatie film. En na jaren wachten is er een nieuwe releasedatum bekend gemaakt voor de Gambit film.

Vorige week schreef ik over de foto’s die van Fantastic Beasts 2 online werden gezet, De trailer van Pokémon: I Choose You film en Fast & Furious 9 werd uitgesteld. Dit lees je hier uitgebreid terug.

Disney Animation schrapt Gigantic uit de releaseschema

Disney schrapt Gigantic uit de releaseschema
Bron: The Hollywood Reporter

Disney maakt ieder jaar bekend wat de toekomst plannen zijn van het grote multimedia bedrijf. Vorig jaar werd tijdens de D23 Expo bekend gemaakt dat Gigantic eraan zat te komen. De bovenstaande concept art werd getoond en dat beloofde veel goeds. Want Disney Animation was van plan om net als Rapunzel een twist aan het verhaal te geven.
Dit keer zou de reus geen volwassen man zijn maar een meisje. Een leuke twist.

De songwriters die verantwoordelijk zijn voor de hit ‘Let It Go’ uit Frozen zouden de muziek gaan schrijven voor de film dat oorspronkelijk in november 2020 uit zou gaan komen. Toch maakte het bedrijf vorige week bekend te stoppen met het project. Want er zijn een hele hoop ideeën, alleen kwam er geen passend verhaal uit dat uitblonk. Er wordt al gewerkt aan een ander sprookje dat dan uit gaat komen. De titel is niet bekend gemaakt.

Het Harvey Weinstein schandaal

Het Harvey Weinstein schandaal
Bron: CNN Money

Begin vorige week begon het nieuws zich te verspreiden dat over Harvey Weinstein ging. Hij zou een hele hoop actrices seksueel geïntimideerd hebben. Bekende actrices en modellen als Angelina Jolie, Angie Everhart, Cara Delevingne en Eva Green deden hun verhaal over wat de Amerikaanse filmproducent bij had geprobeerd.
Heel heftig om te lezen is dat hij jaren lang de meest vreemde dingen heeft geprobeerd. Zo masturbeerde hij voor een hele hoop actrices en dat ging verder dat hij de actrices zoende en het bed in probeerde te krijgen.

Vlak voordat het nieuws over het internet ging werd Harvey Weinstein ontslagen bij het productie bedrijf Weinstein Company dat hij samen met zijn broer Bob Weinstein had. Het bedrijf maakte onder andere: Shakespeare In Love, Gangs Of New York, Nine en Kill Bill. Geprezen films waar het bedrijf prijzen voor kreeg. Nadat er steeds meer verhalen werden naar buiten kwamen zou je verwachten dat de filmwereld gaat reageren.

Dat gebeurde ook en hij werd dit weekend uit het comité van de Oscars gezet. Zij willen een boodschap uitdragen dat het gedrag dat Harvey Weinstein laat zien niet getolereerd wordt. Je moet respect hebben voor je collega’s met wie je samen werkt. En daarom is besloten dat hij niet thuis hoort in het comite van de Oscars. Daar blijft het niet bij want de president van Frankrijk heeft besloten om Harvey van de Légion d’honneur (Legioen van eer) te schrappen. Hij kreeg de onderscheiding in 2012 nadat The Artist en de prijzen viel bij de Oscars.

Maar wat gaat er nu gebeuren met Harvey Weinstein?

De aandelen die Harvey Weinstein in zijn bedrijf had liggen voor het oprapen, want wie wilt er in contact komen met een bedrijf dat door op dit moment meest gehate man van Hollywood werd geleid? Jay-Z ziet zijn kans en heeft interesse om de aandelen over te nemen. Het zou om 23 procent van de aandelen gaan.

Er zijn onderzoeken bezig die het hele schandaal tot op de bodem gaan uitzoeken. Dit gaat zeker een staartje krijgen. Het beste is nu dat Harvey Weinstein de hulp gaat zoeken voor zijn seks verslaving en beter gaat worden. Of hij ooit weer aan het werk komt in Hollywood betwijfel ik. Want dit is een enorm schandaal.

De X-Men Spin-off film Gambit komt er aan!

Channing Tatum is te zien als Gambit in de X-Men Spin-off film
Bron: Joblo.com

De Gambit fans hebben een hele lange tijd de adem in moeten houden om vol spanning te wachten of alles wel door zou gaan. Marvel en Fox hadden de planning gemaakt en eind vorig jaar zou Channing Tatum in de huid van de X-Men karakter kruipen. Dit gaat alsnog gebeuren alleen drie jaar later. 14 februari zal de spin-off in de bioscoop draaien.

Een tactische datum omdat Deadpool met de eerste film op precies dezelfde datum uitkwam. Het was een succes en de studio hoopt met de solo film weer succes in handen te hebben. Remy LeBeau is een mutant die explosieve kinetische energie heeft. Dat kan hij gebruiken bij voorwerpen. Dat moet op het grote scherm van de bioscoop een spektakel gaan worden.

Na een lijst met regisseurs die het project niet meer zagen zitten en scripts die zijn herschreven, staat Gambit op z’n pootjes. De regisseur die het project gaat regisseren is: Gore Verbinski. Hij maakte eerder films als The Pirates of the Caribbean, The Ring en Rango. Channing Tatum zal de co-producer zijn en het script dat er nu ligt is geschreven door Joshua Zetumer.

Latest Reviews

Ook interessant
Worden James McAvoy en Bill Hader gecast voor ‘It: Chapter Two’?