Movie News: Dumbledore in Fantastic Beasts 2, Daniel Weiss en David Bernioff naar Star Wars en Doctor Dolittle komt terug!

In de Movie News: De seksualiteit van Dumbledore in Fantastic Beasts 2, Daniel Weiss en David Bernioff maken de overstap van Game Of Thrones naar Star Wars. En een nieuwe Doctor Dolittle

Er ws de afgelopen dagen veel te doen over een aantal onderwerpen die in de Movie News van deze week zitten. Zoals de seksuele voorkeur van Dumbledore in Fantastic Beasts 2. Dat de mannen Daniel Weiss en David Bernioff van ‘Game Of Thrones’ naar de ‘Star Wars’ familie gaan. En als laatste film nieuws dat er een nieuwe ‘Doctor Dolittle’ aankomt, en hieronder lees je wie er tot nu toe zijn gecast.

In de vorige Movie News las je over Jennifer Hudson in de rol van Aretha Franklin. Maar ook over de volgende delen die van ‘Don’t Breathe’ en ‘Robocop’ worden gemaakt. Genoeg om te lezen, en kan je niet genoeg krijgen van alles wat met films te maken heeft? Op de Movie pagina staan meer recensies, Movie News, Throwbacks en Trailers.

Seksualiteit van Dumbledore wordt niet besproken in Fantastic Beasts 2

Seksualiteit Dumbledore
Bron: Warner Bros | Seksualiteit Dumbledore wordt niet besproken

Toen J.K. Rowling na de Harry Potter boeken serie met een vervolg boek kwam werd al snel duidelijk dat Dumbledore een homoseksuele man is. En toen bekend werd gemaakt dat bij ‘Fantastic Beasts 2’ de jonge versie van Dumbledore erin zou worden geschreven, ging het internet los. Want hij en Grindelwald, gespeeld door Johnny Depp zouden een verleden hebben. Waar er wat vonken over en weer waren gegaan.

Toch wordt in de film, dat aan het eind van 2018 in de bioscoop te zien zal zijn, niet veel los gelaten over de seksualiteit. Iets wat ik heel bizar vindt. Want de fans die weten hoe het zit, en verwachten dat daar ook iets mee wordt gedaan. Toch is het een heel moeilijk onderwerp voor Warner Bros en J.K. Rowling. Omdat je als film wilt scoren en wanneer mensen je film links laten liggen vanwege homoseksualiteit dan loop je geld mis.

Het gekke is alleen dat in de eerste ‘Fantastic Beasts’ film al werd gehint op de seksualiteit van Grindelwald. Hij was heel intiem met Credence. Of het derde deel meer los gaat laten is nog afwachten. Want het tweede deel kan misschien meer laten zien van Dumbledore dan dat er tot nu toe wordt verteld.

Daniel Weiss en David Bernioff maken de overstap van Game Of Thrones naar Star Wars

Daniel Weiss en David Bernioff aan de slag bij Lucasfilm
Bron: Art Streiber van Variety | Daniel Weiss en David Bernioff aan de slag bij Lucasfilm

Nu kijk ik niet naar de serie ‘Game Of Thrones’ maar wat ik terug kan zien wat de heren Daniel Weiss en David Bernioff hebben gemaakt is het veel belovend. Want na het laatste seizoen van de populaire HBO serie gaan zij aan het werk bij Lucasfilm. Onder het gezag van Kathleen Kennedy gaan zij bezig met het schrijven en produceren van ‘Star Wars’ films.

In een pers bericht liet het duo al weten dat zij vanaf 1977 fan zijn van de bekende science fiction film serie. En zij zijn dan ook vereert dat zij nu zelf onderdeel gaan uitmaken van de familie. Het gaat nog wel even duren voordat zij aan de slag gaan want de opnames van ‘Game Of Thrones’ is nog in volle gang. Ook zullen zij betrokken zijn bij de verschillende pers momenten wanneer het volgend jaar gaat uitkomen.

Daarna worden alle pijlen gericht op de ‘Star Wars’ films. Alleen ben ik benieuwd welke kant dat op gaat. Als je na gaat dat Disney grote plannen heeft om een eigen on demand dienst te lanceren. Gaan zij films en of series maken die direct naar de dienst gaan. Of komen de films eerst in de bioscoop? Als het aan de fans ligt dan gaan zij naast de regisseur Rian Johnson een eigen trilogie maken. Maar wordt het geen overkill aan ‘Star Wars’ films. Ik vindt één film per jaar meer dan voldoende. We gaan het de komende jaren zien. Want naast de aankondiging is er nog weinig los gelaten over de plannen.

‘The Voyage of Doctor Dolittle’ komt volgend jaar uit! En dit is de cast

Robert Downey Jr. in de remake van Doctor Dolittle
Bron: Hypable.com | Robert Downey Jr. in de remake van Doctor Dolittle

Wanneer je dacht dat alleen Eddie Murphy in de rol van Doctor Dolittle kon kruipen, dan heb je het mis. Want Universal heeft niemand minder dan Robert Downey Jr. voor de hoofdrol gecast. Hij zal net als de voorgaande twee films als dokter met de dieren kunnen praten.

En de stemmen van de dieren worden ingesproken door een goede cast van bekende acteurs en actrices. Tom Holland, Emma Thompson, Selena Gomez en Ralph Fiennes zullen de stemmen van de verschillende stemmen inspreken. Naast Robert Downey Jr. als dokter zal je Antonio Banderas en Michael Sheen in levende lijven zien als de andere menselijke rollen.

De regisseur en tevens de schrijver van het script, Stephen Gaghan gaat er voor zorgen dat alles zo goed mogelijk op beeld komt te staan. Zijn vorige werk is van een aantal jaar geleden. Maar toch, je kent hem van de film ‘Gold’ en schrijver van de videogame ‘Call of Duty: Ghosts’. En hij werkt ook aan de binnenkort uit komende videogame ‘The Division’.

Latest Reviews

Ook interessant
Fred van Leer: Alles Uit De Kast