Movie News: Fox is aan het schuiven, Boek Isa Hoes wordt verfilmd en John Wick gaat verhuizen

Fox is aan het schuiven met de X-Men films, Boek Isa Hoes wordt verfilmd en John Wick krijgt vervolg op televisie

De Movie News van deze week is gevuld met nieuws dat van ver moest komen. Want in januari is het aardig rustig en komt er weinig tot bijna geen filmnieuws naar buiten. In februari komt het weer op gang, omdat sinds een aantal jaar de filmwereld goede zaken doet met grote blockbusters.

Maar de film nieuws van deze week komt van 20th Century Fox, want de X-Men films die voor 2018 waren gepland worden verplaatst. Naar voren maar ook naar 2019. Daarnaast wordt het boek dat Isa Hoes schreef over haar man Antonie Kamerling wordt verfilmd. En het laatste nieuws komt bij Lionsgate vandaan. Zij gaan de film John Wick naar het kleine scherm halen. Er komt een televisie serie aan.

Filmstudio 20th Century Fox is aan het schuiven met de X-Men films

Fox is aan het schuiven met de X-Men films
Bron: DigitalSpy | Fox is aan het schuiven met de X-Men films

Eind van 2017 werd door Disney en Fox bekend gemaakt dat de mouse house de entertainment tak van de filmstudio zou overnemen. Er was een mega bedrag betaald. Alleen moet het nog worden goedgekeurd. Toch lijkt het erop dat de studio’s niet zo heel goed met elkaar kunnen. Want 20th Century Fox is begonnen met schuiven. Als eerste film is ‘Deadpool 2‘ aan de beurt. Zij zijn een week voor de ‘Han Solo‘ film gaan zitten. Dat wordt stevige competitie.

Twee andere films die bij de X-Men franchise horen zijn opgeschoven naar 2019. Daarmee lijkt het dat de overname van Disney nu al invloed heeft op de release data van films. Nu zijn ‘The New Mutants’ en ‘Gambit’ naar achter verplaatst. De horror variant van de X-Men film zou een lowbudget superhelden film zijn. Waar er niet geleund zou worden op de effecten.

Daarom is het vreemd dat de datum van het uitkomen is opgeschoven. Disney zou plannen hebben om van ‘The New Mutants’ een trilogie te maken voor de on demand dienst. Zou de film nu verdwijnen van het grote scherm en voor het eerst te zien zijn onder de vleugels van Disney?

Voor de zoveelste keer is ‘Gambit’ weer in het nieuws. Want de film van de X-Men karakter dat gespeeld zou worden door Channing Tatum. Want het is niet de eerste keer dat een regisseur de handdoek in de ring gooit. Afgelopen oktober werd Gore Verbinski als nieuwe regisseur aangewezen. Nu is hij opgestapt, onder de noemer: planningsproblemen. Gaat de film er ooit komen? Nu zou de film juni 2019 uit moeten gaan komen.

Het boek ‘Toen Ik Je Zag’ van Isa Hoes wordt verfilmd

Het boek 'Toen Ik Je Zeg' van Isa Hoes wordt verfilmd
Bron: Het Parool | Het boek ‘Toen Ik Je Zeg’ van Isa Hoes wordt verfilmd

In 1997 trouwde Isa Hoes maar haar man Antonie Kamerling, maar drie jaar later koos Kamerling voor zelfdoding. Het leven voor en daarna heeft de actrice en schrijfster vast gelegd in ‘Toen Ik Je Zag’. Het boek kwam in 2013 uit en werd heel goed verkocht. Tegenwoordig een bijna gegarandeerd om dan verfilmd te worden. Verschillende ideeën werden aan Isa Hoes voorgesteld. Maar Ben Verborg had een voorstel gedaan en dat beviel goed.

De regisseur had eerder de film ‘Het Meisje Met Het Rode Haar’ gemaakt. Het spannende aan het verfilmen is dat Isa Hoes een aantal dingen moet los laten. Ook al is zij betrokken, het schrijven aan het script wordt door andere gedaan. Heel spannend voor Isa Hoes, omdat het een heel persoonlijk verhaal is dat binnenkort op het grote scherm te zien zal zijn.

John Wick verhuisd naar de kabelzender Stars van Lionsgate

John Wick de TV serie 'The Continental' wordt gemaakt
Bron: Indiewire | John Wick de TV serie ‘The Continental’ wordt gemaakt

De eerste twee ‘John Wick‘ films waren een groot succes en er wordt achter de schermen hard gewerkt om er een derde bij te maken. Daarmee lijkt Lionsgate een franchise in handen te hebben dat een succes is. Daar komt een volgende stap bij. Want de franchise is straks niet alleen op het grote scherm, maar ook op het kleine scherm te zien.

De studio Lionsgate heeft in Amerika de kabelzender Starz. Om het imago en de kijkers naar de zender te trekken wordt er een serie gemaakt waar Keanu Reeves een grote rol in gaat krijgen. Niet alleen voor de schermen maar ook achter de schermen. Hij zal een bijrol gaan krijgen in de serie ‘The Continental’. Waar in iedere aflevering een andere huurmoordenaar de hoofdrol zal spelen. Die zullen naar het Continental Hotel gaan waar zij tot rust kunnen komen. Het hotel speelt een grote rol in de twee ‘John Wick‘ films.

Latest Reviews