Movie News: Star Wars backlash, The Nutcracker teaser en Dikkertje Dap kans op filmprijs

Een nieuwe Movie News: ontstaat er een Star Wars backlash, Disney lanceert de teaser van The Nutcracker en de Nederlandse Dikkertje Dap maakt kans op filmprijs

Een nieuwe Movie News met een mogelijke Star Wars backlash van de die hard fans naar The Last Jedi. Maar ook een spik splinter nieuwe teaser van Disney’s The Nutcracker & The Four Realms. En de Nederlandse jeugdfilm Dikkertje Dap maakt kans op een filmprijs in Berlijn. De uitgebreide verhalen lees je hieronder.

In de vorige Movie News vertelde ik het nieuws over: de drama achter de schermen bij Bohemian Rhapsody, er komt een R-rated Star Trek film aan en de eerste beelden van X-Men Dark Phoenix waren online gezet. Tussen de twee artikelen vol met Movie News deelde ik een artikel over de grote aankoop dat Disney deed. Zij kochten de entertainment tak van Fox, 21st Century Fox. Heb je dat gemist? Lees het terug door op de links hierboven te klikken.

Is er een Star Wars backlash van de die hard fans naar The Last Jedi?

Is er een Star Wars backlash ontstaan?
Bron: Metro & LucasFilm | Is er een Star Wars backlash ontstaan?

Sinds het uitkomen van de nieuwste Star Wars film, The Last Jedi is er een negatieve golf aan berichten online te vinden. Ondanks de recensies die heel positief waren over de film is schijnt er een Star Wars backlash bezig. Op de website van rottentomatoes.com kunnen mensen een recensie achter laten. De ‘professionele’ recensies staan online en in totaal is 93% positief erover.

Tegenover een veel minder positief cijfer van de bioscoop bezoekers 56%. Er wordt veel geschreven over dat mensen op internet los gaan zonder enige reden te hebben. Een ander verhaal is dat de fans van de originele trilogie niet blij zijn met het verloop van de nieuwe film. Het is een kwestie van speculeren. Één ding is zeker, niet alle kijkers zijn blij met de manier dat de verschillende karakters in de film te zien zijn. Wanneer wij weten of er een serieuze Star Wars backlash is weten wij na het komende weekend. Dan worden de nieuwe cijfers bekend gemaakt.

De teaser van The Nutcracker And The Four Realms van Disney

6
Scooby-Doo en zijn vrienden zijn naar 2020 gehaald
Welke plannen worden losgelaten bij de animatie film Scoob!?

Disney zet in 2018 groots in op kerst films voor het hele gezin. Niet alleen met The Nutcracker maar ook met het vervolg van Marry Poppins. Dus als je voor volgend jaar wilt weten wat er rond de feestdagen in de bioscoop draait? Dan weet je in ieder geval al twee titels. De teaser van The Nutcracker And The Four Realms kwam uit. Het deed mij heel erg denken aan Alice In Wonderland dat het afgelopen jaar niet al te best heeft gedaan.

Disney lijkt nog niet helemaal tevreden te zijn en er staat een hele maand aan reshoots gepland. Alleen zal Lasse Hallström de shoots niet gaan doen. Zijn collega Joe Johnston zal het van hem over nemen. Ik ben heel benieuwd of hij het magische gevoel kan laten exploderen op het scherm. Want dat lijkt mij de bedoeling. Zoals de live action versie van Cinderella.

De Nederlandse jeugdfilm Dikkertje Dap maakt kans op een filmprijs in Berlijn

Jeugd- en familie film Dikkertje Dap maakt kans op een filmprijs
Bron: Pathé | Jeugd- en familie film Dikkertje Dap maakt kans op een filmprijs

Afgelopen september kwam de familie- en jeugdfilm Dikkertje Dap in naar de bioscoop. Distributeur Independent Films maakte disdag bekend dat de film in de categorie Generation is genomineerd. En wel op het internationale filmfestival in Berlijn. De film gaat na het filmfestival in de Duitse bioscopen draaien onder de titel: Mein freund, die giraffe. Eind februari zal het filmfestival plaatsvinden, dan wordt ook bekend gemaakt of de Nederlandse film Dikkertje Dap, geregisseerd door Barbara Bredero kans maakt op een prachtige prijs.

Latest Reviews

Ook interessant
televisie
Het Is Hier Autistisch doorbreekt taboes