Moxi – Paclew

Luister naar de single Paclew waar Moxi een voorproefje geven op de EP Figures Bathed in Light

Moxi new music
Kan je dag een energie boost gebruiken? Luister naar de nieuwe single van Moxi.
Anna en Andy Toy zijn de breinen achter de band. Zij hebben een combinatie samengevoegd waarbij Anna zorgt voor de dromerige en unieke vocalen. En Andy de atmosferische muziek uit het toetsenbord verzorgd. Je hoort pop, de klassieke cinema en de muziek uit de jaren ’80 terug in de muziek van nu. De elektrische gitaren, droom pop melodieën vormen samen de band Moxi, afkomstig uit Los Angeles.

De EP Figures Bathed in Light is in augustus uitgekomen en is geproduceerd door de songwriter Bobby Hartry, een man die een Emmy Award in ontvangst heeft genomen. En dat is gemixt met de man die achter het geluid van Radiohead en Bebk zat, Bryan Cook. Samen schreven zij de muziek voor de EP. Om de nummers op een zo goed mogelijke manier te kunnen schrijven, sloten de schrijvers en Moxi zichzelf op een berg in een cabine.
Omdat zij een weekend waren opgesloten konden zij goed reflecteren op het leven dat zij lijden. Ze werden geconfronteerd met narigheid van het leven, dat hebben zij van zich afgeschreven. Het resultaat is te beluisteren op de nieuwe EP.

Een aantal nummers die op de EP Figures Bathed in Light van Moxi staan

De titel song ‘Figures Bathed in Light’ is gebaseerd op een hele nare gebeurtenis, het koppel had een bijna dodelijk ongeluk mee gemaakt. Zij moesten de gebeurtenis een plek geven waardoor zij nieuwe creatieve energie en hoop kregen. Want zij hadden het ongeluk overleefd.
De inspiratie voor de nummers krijgen zij niet alleen van zichzelf. De verhalen die zij horen van mensen en grote gebeurtenissen zorgen ervoor dat de creativiteit naar boven komt. Anna begint dan te schrijven en Andy gaat daarna de muziek maken om het nummer zo goed mogelijk te maken.

Je vindt de single ‘Paclew’ terug op de EP en geeft je een energie boost. Het is een nummer waar je heel goed hoort waarbij het dromerige van Anna en het wat donkere en uptempo geluid van Andy samen komen. Toen ik het nummer voor de eerste keer hoorde klonk het heel herkenbaar. Alsof ik het nummer eerder had gehoord.
Het ‘synthpop’ geluid dat je hoort is in en scoort in de hitlijsten en is over allerlei radiostations te horen.

Klez – Ain’t Nobody’s Fool

Een ander nummer ‘Ivory Eyes’ laat de diversiteit horen van de EP. Het is een nummer wat verleiding en achtervolgend tegelijk is. De goth en indie elektro invloeden komen samen waarbij Moxi een wrijving en weerstand laat horen. Mochten de geluiden je bekend in de oren klinken? Dat kan zeker want programma’s als: Keeping Up With the Kardashians, The Young and the Restless, I Am Cait, Total Divas en Made in Chelsea hadden muziek van Moxi gebruikte tijdens één van de afleveringen.

Latest Reviews

Ook interessant
Music Listed
Artiesten die hun carrière hebben verpest