award show live

MTV Video Music Awards 2017

awards-show-live

Alles wat je over de MTV Video Music Awards 2017 moet weten!

MTV Video Music Awards 2017
Bron: MTV.com

De MTV Video Music Awards 2017 komen eraan en dat betekend veel genomineerden, optredens maar vooral spraakmakende televisie waarbij de bekende televisiezender alles uit de kast haalt. In de nacht van 27 op 28 augustus zal de show in The Forum in Californië plaats vinden. Om je alvast voor te bereiden op de lange en muzikale avond heb ik alle informatie dat er in van de optredens, meest genomineerden en de gastvrouw voor je op een rij gezet.

Vorig jaar deelde ik mijn mening over de 2016 versie van de Music Video Awards.
Katy Perry zal voor de tweede keer in haar carrière als zangeres de hots of gast vrouw zijn van een grote show van MTV. Want in 2008 was zij de gastvrouw van MTV Europe Music Awards. Dit keer mag zij de Amerikaanse versie aan elkaar gaan praten. Verwacht veel spektakel en minimaal één optreden van de zangeres.

https://youtu.be/AxcaRFJrLbY

Wat Katy samen met de andere gast uitreikers gaat doen is de ‘moon person’ uitreiken. Daarbij is er gekeken naar de verschillende elementen in de muziek dat tussen 25 juni 2016 en 23 juni 2017 is uitgekomen. De iconische award die voor het eerst gender neutraal worden uitgereikt. MTV deed dat voor het eerst dit jaar bij de MTV Movie & TV Awards. In plaats van Best Male en Best Female is de categorie Artist of the Year in het leven geroepen.

Wie weet de meeste nominaties bij de MTV Video Music Awards 2017 binnen te halen?

Er zijn in totaal vijftien categorieën waar verschillende artiesten genomineerd zijn. De meest genomineerde artiest van de MTV Video Music Awards 2017 is Kendrik Lamar. De videoclip en single ‘Humble’ vielen het afgelopen jaar op en de rapper is daarmee acht keer genomineerd.

Op de tweede plek zijn twee artiesten geëindigd. Katy Perry en The Weeknd zijn vijf keer genomineerd. Katy weet vooral te scoren met de videoclip en single ‘Chained to the Rhythm’. En The Weeknd wist vijf nominaties binnen te halen met de single en videoclip van ‘The Reminder’. De artiesten die genomineerd zijn voor de hoofdprijs, Artist of the Years van de MTV Video Music Awards 2017 zijn: Bruno Mars, Kendrick Lamar, Ed Sheeran, Ariana Grande, Lorde en The Weeknd.

Dit zijn de artiesten die gaan optredens tijdens de MTV Video Music Awards 2017

Er wordt een blik met artiesten opgetrokken om tussen de uitreikingen te komen optreden. Zoals ik hierboven al aangaf was dat Katy Perry een aantal nummers van haar nieuwe album Witness live zal laten horen. Ik gok de singles die tot nu toe zijn uitgebracht. Daarnaast zullen Miley Cyrus, Fifth Harmony, Kendrick Lamar, Ed Sheeran, Lorde, The Weeknd, Thirty Seconds to Mars en Shawn Mendes optreden. Verwacht veel nieuwe single of bekende hits van het afgelopen jaar.

Pink mag de Michael Jackson Video Vanguard Award in ontvangst nemen

Wie ook op het podium te zien zal zijn is Pink. Zij zal na Beyoncé en Rihanna het prestigieuze beeldje in ontvangst nemen. Pink heeft een muziek carrière van zeventien jaar een hele goede prestatie. Zij heeft in de jaren dat zij als artiest mee gaat veel voor elkaar gekregen.

Pink heeft genoeg betekend voor de pop cultuur, fashion en een voorbeeld voor veel mensen geweest. Om dit allemaal in de spotlight te zetten is het na al die jaren tijd om Pink tijdens de MTV Video Music Awards 2017 in het zonnetje  te zetten.

Naar welk optreden bij de MTV Video Music Awards 2017 kijk jij het meest uit? En wie mag van jou naar huis gaan met de moon person van Artist of the Year naar huis gaan?

Latest Reviews