Bron: Photo by null - © null, IMDB & Disney | Mulan

Mulan Teaser Trailer

Wat laat Disney met de teaser zien?

Disney weet hoe zij mensen enthousiast moeten krijgen met de Mulan teaser trailer

Disney weet hoe zij mensen enthousiast moeten krijgen met de Mulan teaser trailer
Bron: Photo by null – © null, IMDB & Disney | Mulan

Gisteravond vond Disney het tijd om met een ‘Mulan teaser trailer’ te lanceren. Het duurt bijna een jaar voordat de film überhaupt in de bioscoop te zien is. Voor Disney was er een goede reden om de teaser te lanceren, want het was namelijk finale van de voetbal WK. Waardoor er in Amerika, dankzij de finale plek en de winst, een hele hoop mensen voor de buis zaten.

Tijd voor de nodige promotie, daar komt bij dat de laatste grote live action film van 2019 in binnenkort in de bioscoop te zien zal zijn. Het spijt mij ‘Maleficent 2’, maar na ‘The Lion King‘ is ‘Mulan’ de volgende grote titel waar een veel mensen naar uit kijken. Het succes van ‘The Lion King’ moet er voor zorgen dat mensen enthousiast worden van de eerste live action film van 2020.

Terug naar de ‘Mulan teaser trailer’, want er werd al heel snel duidelijk dat er een aantal grote veranderingen zijn doorgevoerd. Tot nu toe werd er alleen gesproken over de muziek, toch lijkt Disney dat niet in de live action versie te laten. Wat ik gemiste kans vind van de mouse house, zij brengen de nostalgische films niets voor niets in een live action jasje, terug naar de bioscoop.

Terwijl je Mulan gedurende de teaser een aantal stukken van teksten hoort zeggen, en er wordt niet gezongen. Ik wilde bijna gaan roepen naar het scherm, dat zij van mij los mocht gaan met haar zang. Ook lijkt zij met haar vecht- en zwaardkunsten de groep te overstijgen. Terwijl zij tot nu toe altijd één van de jongens was, ondanks dat zij undercover zat.

Wat zou wat mij betreft beter kunnen na het zien van de teaser?

Wat zou wat mij betreft beter kunnen na het zien van de teaser?
Bron: Photo by null – © null, IMDB & Disney | Mulan

Ook zijn er karakters weg gelaten, je zag in de film en in de ‘Mulan teaser trailer’ geen Mushu zien. Daarentegen hebben de makers er voor gekozen om een zus in de film te schrijven. Dat kan voor de nodige diepgang zorgen, en gesprekken tussen de zussen. Waardoor de emotie voelbaar zal zijn, en de druk om de oorlog te winnen groter maakt.

Wat je niet ziet, maar wel in de film te zien zal zijn. Is de toevoeging van een heks. Waardoor het verhaal richting een klassiek sprookje wordt getrokken. Terwijl de animatie versie zich zonder de standaard elementen wist te differentiëren. Er zijn ook elementen dat je direct herkent. Zoals de scene bij de matchmaker, het trainen en het moment dat zij alleen moet vechten tegen de indringers van China.

Wat de makers tot nu toe heel goed doen, en ook laten zien in de ‘Mulan teaser trailer’. Is dat zij met de nieuwe versie meer verdieping willen zien. Door de omgeving, decors en kostuums heel rijk over te laten komen. Er schijnen nog extra opname dagen te zijn gepland, waardoor mijn hoop op de terug keer van de muziek blijft bestaan. Het is afwachten wat Disney uiteindelijk gaat besluiten. Voor ons als kijkers is het afwachten tot dat de film 27 maart in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.

Latest Reviews