App Blog

Muzikale on demand diensten Juke en Deezer

De muzikale diensten Juke en Deezer onder de loep

Na de Spotify en Apple Music app is het de beurt aan de twee laatste apps. Dit keer zijn Juke en Deezer aan de beurt. De diensten hebben niet zoveel abonnees maar weten wel mensen aan te spreken. Op welke manier gaan zij de concurrentie aan met de grote jongens als Apple en Spotify? En waarom zou je juist de apps van Juke en Deezer moeten gaan gebruiken? Vandaag net zoals bij de andere apps, de voor- en nadelen lees je hieronder.

De Nederlandse muzikale on demand dienst Juke

Juke on demand app
Bron: iCulture | Juke

Er is een Nederlands antwoord op de grote apps als Spotify en Apple Music. In 2012 werd de app al gelanceerd door de Mediamarkt, maar dat werkte toen niet. Daarna heeft Talpa Radio het overgenomen en het een remake gegeven. En dat merk je zodra je app alleen al opent. Het is overgoten met het Talpa sausje. Aan de ene kant is dat een heel goed gedaan. Want het is een app geworden waar de mix van de traditionele radio en de muzikale on demand dienst samen komen.

Want de radiozenders die bij Talpa Radio horen kan je digitaal luisteren. Zoals Radio Veronica, Sky Radio, Radio 10, Radio 538 maar ook Slam, Classic FM en 100% NL. Genoeg keus als het gaat om radiozenders. Als je zin hebt in de nummers waar jij van houdt dan is er genoeg om naar te luisteren. Het positieve aan de Juke app is dat alles makkelijk te vinden is, oftewel overzichtelijk. Als je de app opent zie je een overzicht van ‘Playlists’, ‘Radio’, ‘Genres’, ‘Populaire Nummers’ en ‘Populaire Albums’. Zo kan je snel een keus maken naar wat je wilt luisteren.

 

Je kan ook naar afspeellijsten van verschillende Juke redacteuren luisteren. Over het algemeen zijn het radio deejays. Maar andere bekende die een persoonlijke afspeellijst hebben samengesteld. zoals Fred van Leer, Angela Groothuizen, Racoon maar ook Disney. Zo leer je de smaak van de persoon in kwestie kennen.

Wanneer je een abonnement bij de dienst wilt afsluiten dan betaal je €9,99. Er is geen abonnement waarbij je met meerdere mensen tegelijk naar de muziek kan luisteren. Als je niet wilt betalen kan je alsnog naar de radiozenders wilt luisteren. Er zijn veel mogelijkheden om een app te installeren. Alleen is de connectie maken tussen de apps onmogelijk.

Is Deezer een optie om te gaan gebruiken?

Deezer
Bron: Billboard | Deezer

In 2006 werd de muzikale dienst Deezer opgezet. Maar na tegenslagen moest de dienst voor een tijd stoppen. Een jaar later, in 2007 werd de dienst opnieuw gelanceerd met de goede licenties. De dienst heeft een catalogus net zoals de andere muzikale on demand diensten. Het leuke aan Deezer, is dat zij na een aantal keer muziek te hebben geluisterd, een persoonlijke afspeellijst hebben klaar staan.

Onder de noemer ‘Flow’ kan je naar de persoonlijke afspeellijst luisteren die de hits en genre muziek voorbij komt waar jij van houdt. De app van Deezer is onoverzichtelijk, je moet zoeken naar de verschillende afspeellijsten, genres en andere mogelijkheden. Het handige aan de app is dat je de ‘zoek’ functie onder in beeld hebt zitten. Zodat je naar alles kan zoeken.

Je hebt je eigen account waar je persoonlijke afspeellijsten kan toevoegen. Ook favoriete albums, nummers, mixes en artiesten kan je daar terug vinden. De mensen achter Deezer willen je op de hoogte houden van verschillende albums die je zou kunnen luisteren. Onder het ‘nieuws’ kopje deelt de app albums om in de spotlight te zetten. Verder functioneert de app zoals de andere besproken apps.

Toch komt het rommelig over. Het enige waar Deezer zich mee onderscheid is de mogelijkheid om zelf muziek aan de dienst toe te voegen. Als je zelf muziek maakt of op je computer hebt staan, kan je het toevoegen aan een afspeellijst.
Wil je een abonnement bij de dienst aan gaan. Dan heb je vanaf €9,99 een abonnement. Wil je met meerdere mensen gebruikmaken van de app, dan betaal je €14,99.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative
Art with Food