Oud en Nieuw 2017 Televisie

Met deze muzikale programma’s vier je oudejaarsavond 2017

Met deze muzikale programma’s sluit je het jaar goed af!

Gister deelde ik het bericht waar alle informatie over de primetime programmering van NPO1, RTL4 en SBS6 van oudejaarsavond 2017. Het kan zijn dat je niet op shows zit te wachten waar alle aandacht voor nodig is. Dan zijn de volgende muzikale programma’s of live registraties van verschillende concerten een optie. Er is voor ieders wat te kiezen omdat de zenders groots uitpakken om mensen aan te kunnen spreken en vast te houden.

NPO 2 en NPO 3

Max Proms - Deel 2 bij NPO2
Bron: Omroep MAX | Max Proms – Deel 2 bij NPO2

NPO2

Bij de publieke omroep wordt er voor een klassieke of greatest hits gevoel gezorgd. Bij de NPO2 kan je vanaf 23.30 uur naar ‘Max Proms – Deel 2’ gaan kijken. Het eerste deel was met de kerst te zien. En je sluit het jaar muzikaal af met het tweede deel. Waar Nederlandse en internationale artiesten klassieke pop nummers vertolken. Het is een live registratie van het concert dat 2 december in de jaarbeurs werd gehouden. Om 00.25 uur kan je gaan kijken naar de ‘Max Muziekspecial’. Daar krijg je videoclips van nummers die in de jaren ’60 en ’70 populair waren. Een trip down memorie lane.

NPO3

Een andere manier om terug in de tijd te gaan is bij NPO3. Vanaf 20.35 uur wordt er een live concert van ABBA’ uitgezonden. Het was een legendarisch concert dat in 1979 plaats vond. Het is niet de kleinste ruimte waar het concert werd gehouden, want het bekende en immense Wembley stadion. Het ‘muziekfeest van het jaar’ wordt daarna uitgezonden. Houdt je meer van Nederlandstalige muziek dan mag je dat niet missen. Een Sterren NL special waar je alle Nederlandse hits en artiesten langs komen. Vanaf 21.35 uur is dat te zien.

Muzikale programma’s bij NPO3 met onder andere ‘Top 2000 Helden Van’
Bron: NPO Radio 2 | Muzikale programma’s bij NPO3 met onder andere ‘Top 2000 Helden Van’

De hekkensluiter van de muzikale programma’s van de NPO is ‘Top 2000 Helden Van’. Een concert waar je als Top 2000 fan niet omheen kan. Want heb jij de afgelopen dagen voor de buis of radio gezeten? Kijk naar artiesten als Bløf, Douwe Bob, Miss Montreal, Van Velzen, Rondé en Di-Rect. Zij zingen de grootste hits van de de Top 2000 helden. Zet de televisie vanaf 23.20 uur op NPO3.

RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8

RTL4

George Michael Live In London 2005 bij RTL4
Bron: Blu-Ray.com | George Michael Live In London 2005 bij RTL4

Zoals ik al eerder liet weten heeft RTL4 een vol programma als het om oudejaarsavond 2017 gaat. Toch hebben de andere RTL zenders nog genoeg ruimte om bom te plannen met muzikale programma’s. Toch heeft RTL4 wel een concert in de planning staan. Zij zenden ‘George Michael Live in London’ uit. Het concert is uit 2009 en laat de grootste hits van de zanger horen.

RTL5

Bij RTL5 krijg je een aantal speciale concerten en optredens. Eerder in december zond RTL4 ‘Bruno Mars: 24K Magic Live At The Apollo’ uit. Vanaf 20.00 uur kan je het nog een keer zien, mocht je het kleine maar toch funky concert van Bruno Mars hebben gemist. Daarna volgen de specials van RTL Boulevard en RTL Late Night. Nial Horan deed een showcase bij Boulevard en vanaf 21.00 uur kan je zien hoe goed zijn optreden was. Daarna, om 21.50 uur, zie je de Late Night Special van Ed Sheeran.

Tussen alle muzikale programma’s krijg je ook een blik in het leven van Mr. Probz. Er is een documentaire gemaakt over het leven van de zanger en rapper. Hij heeft een hoop tegenslagen gehad en dat zie je terug in de documentaire ‘Against The Stream’ vanaf 22.50 uur. Na het aftellen kan je verder feesten met dance muziek. Het dance feest ‘Armin Only: Live vanuit de Arena’ wordt om 00.10 uur uitgezonden.

RTL7

The Rolling Stones - The Sticky Fingers Live bij RTL7
Bron: Youtube | The Rolling Stones – The Sticky Fingers Live bij RTL7

Voor de rock-and-roll moet je bij RTL7 zijn. Vanaf 22.00 uur krijg je ‘The Sticky Fingers Live’ van The Rolling Stones te zien. De theater tour was in 2005 in verschillende zalen te zien. Nu kan je vanaf je bank van de klassiekers van de rock band luisteren.
Na het aftellen, om 00.15 uur, wordt ‘Rock Donington’ van Aerosmith uitgezonden. Al met een een rock avond waar je helemaal op los kan gaan.

RTL8

Als laatste concert tussen de RTL muzikale programma’s zijn de ‘Ladies Of Soul’. Bij RTL8 krijg je vanaf 22.35 uur de soulvolle nummers om je oren. Goed om op de achtergrond op te zetten. Maar ook als je los wilt gaan op swingende muziek. Na het aftellen gaan de dames door met de optredens.

SBS6, NET5 en Veronica

SBS6 en NET5

Het enige muzikale dat SBS6 heeft als één van de muzikale programma’s is het concert van de Toppers. Met om 23.25 uur ‘Wild West Thuis Best’. Als je de hele avond naar bekende hits wilt luisteren dan heeft NET5 de ideale programmering. Zij zenden vanaf 20.00 uur ‘NET5 Loves Oud & Nieuw’ uit. De leukste videoclips zorgen voor een feestelijke stemming.

Veronica

Waylon op het podium van 'Top 1000 Aller Tijden' bij Veronica
Bron: Hitnotering.nl | Waylon op het podium van ‘Top 1000 Aller Tijden’ bij Veronica

Een andere lijst dat live op het podium tot leven komt is de ‘Top 1000 Allertijden’. Dit keer geen lijst met artiesten. Maar één zanger die iedere genre zijn eigen kan maken. Zanger Waylon stond 24 november in Ahoy Rotterdam. Was je er niet bij? Vanaf 20.30 uur kan je naar het concert kijken bij Veronica. Daarop volgt de populaire pop/rock band Kensington. In 2016 stonden zij voor het eerst in het Ziggodome. En dat wordt vanaf 22.00 uur uitgezonden.

Latest Reviews