Bron: NBCUniversal & slashgear.com | Peacock

NBCUniversal komt met streamingdienst Peacock

Wat heeft NBCUniversal met de streamingdienst Peacock te bieden?

Na Apple, Disney en Warner Bros komt NBCUniversal met de streamingdienst Peacock

Na Apple, Disney en Warner Bros komt NBCUniversal met de streamingdienst Peacock
Bron: GIPHY | NBCUniversal

Nu lijken alleen Apple en Disney bezig te zijn om een eigen streamingdienst op te zetten. Toch zijn er ook andere partijen die achter de schermen aan het bouwen zijn. Want Warner Bros komt met HBO Max begin 2020, waar alle merken onder de vlag van Warner Media op komen. NBCUniversal is druk bezig om de streamingdienst Peacock op te zetten. Het bedrijf heeft een aantal onthullingen gedaan, die voor vele interessant kunnen zijn.

Je zou denken dat de televisie en serie kijkent Nederland hier op zit te wachten. Alleen komen er steeds meer diensten bij, waardoor er bepaalde keuzes moeten worden gemaakt. Nu kiest men vaak voor Netflix en een andere dienst ernaast. De lijst met streaming diensten groeit. Naast streamingdienst Peacock zijn de voorgangers Videoland, Netflix, Disney Plus, Apple TV Plus, Amazon Prime Video, NLZiet en NPO Start al actief.

Wat misschien wel kan werken om de streamingdienst Peacock tot een succes te maken, is dat NBCUniversal heeft laten weten dat er verschillende abonnementsvormen zijn. Bij de één krijg je reclame tussen of tijdens afleveringen en films te zien. Terwijl de andere vorm reclame vrij is. Dat kan betekenen dat er een gratis variant gaat komen. Waardoor je genoegen moet nemen met de reclame’s, om je eigen portemonnee niet leeg hoeft te gooien.

Het leuke aan streamingdienst Peacock gaat zijn dat de kluis van NBCUniversal wordt uitgestald. Van de klassiekers uit de jaren ’80: ‘E.T. the Extra-Terrestrial’ of ‘The Thing’. Tot en met de recent uitgekomen films als: ‘Good Boys‘, ‘Us‘ en ‘The Grinch‘ zullen naar de nog te lanceren streamingdienst komen. Met bekende animatie studio’s Illumination Entertainment en Dreamworks Animation,zal er een heel divers aanbod zijn. Voor zowel de jonge als de oudere kijkers.

Ook gaat NBCUniversal voor het nostalgie gevoel, er staan reboots en remakes op de planning

Ook gaat NBCUniversal voor het nostalgie gevoel, er staan reboots en remakes op de planning
Bron: GIPHY | Saved By The Bell

Om het voor de kijkers aantrekkelijker te maken, gaat NBCUniversal aan de slag om originele content te maken. Natuurlijk zijn de klassiekers goed genoeg om een kijkje te nemen bij Peacock. Toch kan het men over de streep trekken als er series en/of films worden gemaakt, die alleen op de streamingdienst te zien zullen zijn. Originele content komt er zeker aan, want er staan een verschillende reboots en remakes in de planning.

Zo verschijnt er een reboot van ‘Battlestar Galactica’ en een nieuwe serie ‘Brave New World’, gebaseerd op het gelijknamige sciencefiction boek van de Britse schrijver Aldous Huxley. Ook komen de series ‘Saved By the Bell’ met originele castleden waaronder Elizabeth Berkley en Mario Lopez. ‘Punky Brewster’ met Soleil Moon Frye als een volwassen versie van haar vroegere karakter.

Er wordt een geheel nieuw seizoen van ‘A.P. Bio’ gemaakt, met Glenn Howerton en Patton Oswalt in de hoofdrol. Op film gebied gebeurd er ook genoeg, met onder andere een de tweede spin-off film uit de langlopende serie ‘Psych’. Genoeg om naar uit te kijken, wat mij opvalt na deze titels. Is dat NBCUniversal ook voor het nostalgie gevoel, alsof zij het pad van Disney Plus volgen. Wat tot nu toe heel goed werkt voor Disney.

Latest Reviews