Eurovision Song Contest

Nederland doet mee met het Eurovisie Songfestival 2018!

Nederland is als tiende ingeschreven voor het Eurovisie Songfestival 2018

Een tijd geleden was ik aan het denken over welke artiesten voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival 2018 zouden kunnen gaan. Je er niet standaard vanuit gaan dat er ieder jaar een act naar het grote podium gestuurd wordt.
De fansite Esctoday.com heeft op de website bekend gemaakt dat Nederland zich als tiende heeft ingeschreven voor het Eurovisie Songfestival 2018.

Het is alweer 42 jaar geleden dat Nederland met de winst vandoor ging, het wordt tijd dat Nederland gaat winnen. Wat de fansite heeft gedaan is een lijst met potentiële artiesten of bands bekend gemaakt, die voor Nederland naar Portugal vliegen en daar hopelijk door de andere Europeanen naar de finale wordt gestuurd.

Wie stuurt Nederland naar het Eurovisie Songfestival in 2018?

De site heeft goed zijn best gedaan om te kijken welke Nederlandse artiesten in de spotlight hebben gestaan. Of die een connectie zouden kunnen hebben met de Avrotros. Zij zenden het uit, en weten de artiesten, bands of groepen te strikken om naar het Eurovisie Songfestival te gaan.

Stuurt de Avrotros: Romy, Pleun of Maan naar het Eurovisie Songfestival 2018?

Wat mij betreft zijn de grootste kanshebbers uit de lijst: Romy Monteiro, Pleun Bierbooms en Maan.
Zij zijn het afgelopen jaar veel op televisie geweest. Pleun Bierbooms met The Voice of Holland, Maan met de Beste Zangers van Nederland en Romy Monteiro is net klaar met de musical The Bodyguard. Daarbij is Romy ook een presentatrice bij de Avrotros, de connectie is er al.

Toch staat Maan op de eerste plek van artiesten die de Avrotros naar Portugal zou laten vliegen en optreden. Dit omdat zij hetzelfde heeft gedaan en kan gaan doen als de dames van OG3NE. Zij deden vorig jaar mee aan de Beste Zangers en scoorde een hit met de cover van ‘Clowns’. Nederland was het toen eens met de Avrotros, want zij moesten Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

Zangers en zangeressen Caro Emerald, Dotan en Alain Clark staan in de lijst.
Within Temptation en Kensington staan ook in de lijst voor potentiële acts die naar het Eurovisie Songfestival 2018 zouden kunnen gaan.
Ik zou het heel verrassend vinden als de Avrotros voor één van deze artiesten zou kiezen.

Latest Reviews

Ook interessant
Ralph Breaks The Internet Trailer
Ralph Breaks The Internet Trailer