2018

Nederlandse films 2018 in de bioscoop

De Nederlandse speelfilms doen het goed in de bioscoop, maar welke Nederlandse films 2018 zijn in de bioscoop te zien?

Vandaag de dag blijven er een hoop Nederlandse films uitkomen. Een aantal Nederlandse films worden aangekondigd zodat je weet wanneer je naar de bioscoop kan gaan. De vraag voor het nieuwe jaar is dan ook: Welke Nederlandse films 2018 draaien in de bioscoop?

De films die tot nu toe bekend zijn komen in een zeer korte periode uit. Vanaf het begin van 2018 tot en met maart van het aankomende jaar kan je naar een aantal Nederlandse films gaan kijken. Want hieronder staan de Nederlandse films 2018 die je tot nu toe kan gaan zien in de bioscoop. Mochten er meer films worden bekend gemaakt dan komen zij zeker in deze lijst te staan. Welk van de Nederlandse films 2018 wil jij gaan zien? Laat het mij weten.

Billy – 4 januari in de Nederlandse bioscoop

Buikspreker Gerard vormt samen met zijn hondsbrutale pop Billy al twintig jaar een immens populair theaterduo.
Ze spelen met groot gemak de grootste zalen vol en horen samen onbetwist tot de absolute top van het vaderlandse cabaret. Achter de schermen botert het echter heel wat minder tussen Gerard en Billy.
Billy heeft Gerard in die jaren niet alleen op toneel totaal overvleugeld, maar ook buiten het theater heeft hij het inmiddels geheel voor het zeggen: Billy bepaalt Gerards leven.

Billy heeft daar totaal geen problemen mee, maar het knaagt aan Gerard: hij is de lol in het optreden kwijtgeraakt en, als hij eerlijk is, ook de lol in het leven. Maar Gerard heeft geen idee hoe het anders moet. Wanneer Gerard verliefd wordt op zijn zorgzame nieuwe buurvrouw, de verpleegkundige Merel, maar Billy op hetzelfde moment als een blok valt voor de supersexy voetbalvrouw Belinda, beseft Gerard dat het echt de hoogste tijd wordt dat hij zijn eigen leven weer in eigen hand neemt. Daar is Billy het echter totaal niet mee eens.

Taal is zeg maar echt mijn ding – 18 januari in de Nederlandse bioscoop

De onhandige Anne heeft een passie voor taal. Stopwoorden, verbasteringen, verkeerde aanhalingstekens, scheldwoorden en aparte babynamen. Ze kan zich er enorm mee vermaken, het verbaast haar én ze heeft er een mening over!
Bij het glossy tijdschrift waar ze werkt, mag ze echter alleen maar over zomermode en quinoa salades schrijven. Gelukkig kan ze haar frustratie daarover goed delen met haar collega en beste vriend Timo.

Als ze uiteindelijk ook nog voor haar vader moet zorgen, besluit Anne dat ze het helemaal anders wil; een baan met meer diepgang, weg uit de dagelijkse sleur en de liefde van haar leven vinden. Net als ze ontslag wil nemen, wordt ze gekoppeld aan de charmante, maar gladde fotograaf Rick en ze besluit nog even te blijven.
Een beslissing die voor vuurwerk zorgt, maar of ze er echt gelukkig van wordt? Taal is zeg maar echt mijn ding is geïnspireerd op de gelijknamige bestseller van Paulien Cornelisse.

Onze taal is continue in beweging en zonder dat we het door hebben, sluipen er nieuwe woorden, gekke zinnen en bijzondere uitdrukkingen in ons dagelijks taalgebruik. In de film Taal is zeg maar echt mijn ding worden deze opmerkelijkheden op grappige en herkenbare wijze belicht.

Het Leven Is Vurrukkulluk – 25 januari in de Nederlandse bioscoop

Het Leven is Vurrukkulluk is een feelgood film over liefde en verlangen. Tijdens een heerlijke lentedag zien we twee beste vrienden, Mees en Boelie samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda ontmoeten.

Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan. Ernst-Jan verdenkt Etta van overspel en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen. In het laatste liefdesverhaal ontmoeten we Rosa en Kees, oude geliefden, wiens paden na decennia onverwacht weer kruisen. Voorzichtig als een mooie Amsterdamse lentedag lijkt hun liefde opnieuw op te bloeien.

Gek Van Oranje – 15 februari in de Nederlandse bioscoop

Het is zomer 2010 en Nederland blijft maar scoren tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Oranjefans dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben.

In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na vier weken – als het carnaval van het WK voorbij is – nooit meer dezelfde te zijn. Gek van Oranje is een feelgood mozaïekfilm, die zich afspeelt tijdens die paar weken dat Nederland zijn doe-maar-gewoon mentaliteit van zich afschudt en helemaal opgaat in de totale oranjegekte.

Gek van Geluk - Nederlandse films 2018
Bron: EuroGroeiFilms.nl

Mannen van Mars – 8 maart in de Nederlandse bioscoop

Tot nu toe is er vrij weinig bekend over de Nederlandse film Mannen van Mars. Het enige wat bekend is: Drie veertigers worden op buitengewoon herkenbare manier geconfronteerd met het feit dat ze geen tieners meer zijn.
Ook zullen er bekende Nederlandse acteurs in de zien zijn: Huub Smit, Martijn Fischer, Daniël Boissevain en Robert Nederlof.

Dorst – 15 maart in de Nederlandse bioscoop

Coco heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid.

Latest Reviews

Ook interessant
Vier Gay Pride samen met Netflix