Bron: Jonatan Moerman & Unsplash

Dit najaar vol Nederlandse films in de bioscoop

Wees goed voorbereid op een najaar vol Nederlandse film in de bioscoop!

Het najaar is begonnen, waar verschillende filmstudio’s proberen om met de nieuwste films een groot publiek te bereiken. Nu weten de internationale films dat in Nederland wel voor elkaar te krijgen. Hoe zit dat met de films van eigen bodem? Hieronder heb ik de, tot nu toe bekend zijn, op een rij gezet. Dit zijn de Nederlandse films in de bioscoop van dit najaar:

Misfit 2

Misfit 2 - Dit najaar vol Nederlandse films in de bioscoop
Bron: Splendid Film& Filmdepot | Misfit 2

De eerste ‘Misfit’ film was een groot succes. Als dat het geval is, kan je er wel vanuit gaan dat er een vervolg wordt gemaakt. Dat is ook zo, want ‘Misfit 2’ draait vanaf 25 september in de bioscoop. Waarbij de nodige bekende Youtubers een rol hebben bemachtigd. Het verhaal van de film gaat als volgt: Nadat Julia terugkomt uit Amerika voor het nieuwe schooljaar mag ze samen met Nick meedoen aan een grote landelijke muziekwedstrijd, een droom die uitkomt.

Maar wanneer Nick onverwacht van school switcht wordt hij helemaal ingepakt door multitalent Babette, die hem zelfs overtuigt om samen met haar een nummer op te nemen. Om Nick terug te halen én de Battle of the Schools te winnen zit er niks anders op voor Julia en haar Misfit-squad dan samen te werken met hun eeuwige rivalen: de VIP squad!

Kapsalon Romy

Kapsalon Romy - Dit najaar vol Nederlandse films in de bioscoop
Bron: Copyright Elmer van der Marel & Filmdepot | Kapsalon Romy

De makers van ‘Minoes’ en ‘Het Paard van Sinterklaas’ zijn komen 2 oktober terug met een film dat voor alle leeftijden is gemaakt. In de trailer wordt 8 tot 88 in beeld gebracht. Niet gek als je na gaat dat het verhaal over een oma en haar kleindochter gaat. Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken.

Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma.

De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

F*ck de Liefde

F*ck de Liefde - Dit najaar vol Nederlandse films in de bioscoop
Bron: Just Film Distribution & Filmdepot | F*ck de Liefde

Wat de laatste jaren niet kan ontbreken in een lijst met Nederlandse films in de bioscoop, is een film waarbij de cast uit vol zit met bekende acteurs, presentatoren en bekende persoonlijkheden.In ‘F*ck de Liefde’ is niet anders. In dé romantische komedie ‘met een bite’, draait het om de drie uitzinnige liefdesverhalen, die uiteindelijk samenkomen.

Lisa zit midden in een scheiding met Jack en zit er even helemaal doorheen. Na een aantal pogingen van Jack om haar terug te krijgen, besluiten Lisa’s vriendinnen om haar mee op sleeptouw te nemen op Curaçao. De eerste dagen op het zonnige eiland lopen stroef voor Lisa, totdat ze de charmante wereldreiziger Jim ontmoet. De wispelturige Jack duikt op zijn beurt vol in het vrijgezellenleven en belandt zo in bed met de verleidelijke Cindy.

Bo, de zus van Cindy, is al 10 jaar getrouwd met Said. Said is zijn baan kwijt, maar houdt dit geheim voor zijn vrouw die alsmaar achterdochtiger wordt door zijn geheimzinnige gedrag. Daarentegen maakt Bo juist carrière en begint steeds meer tijd door te brengen met haar aantrekkelijke baas… Wie overleeft de liefde? Je komt er vanaf 3 oktober achter in de Nederlandse bioscoop.

De Club van de Lelijke Kinderen

De Club van Lelijke Kinderen - Dit najaar vol Nederlandse films in de bioscoop
Bron: Independent Films & Filmdepot | De Club van Lelijke Kinderen

Als je fan bent het boek van Koos Meinderts, dan kan jij je geluk op. Want naast de prequel televisie serie ‘De Staatsgreep‘, komt 9 oktober één van de familie titels tussen de Nederlandse films in de bioscoop, de film ‘De Club van de Lelijke Kinderen’. Het gaat om Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje.

Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?

De Belofte van Pisa

De Belofte van Pisa - Dit najaar vol Nederlandse films in de bioscoop
Bron: © Diederick Bulstra & Filmdepot | De Belofte van Pisa

Een andere films dat een najaar vol Nederlandse films in de bioscoop weet te vullen is ‘De belofte van Pisa’. Dat vanaf 10 oktober in de bioscoop te zien is. En gaat over: Samir, door iedereen Sam genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Sam’s tien jaar oudere broer Mo en zijn vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid. Hoewel Sam geen noot kan lezen is de strenge docent Fred Morenissen, door iedereen Pluizenbol genoemd, zo onder de indruk dat hij wordt toegelaten tot het Lyceum.

Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen en belooft op zijn beurt om hem hierbij te helpen. Op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval terwijl Sam machteloos toekijkt. Op eigen houtje begint hij op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is. Tot Sam’s verbazing wordt Annelies, het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem.

Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover de pesterijen van zijn klasgenoot IJsbrand en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen. Zo goed en kwaad als gaat houdt Sam de twee werelden gescheiden. Maar als de rechtszaak van Mo een onverwachte wending krijgt, Annelies hem in de steek laat en Sam uit huis wordt gezet wordt het wel heel moeilijk om zich aan De Belofte van Pisa te houden.

Wat is Dan Liefde?

Wat is dan liefde? - Dit najaar vol Nederlandse films in de bioscoop
Bron: Independent Films & Filmdepot | Wat is dan Liefde?

In ‘Wat Is Dan Liefde‘ krijgt echtscheidingsadvocaat Cato de kans om partner te worden bij een commercieel kantoor waar behoefte is aan verandering. Nietsontziend je zakken vullen is niet meer van deze tijd en Cato lijkt de aangewezen persoon de brallerige advocaten een stukje moraal bij te brengen. Ze is idealistisch, ambitieus en niet onder de indruk van het old boys network.

Tot ze collega Gijs ontmoet die alles vertegenwoordigt wat Cato verafschuwt. Daar waar zij als kind van gescheiden ouders vindt dat mensen zich niet zo moeten laten meeslepen door hun emoties en op een volwassen manier uit elkaar horen te gaan, gooit Gijs graag wat olie op het vuur en sleept zijn cliënten naar de rechtbank voor een ellenlange vechtscheiding.

Dat verdient immers een stuk beter. De samenwerking lijkt gedoemd te mislukken maar naarmate Cato en Gijs langer met elkaar opgescheept zitten, worden ze gedwongen hun overtuigingen over liefde, huwelijk en carrière opnieuw onder de loep te nemen. Want kun je überhaupt in de liefde geloven als je van scheiden je werk hebt gemaakt? Vanaf 17 oktober is ‘Wat is Dan Liefde?’ als één van de Nederlandse films in de bioscoop te zien.

De Liefhebbers

De Liefhebbers - Dit najaar vol Nederlandse films in de bioscoop
Bron: Photo by Pief Weyman ©September Film, Topkapi Films & Filmdepot | De Liefhebbers

Wanneer het buiten eerder donker wordt, is het een perfect moment om een nieuwe Nederlandse film te lanceren. Vanaf 24 oktober, zal de familie film ‘De Liefhebbers’ in de film in de bioscoop te zien zijn. Waarbij de onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber, komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen.

Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen. Verwacht geen komedie, waarbij bepaalde gezinsleden voor de nodige humor zorgen. Tot nu is bekend, dat het om een drama film gaat. Waarbij de tissues geen overbodige luxe zijn.

Bumperkleef

Bumperkleef - Dit najaar vol Nederlandse films in de bioscoop
Bron: Splendid Film & Filmdepot | Bumperkleef

Hans, een zelfverzekerde en ietwat eigenwijze man, reist met zijn gezin door het land om zijn ouders te bezoeken. Ze zijn te laat van huis vertrokken. Op de snelweg begint Hans te kleven achter een wit bestelbusje die precies de snelheidslimiet rijdt. Wanneer de auto’s stoppen spreekt Ed, de bestuurder van het busje, Hans aan op zijn morele kompas en in het bijzonder op zijn verantwoordelijkheid als vader.

De trotse Hans laat zich niet zomaar de les lezen, en Ed laat zich niet door hem de mond snoeren. Uit wraak begint Ed de familie te achtervolgen waarna de situatie volledig escaleert. De familie is nergens meer veilig en wordt langzaam paranoïde van alle witte busjes op de weg… Onthoudt dat de film ‘Bumperkleef’ niet voor de jonge kijkers is gemaakt. De thriller is vanaf 31 oktober te zien, het perfecte moment om mee te doen met de Hollywood films om Halloween te vieren.

Latest Reviews

Ook interessant
Televisie
Gaan de fans van televisie programma’s te ver?