Disney Movie Review

Neemt Disney niet te veel hooi op zijn vork?

De on demand dienst van Disney gaat een aantal series krijgen met Marvel karakters

De on demand dienst van Disney gaat een aantal series krijgen met Marvel karakters
Bron: GIPHY | Walt Disney

Dat Disney achter de schermen druk bezig is met de overname van 20th Century Fox, maar ook met de content die zij op de komende on demand dienst moeten zetten, lijkt mij logisch. Maar het lijkt erop dat zij te druk bezig zijn, en nu kijken wat de fans vinden van bepaalde beslissingen. Want een aantal Marvel karakters lijken de overstap te maken naar het kleine scherm.

Een tijd geleden ging Warner Bros, Disney voor en lanceerde zij een eigen on demand dienst die zich richt op de DC Comics series. Zoals ‘Titans’, ‘Young Justice Outsiders’, ‘Swamp Thing’ en ‘Harley Quinn’. Nu lijkt het erop dat er een aantal mensen bij Disney hebben gekeken naar de concurrentie, en het idee hebben mee te moeten doen. Alleen waar zijn zij mee bezig, want de kans dat het finaal mis gaat is heel erg groot.

Laat ik het voor je samenvatten. Want ik liet een aantal maanden geleden al weten dat Disney bezig was om series te ontwikkelen voor de nog te lanceren on demand dienst. Het zou gaan om een serie dat gerelateerd is aan Star Wars, een animatie serie van Monsters Inc., een reboot van ‘The Muppets’ en een originele kerst film met Anna Kendrick in de hoofdrol. Een kleine greep van wat er tot nu toe bekend is gemaakt.

Nu kwam het nieuws bij The Hollywood Reporter terecht dat er door Marvel wordt gewerkt aan een aantal series. Het grote verschil met de Marvel Netflix series is dat Kevin Feige hier niet bij betrokken is. Net zoals de series ‘Cloak & Dagger’, ‘Runaways’, ‘Gifted’ en ‘Agents of S.H.I.E.L.D.’.

Zijn de plannen van Disney niet te hoog gegrepen?

Ik denk dat Kevin Feige een groot risico neemt door zich op te veel verschillende projecten te focussen. De Marvel films doen het op dit moment heel erg goed. Op dit moment worden er drie films per jaar gelanceerd, en dat is denk ik meer dan genoeg. Zo hoef je geen andere series of films te kijken om het grote verhaal te kunnen volgen.

Wat Disney samen met Marvel wilt doen, is karakters die niet zo ‘groot’ zijn als Captain America, ‘Iron Man’ en ‘Thor’ een eigen serie krijgen. In het bericht dat bekend is gemaakt, werd er gesproken over een serie waar het om Loki en Scarlet Witch gaat. Zij zijn te zien geweest in de films, maar hebben niet zo’n grote rol in het geheel speelt. Maar er is genoeg materiaal van de strips die zij kunnen gebruiken voor en serie.

De on demand dienst van Disney gaat een aantal series krijgen met Marvel karakters
Bron: GIPHY | Loki

In het bericht werd ook bekend gemaakt, dat de verhalen van de series op een bepaalde manier connectie hebben met de films. Waardoor de Marvel fan, meer tijd, energie en geld in de franchise moeten steken. Je betaald een bepaald bedrag voor de on demand dienst, je kan kijken naar de series maar ook naar de films. Nadat die in de bioscoop hebben gedraaid, zal Disney die online zetten. Je hoeft niet perse geld te besteden aan bioscoop kaartjes om een film te zien. Waardoor de opbrengsten van de films ook kunnen zakken.

Wat Disney met de karakters van Marvel wilt, zou ook maar een groot succes kunnen worden

Misschien een aantal negatieve punten, maar er is natuurlijk ook iets positiefs te zeggen. Want Disney hoopt met de on demand dienst alle bekende ‘merken’ die zij hebben te kunnen gebruiken. Zoals de Star Wars franchise. Als het op een goede manier wordt gemaakt, kan het een mega succes worden. En als je naar één serie kijkt, kan je zo door kijken naar een andere serie, die je normaal gesproken niet zo snel zou kijken. Je hebt toch al een abonnement op de on demand dienst van Disney.

Wat Disney met de karakters van Marvel wilt, zou ook maar een groot succes kunnen worden
Bron: GIPHY | Scarlet Witch

Ik denk alleen niet dat het zo positief gaat uitpakken, als dat Disney zelf verwacht. Want ik kan mij voorstellen dat de acteurs niet staan te springen om van het grote scherm over te stappen naar het kleine scherm. Is er dan een weg terug? Daar komt nog bij dat ik Disney voor de ‘Star Wars’ serie een bedrag van 100 miljoen dollar uit trekt, het gaat dan om één serie. Bij de Marvel karakters wordt er gesproken over meerder series, waardoor het budget een stuk kleiner wordt. En er misschien geen geld is voor de effecten of bepaalde scenes.

Latest Reviews

Ook interessant
Typische jaren ’90 school ervaringen