De animatie serie Super Drags is over de top met de animatie en humor
Bron: Netflix | Super Drags

Is de Netflix animatie serie Super Drags een aanrader?

De animatie serie Super Drags is over de top met de animatie en humor

De animatie serie Super Drags is over de top met de animatie en humor
Bron: Netflix | Super Drags

Mijn verwachtingen van ‘Super Drags’ lagen hoog nadat ik de eerste trailer had gezien. De Netflix animatie serie is te zien bij de streamingdienst, en na het zien van de vijf afleveringen wilde ik heel graag mijn mening delen. Er is genoeg om over te schrijven. Maar de grootste vraag dat kan worden gesteld is: Is de animatie serie aan aanrader om te gaan kijken?

Homoseksuele mannen zijn heel kritisch naar elkaar. Op alles wordt commentaar gegeven. Iets waar de Netflix serie ‘Super Drags’ ook op in speelt. Dit is één van de onderwerpen waar aandacht aan wordt geschonken. Ondanks dat het een animatie serie is, weet het op een humoristische manier wat bespreekbaar te maken. Over de LGBTI gemeenschap, maar ook over de mensen die erom heen staan. Vooral de tegenstanders krijgen te zien wat zij aanrichten.

Als eerst de kritische blik van de homoseksuele gemeenschap. Want als homoseksuele man moet binnen bepaalde eisen voldoen om door een groep mannen interessant te zijn. Zo moet je aan bepaalde lichamelijke voorwaarden voldoen. Zoals een wasbordje hebben of daar heel dicht in de buurt komen. Wanneer jij een maatje meer hebt dan val er buiten en kan je bijvoorbeeld het daten wel vergeten. Wat sommige mannen tot het uiterste kan drijven.

Hoe raar het ook klinkt, homoseksuele mannen zijn wat vrouwelijker dan de hetero man. Naar mijn is idee dat is dat geen probleem. Toch hoor je homoseksuele mannen zeggen dat zij niet op een vrouwelijke man vallen. Zeker niet iemand die met een handtas loopt. Dat wordt ook besproken in ‘Super Drags’. Met dit soort onderwerpen wordt er een spiegel voor gehouden. Want zo gaat het er aan toe in de LGBTI gemeenschap.

In de serie Super Drags worden er verschillende spiegels voor gehouden

In de serie Super Drags worden er verschillende spiegels voor gehouden
Bron: Netflix | Super Drags

Wees niet bang dat je vijf afleveringen krijgt te zien die alleen maar serieuze onderwerpen bespreken. Want als je een aantal homoseksuele mannen bij elkaar zet, kan het maar over één onderwerp gaan. Zoals je waarschijnlijk kan raden is dat seks. Dat lijkt wel de rode draad door de afleveringen van ‘Super Drags’ te zijn. Met woord grappen, animatie dat weinig tot de verbeelding overlaat en verwijzingen naar seksuele handelingen. Zelf kan ik dat enorm waarderen, omdat het een platte humor is dat perfect past bij mij. Er zullen vast meerdere mensen zijn die dat kunnen waarderen.

Met als laatst de spiegel voor de mensen die tegen de LGBTI gemeenschap zijn. Zij doen er alles aan om bijvoorbeeld homoseksuele mannen te veranderen, in bijvoorbeeld kampen. De makers van ‘Super Drags’ weten op een grappige manier de spot te drijven met zichzelf maar vooral de kampen waarin homoseksuele mannen weer hetero moeten worden. Met detectiepoortjes en lessen hoe je moet spugen. Waarbij de homoseksuele mannen in de zaal helemaal gek worden, en beginnen te klapperen met de billen.

Waar ik heel hard om kon lachen. Hoe leuk de serie ook is, ik kon de afleveringen niet in één keer kijken. Omdat je moet er goed naar kijken. Daarbij gaat de humor en animatie snel. Ik hoop dat er een volgend seizoen komt van ‘Super Drags’, alleen mogen er wel wat meer afleveringen worden gemaakt. Maak er tien van zodat het kijkbaar is. Maar je wel even vooruit kan als de serie wordt gelanceerd.

Mocht je van platte humor houden, animatie en de LGBTI gemeenschap willen steunen? Dan is ‘Super Drags’ een serie die je zeker moet gaan kijken. De afleveringen duren niet lang, dus je kan het prima tussen een andere serie door kijken.

Latest Reviews

Ook interessant
Box office week 35 – De zomer is echt voorbij