Queer Eye for the Straight Guy

Netflix brengt Queer Eye terug, maar is het nodig?

Een jonge generatie mannen gaan in Queer Eye aan de slag om mensen te helpen

Queer Eye Netflix
Bron: Netflix | Queer Eye

Het is alweer vijftien jaar geleden sinds het programma ‘Queer Eye for the Straight Guy’ op televisie werd uitgezonden. Toen waren er ook vijf mannen, en zij gingen in iedere afleveringen bezig om mensen te helpen met verschillende ‘problemen’. Het zijn geen levensbedreigende situaties maar mensen zitten met de handen in het haar en hebben hulp nodig. Wat heel leuk aan de groep heren is dat zij ieders een eigenschap hebben waar zij specialist in zijn.

Maar wat de heren ook gemeen hebben is dat zijn homoseksuele mannen zijn. Toen het programma vijftien jaar geleden op de buis kwam, was het spraakmakend. Want de mannen gingen hetero mannen helpen om de looks, voeding etc te verbeteren. Ook omdat de heren openlijk homoseksueel waren en zichzelf konden zijn op beeld, opende de ogen van vele mensen. Want het maakt niet uit op wie of wat je valt. Als je ergens verstand van hebt dan kan je andere helpen.

Bron: Netflix | Queer Eye for the Straight Guy

Wat voegen de heren van Queer Eye toe aan een positieve kijk op de LGBTQ community?

De volgende generatie mannen is bij elkaar gezet om verschillende mannen te helpen. Dit keer niet alleen op de Amerikaanse televisie want de streaming dienst Netflix heeft het internationaal uitgerold. De nieuwe groep heren zijn: Antoni Porowski (Voeding & Wijn),Bobby Berk (Interieur), Karamo Brown (Cultuur), Jonathan Van Ness (Grooming) and Tan France (Mode).

Het nieuwe seizoen dat je nu achter elkaar kan gaan kijken, speelt zich af in de omgeving van New York, Atlanta en Georgia af. Wat heel goed is aan ‘Queer Eye’ is dat zij op een positieve manier laten zien wat je als LGBTQ persoon voor een ander kan betekenen. Wat de achtergrond van een ander ook is, zij hebben een positieve invloed op de mede mens. Er is een grote groep mensen die al snel een vooroordeel hebben. En die hoeven niet waar te zijn. Zo geven de makers van ‘Queer Eye’ toch voorlichting. En dat is anno 2018 nog steeds nodig. Dus het programma komt op het juiste moment terug.

Latest Reviews

Ook interessant
Ant-Man And The Wasp Review