Netflix en Idris Elba gaan de concurrentie aan met Disney

De streamingdienst Netflix en Idris Elba gaan aan de slag om een remake van ‘De Klokkenluider Van De Notre Dame’ te maken

Idris Elba
Bron: Comedy.co.uk | Idris Elba

De on demand dienst Netflix krijgt de komende jaren te maken met een explosie aan nieuwe streamingdiensten. Niet alleen Disney maar ook DC Comics en Warner Bros komen met een eigen dienst. Nu moeten zij alle zeilen bijzetten om niet achter te gaan lopen. Dat doet Netflix samen met Idris Elba.

Want de acteur is bekend van de film ‘Molly’s Game‘, ‘The Dark Tower‘ en de BBC serie ‘Luther’ gaat voor de dienst aan de slag. Hij gaat een live action versie van de klassieker ‘De Klokkenluider Van De Notre Dame’. In 1996 werd de animatie film door Disney uitgebracht en is tot op de dag van vandaag een klassieker.

Niet alleen voor de camera, maar ook achter de camera zal Idris druk bezig zijn. Want hij zal de remake gaan regisseren, produceren en zich bezig houden met de muziek. Het verhaal van Victor Hugo zal samen met Fred Berger en Brian Kavanaugh-Jones worden geproduceerd. Zij waren verantwoordelijk voor de film ‘La La Land’ en ‘Midnight Special’, de lat wordt zo hoog gelegd.

Idris Elba zal voor de Netflix special zich niet bemoeien met het script. Daar zal scriptschrijver Michael Mitnick zich over gaan buigen. Hij zal het klassieke verhaal van de onbeantwoorde liefde van klokkenluider Quasimodo voor zigeunerin Esmeralda gaan herschrijven. Zodat het past bij de moderne versie.

De vraag is natuurlijk of Netflix en Idris Elba met de ‘De Klokkenluider Van De Notre Dame’ remake de concurrentie met Disney kunnen aangaan. Want mensen die de film gaan zien hebben al een abonnement. Er worden geen cijfers bekend gemaakt hoe goed de film het heeft gedaan. Wanneer de film uit gaat komen is nog onbekend. Eerst moet alles achter de schermen gereed worden gemaakt.

Latest Reviews

Ook interessant
Future, Calvin Harris en Meghan Trainor komen met een nieuwe single