Source: Isaac Smith & Unsplash

Netflix helpt je een handje met de goede voornemens

Het is tijd om aan je goede voornemens te werken met Netflix

Voorgaande jaren heeft de bekende streamingdienst de kijker geholpen om het nieuwe jaar goed te beginnen. Om 2021 op een goede manier te starten, zijn dit de goede voornemens van Netflix. Het gaat om twee documentaires die de kijker kunnen helpen om een bepaald doel te halen.

Headspace Guide to Meditation

Het is tijd om aan je goede voornemens te werken met Netflix
Source: Netflix | Headspace Guide to Meditation

Netflix en Headspace gaan een samenwerking aan, om de kijker in volledige rust het nieuwe jaar te starten. De serie ‘Headspace Guide to Meditation’ neemt de kijker mee door de voordelen en wetenschap achter meditatie te laten zien. Niemand minder dan Ant Puddicombe, voormalig boeddhistische monnik en mede-oprichter van de gelijknamige app, laat de kijker kennismaken met meditatie.

Voor vele blijft deze tak van sport een zweverige bedoeling, misschien kan de serie bij Netflix er voor zorgen om dit te doorbreken. In iedere aflevering van 20 minuten toont een andere mindfulness-techniek, dat helpt bij het beoefenen van meditatie. De onderwerpen zijn stress, woede en loslaten.

Natuurlijk kan iedere aflevering worden afgesloten zonder een geleide meditatie. Kan jij niet genoeg krijgen van de serie? Dan heb jij geluk, want dit is het eerste deel van de drie. In de toekomst komen ‘Headspace Guide to Sleep’ en een interactieve serie nog online. Waardoor de focus op de goede voornemens later in het jaar er nog steeds is.

The Minimalists: Less Is Now

Het is tijd om aan je goede voornemens te werken met Netflix
Source: Netflix | The Minimalists: Less Is Now

Anno 2020 lijkt de wereld een obsessie te hebben om zoveel mogelijk spullen te hebben. In zekere zin doet (bijna) iedereen daar aan mee. Want de nieuwste telefoon, televisie of kledingstuk moet worden gekocht. Gelukkig lanceert Netflix daar vanaf 1 januari een perfecte serie voor. Is een voornemen om op een minimalistische manier te gaan leven? Dan is de documentaire: ‘The Minimalists: Less Is Now’ iets voor jou!

In de documentaire laten Joshua Fiels Millburn en Ryan Nicodemus zien, hoe je thuis een minimalistisch leven kan leiden. De mannen laten het volgende los over de docu: “Met de documentaire wilden wij mensen laten zien dat minimalisme geen radicale levensstijl is, het is een praktische levensstijl. Ongeacht wie je bent of waar je bent in het leven, het is nooit te laat om los te laten, opnieuw te beginnen en een zinvol leven te leiden met minder spullen.

Voor het grote publiek is het duo misschien onbekend. Toch hebben Millburn en Nicodemus al meer dan 20 miljoen mensen geholpen doormiddel van de website, boeken podcast en films. De documentaire ‘Minimalism’ is al te streamen bij Netflix. Na het vieren van oud en nieuw, kan jij worden geïnspireerd om een aantal dingen in het leven aan te passen.

Na lang wachten staat Pixar's animatiefilm Soul op Disney Plus
Volgende
Soul Review

Latest Reviews