New Music: Calum Scott, Tom Tukker en Sammy Porter

Van een goede ballad tot een uptempo nummer Calum Scott, Tom Tukker en Sammy Porter hebben de goede mix voor je

Deze week wat later dan gepland, maar hier zijn dan alsnog de singles die je moet hebben gehoord. Want Calum Scott, Tom Tukker en Sammy Porter brachten afgelopen vrijdag nieuwe nummers uit. Wil je de achtergrond informatie weten of er naar luisteren? Hieronder vindt je alles om verder te kunnen.

Vorige week deelde ik de singles van: Armin van Buuren, The Weeknd en X Ambassadors. Klik op de link om naar de nummers te luisteren. Ook deelde ik de afgelopen weken de artiesten die in de spotlight worden gezet door BBC Radio 1. Op de nummer 5 en 4 van de ‘Sound Of 2018’ staan Pale Waves en Khalid.

Calum Scott Feat. Leona Lewis – You Are The Reason

Calum Scott Feat. Leona Lewis - You Are The Reason
Bron: Genius | Calum Scott Feat. Leona Lewis – You Are The Reason

Eind 2017 bracht Calum Scott de single ‘You Are The Reason’ uit. Een prachtige ballad waar hij zingt over de liefde dat hij mist. Want diegene van wie hij houdt is er vandoor gegaan. En nu kan hij niet meer slapen en functioneren. Ook zal hij er alles aan doen om met de ander te zijn. Een ballad dat de aandacht kreeg maar nu een nieuw impuls krijgt.

Want niemand minder dan Leona Lewis is als featuring artiest erbij gekomen. Je kent de zangeres van haar grote hit ‘Bleeding Love‘ en ‘Better In Time’. Het is al een tijd geleden dat de zangeres met eigen muziek kwam. Hopelijk geeft de samenwerking met Calum Scott een boost. En duikt zij de studio in met nieuwe singles en een album te komen.

Tom Tukker – Head Up High

Tom Tukker - Head Up High
Bron: Indie Obsessive | Tom Tukker – Head Up High

De Amsterdamse Tom Tukker lanceert een nieuwe single. Het is een nummer waar hij zingt over het dagelijks leven. Iedereen klaagt over het te weinig tijd hebben. Maar je kan het zelf veranderen. Dat is waar Tom Tukker over zingt. Want alles trekt aan je: het werk, feestjes, familie, vrienden etc.

Je probeert je hoofd hoog te houden en door te gaan zodat iedereen tevreden is. Hoe ga je met de dagelijkse sleur en de hoge verwachtingen die jij jezelf oplegt om? De single van Tom Tukker zet je aan het denken. Je hoort de verschillend elementen van de jaren ’80 en ’90 terug komen. Door de gitaren en pop sound van toen. Het is catchy en dansbaar. Luister hieronder naar het nummer.

Sammy Porter Feat. Jessica Amogbar – What We Started (A Bit Patchy)

Sammy Porter Feat. Jessica Agombar - What We Started (A Bit Patchy)
Bron: Twitter Sammy Porter | Sammy Porter Feat. Jessica Agombar – What We Started (A Bit Patchy)

Dat de sound van de late jaren ’80 en begin jaren ’90 terug zijn is geen geheim. Want steeds meer dance nummers brengen je terug naar die tijd. En Sammy Porter doet daar ook aan mee. En niet alleen, want zangeres Jessica Amogbar zorgt voor een extra schap boven op het nostalgische gevoel.

Om het nog herkenbaarder te maken heeft Sammy Porter een sample van een disco track gebruikt. Hij heeft van het nummer ‘Apache’ dat je kan herkennen van de Netflix serie ‘The Get Down’. Maar het origineel kwam al jaren geleden uit. Al met al een heerlijk nummer dat verschillende nostalgische geluiden samenvoegt met een moderne twist. Luister naar de samenwerking tussen Sammy Porter en Jessica Amogbar.

Latest Reviews