New Music: Frank Ocean, Vance Joy en Sean Paul

De nieuwe muziek van onder andere Frank Ocean, Vance Joy en Sean Paul zijn een mix van verschillende genres

Als je naar de lijst met nieuwe singles gaat luisteren dan krijg je veel verschillende muziek te horen. Daar vielen de singles van Frank Ocean, Vance Joy en Sean Paul mij heel erg op. En dat had per single een andere reden. Voor de muziek scroll je naar beneden.

Vorige week kreeg je de singles van: Calum Scott, Tom Tukker en Sammy Porter. Heb je de nummers nog niet gehoord? Ga naar het bericht van vorige week. Want daar zitten ook een paar pareltjes van nummers op je te wachten.

Frank Ocean – Moon River

Frank Ocean - Moon River
Bron: XXLMag | Frank Ocean – Moon River

Het is al even geleden dat Frank Ocean met nieuwe muziek kwam. Hij had al wel aangegeven met nieuwe muziek te gaan komen in 2018. En nu is het eindelijk zover. Hij komt met ‘semi’ nieuwe muziek. Want Frank heeft zijn eigen draai aan de klassieker ‘Moon River’ gegeven. Actrice Audrey Hepburn zong het nummer voor het eerst in de film ‘Breaktfast At Tiffany’s’. Toen was het al een ballad, maar Frank Ocean heeft daar zijn eigen smaak aan toegevoegd.

Het origineel dat Frank Ocean heeft gecoverd werd in 1962 geschreven/geproduceerd door Henry Mancini en Johnny Mercer. De zanger zette het nummer afgelopen woensdag op zijn Tumblre account als een verlaat Valentijns cadeautje. Het is er eentje om bij weg te dromen. Maar betekend dit dat er meer muziek van Frank Ocean uit gaat komen?

Vance Joy – Call Me If You Need Me

Vance Joy - Call Me If You Need Me
Bron: Mushroompromotions.com | Vance Joy – Call Me If You Need Me

Voordat Vance Joy bekend werd met zijn prachtige indie/folk muziek volgde hij een studie rechten. Toch heeft hij dat op pauze gezet om een muziek carrière van de grond te krijgen. En dat is aardig gelukt, meer dan aardig zelfs. In de tussentijd heeft Vance al heel wat muziek uitgebracht. Daar komt binnenkort een album bij. Vanaf eind februari, 23 februari om precies te zijn, komt ‘Nation Of Two’ uit. Waar het nummer ‘Call Me If You Need Me’ ook op staat.

De zanger zingt over zijn relatie waar hij al een tijd niet bij ‘thuis’ is geweest. Of de relatie over is, wordt mij niet duidelijk. Maar hij zingt er over dat hij terug wilt naar de persoon van wie hij houdt. Wie wilt dat nou niet? De stem van Vance Joy komt hij heel goed in uit, en het is komt over als een simpel nummer waar hij alleen met zijn gitaar op te horen is. Maar zo komt het niet over wanneer je er naar luistert.

Sean Paul Feat. David Guetta & Becky G – Mad Love

Sean Paul Feat. David Guetta & Becky G - Mad Love
Bron: Muzikivibe.com | Sean Paul Feat. David Guetta & Becky G – Mad Love

Ik kreeg de afgelopen maanden het gevoel dat Sean Paul bezig was om bij zoveel mogelijke nummers als featuring artiest erbij te staan. Want hij scoorde in 2017 een aantal grote hits. Niet als hoofd artiest, maar hij was wel te horen op de nummers. Nu komt er verandering want hij speelt dit keer de hoofdrol in het nummer ‘Mad Love’.

Voor de bijrollen heeft hij Becky G en David Guetta gevraagd om mee te doen. Zangeres Becky G zorgt voor de vrouwelijke vocalen en dan blijft David Guetta over om voor de juiste beats te zorgen. En dat is wat mij betreft geslaagd. Het is catchy en heeft alles in huis om een typische Sean Paul hit te worden. En dat is niet negatief bedoeld.

Latest Reviews