New Music: Janelle Monae, Sigala en Emil Landman

De singles van Janelle Monae, Sigala en Emil Landman staan voor je klaar!

De nieuwe week is begonnen en dat betekend dat je weer uit kijkt naar het weekend. Maar hoe kom je dagen het beste door? Door naar nieuwe muziek te luisteren. En wel de singles die Janelle Monae, Sigala en Emil Landman afgelopen vrijdag uitbrachten. Tijd om je meer informatie te geven over de artiesten en natuurlijk de muziek. Luister hieronder naar misschien wel de komende hits.

Heb je niet genoeg aan deze drie nummers? Luister dan naar de nieuwe muziek dat ik vorige week deelde. Toen hoorde je de nummers van Frank Ocean, Vance Joy en Sean Paul. Van een rustige ballad tot een nummer waar je op los kan gaan.

Janelle Monae – Make Me Feel

Janelle Monae - Make Me Feel
Bron: Pitchfork | Janelle Monae – Make Me Feel

Het afgelopen jaar is Janelle Monae druk bezig geweest met andere dingen dan muziek voor zichzelf maken. Want je zag haar op verschillende plekken voorbij komen. En wel in films als ‘Hidden Figures‘ en ‘Moonlight‘. Ook was zij druk bezig met muziek maken voor andere. Zo was zij aan het werk om muziek te schrijven voor Christina Aguilera.

Toch is het tijd om nieuwe muziek van de zangeres zelf te horen. En het lijkt erop dat Prince een grote inspiratiebron van Janelle Monae is. Want de single ‘Make Me Feel’ heeft de sound van de legendarische zanger en brengt je terug naar de jaren ’80. Zij is tot over haar oren verliefd op de ander. Alleen wilt zij niet zeggen hoe zij zich voelt, maar laten zien. Een heerlijke comeback single van Janelle Monae. Want er zit een album ‘Dirty Computer’ aan te komen.

Sigala Feat. Paloma Faith – Lullaby

Sigala Feat. Paloma Faith - Lullaby
Bron: Youtube Sigala | Sigala Feat. Paloma Faith – Lullaby

Wanneer dance het beste uit pakt is wanneer de sound en de zanger of zangeres op het nummer samen één geheel vormen. Dat is het geval bij de samenwerking van Sigala en Paloma Faith. Je zou niet verwachten dat zij op een dance track te horen zou zijn. Niets is minder waar en op ‘Lullaby’ vormt zij een goede match met Sigala.

Het is een heerlijk uptempo nummer dat je naar de zomer brengt. Je kent de deejay van een aantal andere hits die hij eerder scoorde. ‘Easy Love’, ‘Sweet Lovin’ en ‘Came Here For Love’ met Ella Eyre. Geen wonder dat Paloma Faith met de Engelse deejay wilt samenwerken. Want de land genoten willen beide scoren met de muziek. Misschien is dit een goed nummer dat als slaapliedje kan werken.

Emil Landman – All The Time

Emil Landman
Bron: Maxazine.nl | Emil Landman

De Nederlandse artiest Emil Landman houdt niet van halfwerk. En dat hoor je op de EP ‘Vinter’ dat net is uitgekomen. Waar ‘All The Time’ ook op te vinden is. Een EP dat is geschreven op het eiland Reinøy. Hij had twee koffers vol met instrumenten en opname apparatuur meegenomen om daar muziek te gaan schrijven. Met een paar uur aan daglicht, twee gitaren en een aantal microfoons werden de nummers gemaakt.

Voor Emil Landman werkte dit als een soort therapie. Want toen hij naar het hoge noorden ging was hij over veel dingen aan het nadenken. En op een niet al te vrolijke periode in in zijn leven. Hij legde het de eerste dag in Noorwegen op tafel en zo ontstonden de teksten voor zijn nieuwe EP. Een heerlijke single en EP om op te zetten en om gewoon naar te luisteren. Luister naar de tekst en laat het binnen komen.

Latest Reviews