Netflix is toe aan een grote animatie film en lanceerde Next Gen
Bron: Netflix | Next Gen

Next Gen Review

Netflix is toe aan een grote animatie film en lanceerde Next Gen

Netflix is toe aan een grote animatie film en lanceerde Next Gen
Bron: Netflix | Next Gen

Wanneer een film als ‘Next Gen’ wordt gemaakt staan de verschillende filmstudio’s niet te springen om dit uit te brengen. De makers Kevin R. Adams en Joe Ksander bij Netflix langs gaan om te kijken of zij het uit willen brengen. Wilt de on demand dienst de gok heel graag nemen. Het argument van de andere studio’s was dat zij de gok niet durfde te nemen en dat zij niet helemaal wisten hoe deze film geschikt zou zijn voor kinderen.

Daar moet ik de studio’s groot gelijk in want ik vond de animatie film ‘Next Gen’ tijdens sommige scenes best heftig. Er wordt veel geweld gebruikt, en voor de jonge kinderen kan het te agressief zijn. Bijvoorbeeld de scene waarbij de robots gaan vechten. Maar ook wat het kwaadaardige plan is.

Netflix is toe aan een grote animatie film en lanceerde Next Gen
Bron: Netflix | Next Gen

De film ‘Next Gen’ gaat over Mai, zij leeft in een wereld dat is geobsedeerd door de moderne technologie. Zelfs haar moeder is verslaafd en heeft de focus niet meer op haar dochter. Nadat haar vader is weggegaan en later overleden is de jonge Mai boos op alles en iedereen. Dat is ook direct het minpunt van de film.

De makers van Next Gen hadden een betere film gehad als Mai de gun factor had gehad

Het verhaal wat in ‘Next Gen’ is geschreven zou er voor moeten zorgen dat je mee gaat leven met Mai. Toch werkt het averechts, want na bijna de helft van de film was ik klaar met haar. Het wekte irritatie op, terwijl ik snap wat de bedoeling was van de makers. Alleen zijn zij vergeten om de gun factor in het verhaal te mengen.

Wat vanaf het eerste moment dat de robot Project 7723 in beeld kwam was ik fan. Hij heeft humor, loyaliteit maar ook wapens. De humor en loyaliteit zijn een verademing in de film. Wanneer hij in contact komt met Mai, heeft hij geen idee wat goed en fout is. Hij volgt haar en komt later tot het besef dat er verschil zit in wat wel en niet kan.

Het beste van Next Gen is de gedetailleerde animatie
Bron: Netflix | Next Gen

Het mooie aan 7723 is dat hij in de loop van ‘Next Gen’ steeds menselijker wordt. Hij is en blijft een robot, maar de menselijke eigenschappen leert hij door Mai en de ervaringen die zij op doen kennen. Dat is ook een groot onderdeel in de film, toch leert hij het goede en het kwaad kennen. En probeert zijn vriendin te helpen waar dat kan. Hoe goede 7723 en Mai ook zijn, Mai blijft laconiek reageren op alles wat er gebeurd. Maar vooral op wat de robot voor haar over heeft.

Het beste van Next Gen is de gedetailleerde animatie

Misschien is het verhaal van ‘Next Gen’ niet het sterkst van de recent uitgekomen animatie films. Toch heeft het heel veel te bieden op animatie gebied. Het ziet er prachtig uit, er is veel tijd en energie gestoken. Dat zie je terug in de gedetailleerde gebouwen, auto’s en ga zo maar door. De effecten die worden gebruikt vergroten het magische gevoel van de film. Of het gevoel dat je een eigen 7723 wilt hebben.

De vergelijkingen met andere animatie films werden al gemaakt toen de trailer van ‘Next Gen’ uitkwam. De makers lijken inspiratie van onder andere ‘Big Hero 6’ gehaald. Maar zij gaan een stapje verder met onder andere het verhaal, de slechterik en hoe het wordt getoond in de film. Waardoor het een perfecte match is met de on demand dienst Netflix.

Het beste van Next Gen is de gedetailleerde animatie
Bron: Netflix | Next Gen

Heb jij de film niet gezien? Lees dan niet verder, want hieronder komen een aantal spoilers aanbod. Vooral hoe de film eindigt. Aan het einde van de film had ik het idee dat ‘Next Gen’ een stap te ver ging. De robot had een mens overgenomen en wilde er voor zorgen dat de mensheid zou ophouden te bestaan. Daarmee beweest de animatie film dat het niet geschikt is voor kinderen onder de 12 jaar. Het kan heel schokkend overkomen. Als het voor mij al een beetje vreemd overkwam.

Ben jij een animatie liefhebber? Of wil jij zien wat de makers van ‘Next Gen’ hebben gemaakt? Dan is de film een prima optie om te gaan kijken. Zeker als je al een abonnement hebt bij de on demand dienst. Let tijdens het kijken vooral op de animatie en de robot 7723.

Latest Reviews

Ook interessant
Typical Dutch Habits Part 2