Nieuw in juni bij NPO, RTL en SBS 6

Welke nieuwe programma’s kan je vanaf juni bij NPO, RTL en SBS 6 gaan kijken?

Het televisie seizoen is bijna afgelopen en dat betekend dat de grote televisie zenders over gaan op de zomerprogrammering. Dat betekend niet dat er niets interessants worden uitgezonden. Want er worden een aantal internationale titels, maar ook producties van eigen bodem op de buis gebracht. Hieronder heb ik de beste titels, die in juni bij NPO, RTL en SBS 6 nieuw worden uitgezonden, op een rij gezet.

Ben jij niet van de Nederlandse programmering? Maar meer van blockbusters, documentaire of filmhuis film? Dan heb ik meer blog berichten voor je klaar staan. Waarin je de beste titels die in juni uit gaan komen.

NPO

The Great British Bake Off

The Great British Bake Off - vanaf juni bij NPO, RTL en SBS 6
Bron: Sandi Toksvig, Prue Leith, Paul Hollywood and Noel Fielding en kandidaten © Love Productions & Omroep Max | The Great British Bake Off

Voordat ‘Heel Holland Bakt‘ op televisie werd gebracht door Omroep Max, werd er in het Verenigd Koninkrijk al flink wat gebakken. Het succes bleef niet on opgemerkt. Voor vele bakfans is ‘The Great British Bake Off’ de grote broer van de Nederlandse versie. Zij hebben geluk, want Omroep Max brengt het negende seizoen naar Nederland.

Vanaf 20 juni bij NPO 1 om 20.30 uur, kan jij genieten van een gloednieuw seizoen, waar Paul Hollywood en Prue Leith op zoek gaan naar de beste Britse thuisbakker. Niet alleen de jury keert terug, Sandi Toksvig en Noel Fielding stappen voor het eerst de tent binnen. Zij zullen de thuisbakkers bijstaan met aanmoedigingen, een helpende hand of gewoon een schouder om op uit te huilen.Ben jij klaar voor tien weken vol met zenuwslopende opdrachten?

The Big Audition

The Big Audition - Vanaf juni bij NPO, RTL en SBS 6
Bron: NTR | The Big Audition

Tegenwoordig kan je op vrijdag of zaterdag niet te zappen, zonder dat je een talentenjacht tegen komt. De NTR probeert het op een andere manier, en komt met ‘The Big Audition’. Zet zondag 20 juni bij NPO 3 om 20.15 uur in je agenda, want vanaf dat tijdstip kan jij zien hoe mensen auditie doen en op creatieve wijze solliciteren naar uiteenlopende banen.

Van presentator tot gekostumeerde museumgids en van vlogger tot ambachtsman/vrouw of zanger in een gospelkoor. Dit kan voor interessante televisie zorgen, want op deze manier zie je hoe de gewone Nederlander auditie doet voor een ‘normale’ baan of iets anders waar de spotlight niet op staat.

RTL 4

In de voetsporen van Dr. Pol

In de voetsporen van Dr. Pol - vanaf juni bij NPO, RTL en SBS 6 te zien
Bron: RTL XL | In de voetsporen van Dr. Pol

Na de zoektochten naar verschillende zangtalenten, komt RTL met een ander programma waar wordt gezocht. Dit keer wordt gezocht naar een opvolger van de wereldberoemde Dr. Pol. Ondanks zijn gezegende leeftijd van 76 jaar, blijven er maar klanten bijkomen in zijn dierenkliniek in Michigan, USA. Hij wilt andere Nederlandse dierenartsen met een grote droom de kans te geven, om naar het buitenland te verhuizen.

Na een keiharde selectie vertrekken drie Nederlandse dierenartsen naar Michigan om een proefperiode van drie weken mee te lopen in zijn kliniek. Na deze “sollicitatiestage” onder leiding van Nicolette Kluijver beslist de familie Pol welke van de drie dierenartsen een baan krijgt. Wie van de drie krijgt de kans in de voetsporen te treden van Dr. Pol? De vijfdelige serie wordt vanaf 10 juni om 20.30 uur bij RTL 4 uitgezonden.

Zomer met Art

Zomer met Art - vanaf juni bij NPO, RTL en SBS 6
Bron: RTLBoulevard.nl | Zomer met Art

Aan het begin van 2019 had RTL niet al te veel succes op de late avond. Na een aantal maanden rust te hebben gepakt, komt RTL 4 vanaf 17 juni terug met ‘Zomer met Art’. Tot nu toe is er niet veel bekend over het decor van het programma, waar RTL wel meer over los liet is dat er voor een ongedwongen en vrolijke sfeer wordt gegaan. Zodat je de zomerse dag afsluit en wordt meegenomen naar een gezellig terras en verrast door variërende gasten en inspirerende onderwerpen.

Art staat er in ‘Zomer met Art’ niet alleen voor. Elke week krijgt hij een nieuwe co-host, onder andere Merel Westrik, Ellie Lust en Gert Verhulst zullen samen met Art de gasten ontvangen. Daarnaast trekken social media-sterren Bram Krikke en Gwen van Poorten het land in om te kijken hoe Nederland de zomer beleeft. Sluit de zwoele zomeravonden af bij RTL om 22.30 uur vanaf 17 juni.

SBS 6

Thank you for the music

Thank You For the Music - vanaf juni bij NPO, RTL en SBS 6 te zien
Bron: Talpa Facebook | Thank You For the Music

SBS6 komt met een nieuwe muzikale spelshow: ‘Thank you for the music’. In iedere aflevering nemen drie duo’s het tegen elkaar op, onder leiding van Kim-Lian van der Meij. Elk duo bestaat uit een vaste teamcaptain: Soundos el Ahmadi, Sanne Hans en Johnny de Mol. Zij worden iedere week bij gestaan door een wisselende BN’er.

Het programma draait om de muziek en kan vanaf 8 juni om 20.30 uur voor een gezellige en muzikale avond zorgen. Het programma komt op een goed moment, want mensen willen ’s zomers vermaak zien. Daar kan muziek heel goed bij helpen. Ook is er op dit moment geen muzikaal programma op de buis.

Zoek de fouten

Zoek de fouten - vanaf juni bij NPO, RTL en SBS 6 te zien
Bron: Talpanetwork.com | Zoek de fouten

Een acteur neemt een hap van een croissant: even later heeft hij een boterham in zijn handen. De klok aan de muur geeft negen uur aan: een paar seconden later is het ineens halftwaalf. En stond er in de hoek van die kamer net geen plant? De oplettende kijker pikt ze er feilloos uit: continuïteitsfouten, fouten in het verloop van een film- of televisiescène. Onbedoeld zitten er zelfs in de allergrootste kaskrakers meer dan je denkt…

In het nieuwe programma Zoek de Fouten hebben we echter bewust van dit soort fouten gemaakt en dagen we de kijker uit om dus extra goed op te letten! Wie laat zich niet afleiden en haalt alle fouten eruit? Alle sketches zijn online terug te zien: zo kunnen de kijkers controleren hoe goed ze hebben opgelet. Zoek de Fouten is vanaf 8 juni om 22.00 uur te zien bij SBS6. De cast van Zoek de Fouten bestaat onder andere uit Jelka van Houten, Henk Poort, Ellen Pieters, Rienus Krul en Pip Pellens.

Latest Reviews