Bron: Picl.com | Picl

Nieuw in november 2019 op Picl

Dit zijn de arthouse films en documentaires die in november op Picl te zien zullen zijn

Ben jij klaar voor de nieuwe films en documentaires die vanaf november 2019 op Picl te zien zijn?

Als er niet genoeg entertainment voor je in de bioscoop draait, kan je altijd vanaf de bank naar films en documentaires gaan kijken op Picl. Het plaform, dat er voor zorgt dat jij de beste content kan kijken. Ook al heb jij geen filmhuis in de buurt. In dit bericht staat de lijst met releases voor je klaar. Welk van de onderstaande titels die in november 2019 op Picl te zien zijn, wil jij als eerst gaan bekijken?

Ben je toch van plan om van de bank af te komen? Dan kan jij de kou trotseren om naar één van de nieuwe bioscoop releases te gaan. Al eerder in oktober, deelde ik een overzicht met de beste bioscoop releases. Staat er een titel tussen dat je niet wilt missen?

Crime + Punishment

Crime + Punishment -
Bron: Movies That Matter on Tour | Crime + Punishment

Vandaag de dag blijven mensen macht misbruiken in hoge functies. Je hoort wel eens op het nieuws wat er aan de hand is, maar in de documentaire ‘Crime + Punishment’ krijg je te zien hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat. Movies That Matter on Tour haalt de documentaire naar Nederland, en is vanaf 1 november 2019 op Picl te zien. Dit is het verhaal achter de documentaire:

Spannende en onthullende klokkenluidersdocu, waarin twaalf dappere politieagenten van de New York Police Department de krachten bundelen en het opnemen tegen hun bazen. Ze klagen het departement aan wegens corruptie, onrechtmatige arrestaties en etnisch profileren. Hoewel het halen van arrestatiequota in 2010 werd verboden.

Is het binnen het NYPD nog steeds de norm dat politieagenten voldoen aan het binnenhalen van ‘voldoende’ arrestaties. Zo kan het bestaan dat agenten zich schuldig maken aan het arresteren van allerlei onschuldige mensen, vaak gepaard gaand met etnisch profileren en geweld. Wie niet meewerkt dreigt zijn baan te verliezen.

Croce E Delizia

Croce E Delizia -
Bron: Arti film & Filmdepot | Croce E Delizia

DE LGBTQIA+ gemeenschap krijgt steeds meer films waar zij naar kunnen kijken. Daar komt ‘Croce E Delizia’ ook bij. Want vanaf 7 november 2019 kan jij naar de arthouse film gaan kijken op Picl. De film gaat over de rijke kunsthandelaar Tony. Hij heeft zijn zuster en zijn twee kinderen Olivia en Penny voor de zomervakantie uitgenodigd in zijn prachtige villa aan de Middellandse Zee.

Het gastenhuis heeft hij verhuurd aan de weduwnaar Carlo en zijn zwangere dochter Carolina met haar man Sandro. Tijdens een gezamenlijk diner kondigt Tony aan dat hij opnieuw gaat trouwen. Dit nieuws wordt met grote vreugde ontvangen. Maar dan wordt duidelijk dat hij met Carlo in het huwelijk wil treden.

De kinderen reageren geschokt, maar zijn toch blij behalve Penny en Sandro, die elkaar beloven er alles aan te doen om dit huwelijk tegen te gaan… Twee werelden komen samen en dat zorgt voor de nodige teleurstellingen en bijzondere ontdekkingen. Het zal een film met de nodige ups en downs, dat voor vele voor herkenbare momenten kan gaan zorgen.

A Tale of Three Sisters

A Tale of Three Sisters -
Bron:Cherry Pickers Filmdistributie & Filmdepot | A Tale of Three Sisters

Toen ik de trailer van ‘A Tale of Three Sisters’ voor het eerst zag, wist ik niet zo goed waar de film over zou gaan. Wat ik wel merkte is dat familiebanden en de relaties met elkaar centraal staan. Waarbij vader uit alle macht probeert om voor een betere toekomst te zorgen. Alleen lijken de drie zussen andere plannen te hebben. De film is vanaf 7 november 2019 op Picl te zien. En zal de nodige indruk achter laten. Dat deed de film ook op het Internationale Berlijnse filmfestival

De zusjes Reyhan, Nurhan en Havva keren terug naar het afgelegen bergdorp in Anatolië waar ze met hun vader opgroeiden. Alle drie werden ze in de stad opgenomen in een rijk gezin als pleegdochter en hulp in de huishouding (besleme). De oudste dochter Reyhan moest het gezin verlaten nadat ze zwanger was geworden. Weer thuis werd ze door haar vader, Şevket uitgehuwelijkt aan de niet al te snuggere herder Veysel.

Ook de twee jongere zussen worden weer naar huis gestuurd; de rebelse Nurhan omdat ze ruzie maakte met de moeder van haar ‘pleeggezin’, en de jongste van de drie, Havva, na een sterfgeval. Şevket is te arm om zijn dochters te onderhouden en zoekt naar mogelijkheden om zijn dochters weer onder te brengen. Maar ook de zussen kunnen niet wachten om het dorp weer te verlaten.

And Then We Danced

And Then We Danced -
Bron: Cinemien & Filmdepot | And Then We Danced

Dat mannen in films dansen kan voor vele kijkers als vreemd overkomen. Terwijl ik het juist leuk vindt om te zien dat er vandaag de dag geen gender op bepaalde activiteiten wordt geplakt. Dat kan ook het geval zijn bij ‘And Then We Danced’. Een film waar het om dansende mannen draait. Dat is misschien iets te kort door te bocht, maar werelden lijken in deze film samen te komen.

Mocht je na het lezen van de synopsis nieuwsgierig zijn geworden? Dan kan je vanaf 7 november 2019 op Picl of bij de dichtstbijzijnde filmhuis terecht. Vanaf die datum is de film in Nederland uit. Wat de film nog interessanter maakt, is dat de film de Oscar inzending is voor Zweden. De kwaliteit moet goed zijn!

Van jongs af aan traint Merab samen met zijn danspartner Mary met het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op z’n kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent…., maar ook zijn grootste verlangen.

Jasperina: Op Eenzame Hoogte

Jasperina: Op eenzame hoogte -
Bron: Foto ANP Kippa & Filmdepot | Jasperina: Op Eenzame Hoogte

Als het om Nederlandse sterren gaat, denkt men vaak dat je ze op één hand kan tellen. Waardoor er grote en bekende namen van het verleden worden vergeten. Met de documentaire ‘Jasperina: Op Eenzame Hoogte’ kijkt Jasperina de Jong terug op haar carrière. Want het was in eerste instantie niet bedoeling dat zij als caberetiere zou worden neergezet.

Dat gebeurde wel, terwijl de Jong het liefst een artiest was. Zij kan voor vele mensen in de showbiz een voorbeeld zijn, en de documentaire kan daar zeker een handje bij helpen. Dat vanaf 7 november 2019 op Picl en de filmhuizen is te zien. De nu 81 jarige Jasperina de Jong woont met haar hond in een bos, teruggetrokken. Ze heeft alles al zo vaak verteld: hoe ze als meisje al mooi kon zingen maar eigenlijk balletdanseres wilde worden, hoe Wim Kan haar niet aannam wegens gebrek aan talent.

Dat bleek een vergissing: ‘Pien’ ging een glansrijke carrière tegemoet, schopte tegen heilige huisjes, was een feministe pur sang – kostwinner, de eerste met een one-womanshow. Maar had ze tijd genoeg voor haar gezin? En hoe ging ze verder na de dood van Eric Herfst, haar liefde, haar echtgenoot, mentor en regisseur?

The Best of Dorien B.

The Best of Dorien B. -
Bron: Windmill Film & Filmdepot | The Best of Dorien B.

In Nederland is het grote publiek bekend met ‘Soof’. Waarbij de moeder des huizes probeert om alle ballen in de lucht te houden. En zichzelf uiteindelijk weer weet te ontdekken. Bij ‘The Best of Dorien B.’ zie ik grote overeenkomsten. Alleen heeft Dorien niet de passie voor het kijken, maar voor huisdieren want zij is dierenarts.

En lijkt alles te hebben om gelukkig te zijn: een succesvolle man, twee schattige kinderen en een dierenartsenpraktijk vol kleine huisdieren.Maar wanneer ze haar ouders betrapt op jarenlang overspel en haar man wel erg close blijkt te zijn met een collega, begint ze te twijfelen. Een telefoontje met slecht nieuws is de druppel. Ze voelt zich verloren, kan bij niemand terecht. Dorien evalueert haar leven, is dit het dan? Klinkt het verhaal van de film je goed in de oren? Dan kan je vanaf 14 november op Picl terecht. Zo krijg je de nodige humor en drama voor de kiezen.

Ring of Dreams

Ring of Dreams -
Bron: Herrie Film & TV & Filmdepot | Ring of Dreams

Ben jij klaar voor een documentaire waarbij er een ontroerend en soms toch een komisch verhaal wordt verteld? Dan kan je vanaf 14 november 2019 op Picl terecht. Je krijgt als kijker een kijkje achter de schermen bij het show worstelen van Nederland. Waarbij de jongens en meiden trainen om aan de werkelijkheid te kunnen ontsnappen.

Zijn grote held was Hulk Hogan, die hem als zesjarige inspireerde om uiteindelijk zelf ook professioneel worstelaar te worden. Nu traint pro-wrestler Tengkwa zelf een nieuwe generatie Nederlandse show-worstel-superhelden, in een wereld waar fantasie en realiteit elkaar kruisen. Met hoop op roem en glorie, maar met weinig geld om hun droom te verwezenlijken, zullen alleen de diehards met ijzeren wilskracht en kilometers doorzettingsvermogen slagen. ‘Realiteit is gewoon een kwestie van perspectief. Als je dat snapt, dan is alles mogelijk.’

Varda Pad Agnès

Varda Par Agnès -
Bron: Cinéart Nederland & Filmdepot | Varda Par Agnès

De afgelopen jaren zijn een aantal regisseurs de sterren van nu geworden. Je weet hoe zij heten en daar hangt een grote fanbase aan. Dan gaat het over de filmmakers die de grote blockbusters maken. Toch zijn er genoeg andere regisseurs die het verdienen om in de spotlight te staan. Zoals Agnès Varda. In ‘Varda par Agnès’ blikt de Franse regisseur terug op haar leven achter de camera en richt hiermee de lens op zichzelf.

Agnès Varda, een van Frankrijks origineelste filmmakers en grootmoeder van de Nouvelle Vague-filmbeweging, overleed op 29 maart 2019 op 90-jarige leeftijd. Ze werkte tot haar dood en liet een omvangrijk oeuvre achter met films als ‘Cléo de 5 à 7’ (1962), ‘Le bonheur ‘(1965), ‘Sans toit ni loi’ (1985) en ‘Visages villages’ (2017).

In haar laatste film, ‘Varda par Agnès’, blikt ze terug op haar leven en indrukwekkend carrière. De film ging in première op het Internationaal Filmfestival van Berlijn en werd daar door de pers omarmd: ‘Two hours of magic’, schreef The Guardian. In 2018 werd ‘Visages villages’ genomineerd voor een Oscar en ontving Varda een ere-Oscar voor haar oeuvre.

Latest Reviews

Ook interessant
Creative
Show me the Money