Bron: Picl.com | Picl

Nieuw vanaf augustus 2019 op Picl

Welke films staan er vanaf augustus op Picl?

Dit zijn de film en documentaire titels die vanaf augustus 2019 op Picl te zien zijn

De achtste maand van dit jaar staat voor de deur. Dat betekend dat er op het platform een aantal nieuwe titels gaan verschijnen. Om jou een handje te helpen, staan hieronder de titels die vanaf augustus 2019 op Picl te zien zijn op een rijtje. Mocht jij hier niet genoeg aan hebben? Er staan nog genoeg titels die in juni en juli uitkwamen op het platform. Welk van de onderstaande titels weet jou het meest aan te spreken?

The Day After (Gue-Hu)

The Day After - vanaf augustus 2019 op Picl
Bron: Contact Film | The Day After

De Koreaanse film ‘The Day After’ is vanaf 8 augustus 2019 op Picl te zien. Waarmee er een nieuwe zwart film in premiere gaat bij het platform. De zelfzuchtige uitgever Bongwang neemt het niet zo nauw met de scheiding tussen werk en seks. Regisseur Hong Sang-soo onderzoekt op ingetogen wijze hoe mannen hun macht kunnen misbruiken. ‘The Day After’ begint sterk en actueel in het tijdperk van #MeToo: de vrouw van boekenuitgever Bongwang verdenkt haar man van overspel, maar Bongwan ontkent.

Terwijl de alcoholische vrouwenjager toch echt de schrik van het kantoor is. Op kantoor wacht die dag zijn nieuwe assistent Areum. De twee hebben een goede klik en gaan lekker uit lunchen. Wanneer de vrouw van Bongwan verhaal komt halen, is Areum de pineut. Maar als zij niet de minnaar is van haar man, wie dan wel?

The Green Fog

The Green Fog - vanaf augustus 2019 op Picl
Bron: EYE Filmmuseum & Filmdepot | The Green Fog

Cinefiel en beeldenstormer Maddin, ‘the maestro from Manitoba’, stelde zichzelf voor de uitdaging om een nieuwe versie van Vertigo te maken zonder de beelden van de klassieker te gebruiken. Voor zijn ‘San Francisco Fantasia’ creëerde hij in zijn eigen woorden een ‘parallel-universumversie’, met behulp van honderden uren aan beelden van San Francisco’s Bay Area, afkomstig van allerlei bronnen: Hollywoodklassiekers, jaren 50 noir, experimentele films en prime-tv uit de jaren 70, van The Game en The Streets of San Francisco tot the boyband *NSYNC.

Maddin maakte daarvan een compilatie zoals alleen hij dat kan. Madeleine/Judy en Scottie uit Vertigo worden vervangen door een hele stoet aan acteurs, net als auto’s, gebouwen en rekwisieten verrassende vormen aan kunnen nemen. In deze beeldenmix speelt Chuck Norris zomaar de rol van James Stewart.

De titel verwijst naar de angstaanjagende scène in Vertigo waarin Kim Novak tevoorschijn komt in groen neonlicht. De onweerstaanbare aantrekkingskracht van Hitchcocks klassieker vol erotische obsessie blijft overeind, terwijl Maddin tegelijk een wonderlijke, verfrissende ode brengt aan de stad San Francisco. De 73 minuut durende film ‘The Green Fog’ is een mix van verschillende filmtijden en stijlen, en vanaf 8 augustus 2019 op Picl te bekijken.

Wilkolak

Wilkolak - vanaf augustus 2019 op Picl
Bron: Contactfilm | Wilkolak

De titel ‘Wilkolak’ zegt misschien niets, maar de titel ‘Weerwolf’ misschien meer. Zeker nadat je meer weet over het verhaal van de binnenkort uitkomende film. Het is een mooie zomer in 1945, in het Uilen Gebergte (Neder-Silezië). Een verlaten villa is een geïmproviseerd weeshuis geworden voor een groepje kinderen dat kort daarvoor is bevrijd uit het Groß-Rosen concentratiekamp.

De vastberaden kinderen herwinnen kracht en voorzichtige vreugde na de verschrikkelijke tijd in het kamp, ondanks dat er weinig voedsel voorhanden is. Maar het duurt niet lang voordat zich nieuwe verschrikkingen aankondigen. Duitse kamphonden, vrijgelaten door de gevluchte SS-officieren, zwerven nu door het bos, agressief en op zoek naar voedsel.
Ook zich verschuilende Duitse soldaten en Russische soldaten maken de omgeving onveilig. ‘Wilkolak’ wordt een film waar de sterkste waarschijnlijk de strijd overwint. Maak je klaar om te zien hoe de groep met kinderen uit het bos probeert te komen. De film ‘Wilkolak’ is vanaf 22 augustus 2019 op Picl te zien.

Working Woman

Working Woman - vanaf augustus 2019 op Picl
Bron: Arti Film & Filmdepot | Working Woman

De 30-jarige Orna woont met haar man en twee kinderen in Jeruzalem. Haar man heeft net een restaurant geopend en financieel hebben ze het niet breed. Als ze een kans krijgt op een nieuwe sales baan bij een projectontwikkelaar, grijpt ze deze met beide handen aan. Ze heeft niet veel ervaring maar ze is hardwerkend en vindingrijk.

Al gauw valt ze op bij haar baas Benny en krijgt ze promotie en een bonus. Benny vindt haar leuk en maakt op kantoor telkens speelse avances. Ze weet deze steeds af te wimpelen en richt zich op haar werk. Maar dan vliegen ze voor zaken naar Parijs en na een succesvolle deal benadert Benny haar in de hotelkamer. Orna’s leven staat op zijn kop. Ze heeft de baan nodig maar begint haar eigenwaarde kwijt te raken.

Haar man vermoedt ook dat er meer aan de hand is. Ze moet weer controle krijgen over haar eigen leven en ze besluit het op haar manier op te lossen. Bereid je voor op een spannende drama film, waar de vrouw de touwtjes in handen probeert te houden. Maar moet voldoen aan de eisen van de mannen. Wil jij weten hoe de film afloopt? Je kan vanaf 22 Augusts op Picl terecht om de film te zien.

Latest Reviews

Ook interessant
This made my day music
My Music week: Esmee Denters, Oliver $, Jimi Jules, Queen + Adam lambert