Bron: Picl.com | Picl

Nieuw vanaf december 2019 op Picl

Er zijn vanaf december 2019 op Picl weer een hoop nieuwe films en documentaires te zien

Met de feestdagen voor de deur, wil je ook wel eens tijd voor jezelf. Om andere titels dan bij de andere streaming diensten te zien, wordt er in december 2019 op Picl, een lading aan arthouse films en documentaires online gezet. Voor een klein bedrag kan jij vanaf de bank naar nieuwe releases kijken. Zo hoef je niet naar de dichtstbijzijnde filmhuis te gaan. Hieronder staat de lijst met titels voor je klaar.

De Grote Boze Vos

Bron: Periscoop Film & Filmdepot | De Grote Boze Bos

Op animatie gebied is er veel gaande. De grote filmstudio’s hebben minimaal één animatie studio. Toch wordt er in Europa genoeg gemaakt, wat je als liefhebber niet mag missen. Zoals ‘De Grote Boze Vos’. waarin het boek van Benjamin Renner tot leven wordt gebracht. Waardoor hij zijn liefde en passie voor het verhaal ook tot zijn recht komt.

In de film van 83 minuten, krijg je drie korte verhalen voorgeschoteld. Verwacht geen animatie film, dat puur en alleen voor de jongere generatie is gemaakt. Want er zijn genoeg elementen die voor de volwassenen voor top entertainment zorgen. De film is vanaf 4 december 2019 op Picl te zien.

A Land Imagined

A Land Imagined - vanaf december 2019 op Picl
Bron: Windmill Film & Filmdepot | A Land Imagined

Vanaf 5 december 2019 is de film ‘A Land Imagined’ te zien op Picl. Waarin het verhaal wordt verteld van Lok, een oververmoeide rechercheur op de rand van zijn pensioen, onderzoekt in Singapore de verdwijning van een Chinese bouwvakker. Nadat deze Wang plotseling niet meer op de bouwplaats verscheen.

Lok en een collega duiken in Wangs leven om te achterhalen wat de man is overkomen. Daarmee betreden ze een voor hen onbekend deel van de stad: waar anonieme bouwvakkers in armoedige pensions leven, rondom eindeloze rijen hijskranen in de nacht. Het leger van onzichtbare, rechteloze en onderbetaalde migranten dat niettemin het nieuwe Singapore helpt verrijzen.

J’ai Perdu Mon Corps

J'ai Perdu Mon Corps - vanaf december 2019 op Picl
Bron: Cinemien & Filmdepot | J’ai Perdu Mon Corps

De Franse animatie film ‘J’ai perdu mon corps’ is een liefdesverhaal naar het boek ‘Happy Hand’ van Guillaume Laurant, vaste co-scenarist van Jean-Pierre Jeunet. Ook wel bekend van de film ‘Le Fabuleux Destin d’Amèlie Poulain’. In deze animatiefilm volgen we de afgehakte hand van Nafouel die op zoek is naar zijn lichaam.

Terwijl de hand zich een weg door de stad baant, en allerhande obstakels moet overwinnen, haalt hij herinneringen op aan het leven met Nafouel met als hoogtepunt de wonderbaarlijke ontmoeting met zijn grote liefde Gabrielle. De trailer geeft een goed beeld, van de kwaliteit van het animeren. Er is alles aan gedaan om het zo perfect mogelijk te maken. De film ‘J’ai perdu mon corps’ is vanaf 5 december op Picl en in de filmhuizen te zien.

Samen

Samen - vanaf december 2019 op Picl
Bron: Amstelfilm & Filmdepot | Samen

Eerder dit jaar kwam Carmen Cobos met de documentaire ‘Cat Stories‘, waarin de regisseuse onderzoekt wat katten in mensen kunnen los maken. Dit keer heeft zij een documentaire gemaakt, dat heel dichterbij huis is. Als filmproducent Kees Rijninks, de echtgenoot van filmmaker Carmen Cobos, gediagnosticeerd wordt met de ziekte van Parkinson, stort hun wereld in. Na maanden van verdriet, woede en ontkenning proberen zij nu de balans in hun leven terug te vinden.

In ‘Samen’ volgen zij een jaar lang een groep ongeneeslijk zieke patiënten, hun partners en hun neuroloog. Ze gaan op zoek naar het antwoord op de vraag hoe mensen omgaan met de wetenschap dat ze langzaam zullen wegkwijnen en nooit meer beter zullen worden. Vinden zij de veerkracht om, onder soms hopeloze omstandigheden, hun leven op een positieve manier betekenis te blijven geven?

King of Cruise

King of Cruise - vanaf december 2019 op Picl
Bron: Cinema Delicatessen & Filmdepot | King of Cruise

In de documentaire ‘King of Cruise’, dat vanaf 12 december 2019 op Picl is te zien, volg je de bijzondere, rijke en extravagante Schotse Baron. Hij brengt zijn tijd door op luxe cruise schepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hard werkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende micro-gemeenschap die aantrekkelijk is voor sommigen, en afstotelijk voor anderen.

‘King of the Cruise’ volgt Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne op een van zijn vele decadente vakantie cruises. De Baron is op het eerste gezicht een bombastische man. Hij schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij met zijn schotse kilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en validatie.

Echo

Echo - vanaf december 2019 op Picl
Bron: De Filmfreak & Filmdepot | Echo

Net voordat de kerst kan beginnen, komt De Filmfreak met de film ‘Echo’, dat vanaf 12 december 2019 op Picl en de filmhuizen is te zien. Waarin je ziet hoe mensen zich opmaken voor de feestdagen. Er valt een bijzondere stemming over het eiland. Iedereen lijkt opgewonden of nerveus. Sommigen zijn alleen, anderen komen bij elkaar. Middenin het land staat een boerderij in brand.

Op en school spelen de kinderen het kerstverhaal. Een mens wordt geboren, een ander begraven. In een museum maakt een moeder ruzie met haar ex-man. In 56 ogenschijnlijk onverbonden scenes schetst Echo een warm portret van een moderne samenleving en diens bewoners, met hun emoties, hun behoeftes, maar bovenal hun menselijkheid.

It Must Be Heaven

It Must Be Heaven - vanaf december 2019 op Picl
Bron: O’Brother, Gusto Entertainment & Filmdepot | It Must Be Heaven

De westerse maatschappij kan voor een buitenstaander als maf worden bestempeld. In de komedie ‘It Must Be Heaven’, laat regisseur zien hoe hij kijkt naar de maatschappij in Europa en Amerika, met zichzelf in de hoofdrol. Elia Suleiman ontvlucht Palestina op zoek naar een nieuw thuis, tot hij beseft dat zijn geboorteland hem als een schaduw volgt.

Met zijn kenmerkende verwonderde blik, die ook wel wordt vergeleken met die van Jacques Tati en Buster Keaton, verkent hij de wereld om zich heen en belandt hij van de ene in de andere komische situatie. Hoe ver hij ook reist, er is altijd wel iets dat hem aan zijn geboorteland doet denken. Klinkt dit als een leuke film om te kijken? Je kan vanaf 19 december 2019 op Picl terecht.

Deerskin

Deerskin - vanaf december 2019 op Picl
Bron: Cherry Pickers Filmdistributie & Filmdepot | Deerskin

Er valt vanaf 19 december 2019 op Picl nog meer te lachen. Want vanaf dat moment kan je de komedie ‘Deerskin’ bij het platform gaan kijken. Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt.

Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas.

Wei

Wei - vanaf december 2019 op Picl
Bron: Ruud Lenssen Documentaires & Filmdepot | Wei

De hekkensluiter van de nieuwe releases die vanaf december 2019 op Picl te zien zijn is, ‘Wei’. De documentaire komt 26 december uit, en laat het dementie- en mantelzorgtraject van van Ruud Lenssen zijn ouders zien. Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin.

De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven.

Latest Reviews