Bron: Travis Gergen & Unsplash

Nieuwe Disney Plus details zijn onthuld

Hoe gaat Disney een aantal praktische zaken aanpakken?

Er zijn nieuwe Disney Plus details naar buiten gekomen, en maken de streamingdienst heel interessant

D23 Expo: Disney Plus
Bron: D23Press.com | D23 Expo: Disney Plus

Het afgelopen weekend werd er een lawine aan informatie naar buiten gebracht door Disney. Waardoor ik een aantal nieuwe Disney Plus details over het hoofd heb gezien. In dit bericht zal ik een aantal technische details, wat voor sommige heel belangrijk kan zijn, met je doornemen. Zoals de aanpak van releases en met hoeveel mensen kan en mag je een account delen?

Om te beginnen, wil ik je de informatie niet onthouden. Mocht jij de berichten over de nieuwe originele series en trailer nog niet hebben gelezen? Ga dat zeker doen. Want Disney is van plan om oude bekende terug te laten komen, samen met nieuwe karakters en titels te introduceren.

Zoals het er nu naar uit ziet, kan iedereen in Nederland vanaf 12 november gaan streamen bij de streamingdienst van Disney. Tot nu toe zijn er genoeg titels genoemd en gaan er geruchten over nog meer series. Toch werd er niet veel los gelaten over de specificaties. Zoals de kosten, of je SD, HD of 4K kan streamen en met hoeveel mensen je een account kan delen. Daar is meer over los gelaten.

De beeld- en geluidskwaliteit en hoe kan je gaan streamen?

Zoals verwacht komt er een app dat je op je smartphone en tablet (Android en iOS) kan zetten. Zo kan je onderweg kijken naar de series en films van de streamingdienst. Daarnaast worden er apps gecreëerd Apple TV, Windows, Microsofts Xbox One, Playstation en Smart TV’s van Sony. Het lijkt mij sterk dat alleen Sony een Smart-TV app zal krijgen. Ik verwacht dat andere spelers als Samsung, Philips en LG met een eigen variant gaan komen.

Er zijn nieuwe Disney Plus details naar buiten gekomen, en maken de streamingdienst heel interessant
Bron: Slickdeals.net | Disney Plus

Dit alles zorgt ervoor dat je op ieder moment van de dag kan gaan streamen. Om het nog aantrekkelijker te maken, komt Disney met 4K HDR-beeld ondersteuning en Dolby Atmos-geluid. Waardoor alles haarscherp kan worden afgespeeld en het klinkt ook nog fantastisch. Hartstikke leuk natuurlijk, maar kan je een account ook delen?

Bij de nieuwe Disney Plus details werd duidelijk hoe nieuwe series worden gelanceerd

Je kan op één account zeven profielen gaan aanmaken. Dat wordt vrienden of familie uitnodigen om samen gebruik te maken van de streamingdienst. Wees wel gewaarschuwd, want het is mogelijk om met vier profielen tegelijk naar een serie of film te gaan kijken. Dit alles zit bij de prijs van 6,99 euro. Mocht je nog meer geld willen besparen? Sluit dan een jaar abonnement van 69,99 euro af. Waardoor een maand kijken 5,83 euro kost.

Een aantal andere nieuwe Disney plus details zijn, dat de mouse house het anders wilt gaan aanpakken dan de concurrent Netflix. Want zij lijken het bingewachten te hebben uitgevonden. Waarbij je in korte tijd zoveel mogelijk afleveringen van een serie gaat kijken. Daar voelt Disney niets voor, en zij komen wekelijks met een nieuwe aflevering. Zodat de kijkers niet onder een abonnement uit kunnen. Als zij de serie willen afkijken natuurlijk.

Ik denk dat het een slimme zet is om een duidelijk verschil te laten zien. Dat is niet alleen met het wekelijks online zetten van een aflevering. Denk ook aan de content dat er op te zien zal zijn. Vanaf het begin van dat de filmstudio films uitbrengt, wordt er ingezet op gezinnen en families. Dat wordt ook doorgetrokken naar de streamingdienst.

De streamingdienst gaat voor kindvriendelijke content, ook voor op de achterbank in de auto

Disney Plus, ESPN+ en Hulu -
Bron: The Verge | Disney Plus, ESPN+ en Hulu

Tussen de nieuwe Disney plus details werd er gemeld dat er een content voor zestien jaar en ouder gaat verschijnen. Daar hebben zij Hulu voor. Waardoor er een duidelijke scheidingslijn wordt gemaakt en dat je als ouder je kind rustig alleen kan laten. Zij gaan geen griezelige, bloederige of te grove serie of film zien.

Om terug te komen op Hulu. Daar heeft Disney sinds een tijd de meeste aandelen in. Waardoor zij grotendeels kunnen bepalen wat er gaat gebeuren. Daar is goed over nagedacht. Want het hele gezin moet met veel plezier kunnen kijken. Daarom wordt er ook een bundel abonnement geïntroduceerd.

Voor 12,99 euro krijg je toegang tot Disney Plus, Hulu en ESPN+. Zodat het gezin samen naar Disney Plus kan kijken, de gezinsleden van achttien jaar en ouder naar Hulu kunnen kijken. Voor de sport fans is daar ESPN+, zodat zij op de hoogte blijven van al het sport nieuws. Klinkt dat als een interessante bundel?

Het offline bekijken van series en films is binnenkort mogelijk voor alles content. Ben jij van plan om op vakantie te gaan, met kinderen op de achterbank? Of als jij zelf ook Disney fan bent? Dan kan jij, aan de hand van het geheugen, jouw favoriete serie of film downloaden. En onderweg bekijken zonder extra internet kosten.

Latest Reviews