Nieuwe films vanaf maart in de bioscoop

Een aantal filmstudio’s proberen je met deze films in maart in de bioscoop te krijgen

Voor mij zijn de maanden januari en februari hele rustige filmmaanden. Over het algemeen staan deze maanden in het teken van de Golden Globes en de Oscars. Want de films die daarvoor genomineerd (willen) worden draaien dan in de bioscoop. De maand maart betekend de start van een jaar vol blockbuster films. Je ziet daar over het algemeen niet de grote titels voorbij komen, want de studio’s beginnen rustig. Hieronder laat ik je de beste film titels zien die in maart in de bioscoop zijn te zien.

De concurrentie ligt op de loer om de kijkers binnen te houden. Zo komen de streaming diensten Netflix en Videoland met nieuwe titels. En op televisie proberen de verschillende zenders NPO, RTL en SBS om de kijker aan zich te binden. Houdt de blog in de gaten waar de film concurrenten in de maand maart mee gaan komen.

Captain Marvel

Captain Marvel.- Een aantal filmstudio's proberen je met deze films in maart in de bioscoop te krijgen
Bron: Disney & Filmdepot | Captain Marvel

De eerste Marvel film waar een vrouw de hoofdrol speelt draait vanaf 6 maart in de bioscoop. Ik heb het over ‘Captain Marvel‘. Vorig jaar kwamen ‘Ant-Man and the Wasp‘ al naar de bioscoop, maar daar moest de vrouwelijke superheld de titel delen met een man. Warner Bros liet in 2017 zien dat een vrouwelijke superheld genoeg bioscoop bezoekers kon trekken. Maar gaat het de concurrent ook lukken?

Niemand minder dan Brie Larson zal voor het eerst in haar acteer carriere in een rol van een superheld duiken. De trailers die tot nu toe zijn uitgekomen werden met gemixte reacties ontvangen. Het is te hopen voor Disney en Marvel dat er zo veel mogelijk mensen naar de bioscoop gaan. Aan de concurrentie in de bioscoop zal het niet liggen, want er staan voor de rest van de maand geen grote titels gepland.

What Men Want

What Men Want - Een aantal filmstudio's proberen je met deze films in maart in de bioscoop te krijgen
Bron: Paramount Pictures & Filmdepot | What Men Want

Voor Taraji P. Henson was het de afgelopen jaren niet makkelijk om haar filmcarriere van de grond te krijgen. Er waren verschillende rollen, alleen bleef het publiek thuis op de bank zitten. Met ‘What Men Want’ lijkt er verandering te gaan komen. Want in de remake van de jaren ’90 klassieker, zijn de rollen omgedraaid. Waarbij er genoeg materiaal was om grappen over te maken.

In Amerika draait de film al een tijd en daar zijn de cijfers en reacties positief. Het is geen originele film, want met een remake kan dat niet anders. Toch lijken de recensenten samen met de bioscoop liefhebber te hebben omarmt. ‘What Men Want‘ draait vanaf 14 maart in de bioscoop.

US

US - Een aantal filmstudio's proberen je met deze films in maart in de bioscoop te krijgen
Bron: Universal Pictures & Filmdepot | US

De hekkensluiter van de beste bioscoop films in de maand maart in de bioscoop, is ‘US‘. Met deze film keert regisseur Jordan Peele terug naar het horror genre, en net als met ‘Get Out‘ beloven de trailers een psychologisch spektakel. Het is nog even wachten voordat de film in de Nederlandse bioscoop is te zien. Want vanaf 21 maart draait de nieuwste Jordan Peele film in de bioscoop.

In de cast van ‘US’ zie je niet de minste namen staan. Want Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II en Anna Diop ga je terug zien. Het verhaal van de trailer is al meer dan genoeg reden om te gaan kijken: Een moeder en vader vertrekken met hun kinderen naar een strandhuis om lekker te kunnen ontspannen met vrienden. Wanneer de avond valt, krijgen ze bezoek van onuitgenodigde gasten. De sereniteit die heerste verandert al snel in een hoop spanning en chaos.

Latest Reviews

Ook interessant
Halloween Trailer