Nieuwe gezichten bij RTL 4

RTL4 heeft een aantal nieuwe gezichten binnen gehaald voor na de zomer

Begin april kwamen er een aantal berichten online die over de RTL zenders gingen. Want de afgelopen maanden is het niet zo voor de wint gegaan zoals de familiezender RTL4 en RTL 5 dat zouden willen. Zelf schreef ik over hoe de kijkcijfers van RTL5 naar beneden kelderde. Want de grote programma’s die de kijker naar de zender moesten trekken kwamen niet goed uit de verf.

Wat RTL4 al snel aankondigde is dat zij een reorganisatie van plan waren. En dat de focus naast de zenders naar de online content gaat. Zij investeren flink wat geld in originele content voor Videoland. Waar veel series de overstap maken naar RTL 4 of RTL 5, en negen van de tien keer is het een groot succes.

Twan Huys maakt de overstap van NOS/NTR naar RTL 4

Twan Huys - RTL 4
Bron: Nu.nl | Twan Huys

Als eerste nieuwe gezicht werd Twan Huys overgevlogen van de publieke omroep. Hij presenteerde daar het programma ‘Nieuwsuur’ en ‘College Tour’. Om ‘RTL Late Night‘ een frisse start te geven. Of het programma een remake te geven neemt hij na de zomer de plaats in van Humberto Tan. Humberto heeft al zijn ziel en zaligheid in de talkshow gestoken, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Art Rooijakkers en Katja Schuurman gaan programma’s voor RTL en Videoland ontwikkelen

Art Rooijakkers - RTL 4
Bron: Persgroep.net | Art Rooijakkers

Maar daar bleef het niet bij, want er kwamen nog meer nieuwe gezichten naar RTL 4. Zo stapt ‘Wie Is De Mol‘ presentator Art Rooijakkers ook over naar de commerciële zender. Hij heeft een deal gemaakt en hij gaat niet alleen presenteren maar ook programma’s ontwikkelen. Die niet alleen bij de familie zender te zien zullen zijn, maar speciaal worden gemaakt voor Videoland.

Welke programma’s hij gaat presenteren is tot op heden niet bekend. Wat wel heel grappig zou zijn is dat hij een mogelijk tweede seizoen van ‘Kroongetuige‘ gaat presenteren. Het programma heeft veel weg van één van zijn vorige programma’s. Maar of er überhaupt een tweede seizoen gaat komen is niet duidelijk.

Katja Schuurman - RTL 4
Bron: Beaumonde | Katja Schuurman

Er komen niet alleen heren naar RTL 4. Want een oud bekende presentatrice en actrice gaat terug naar de commerciële zender. Katja Schuurman was jaren geleden ook al te zien op de zender. Maar toen als gezicht van ‘Goede tijden, Slechte Tijden’. Dit keer gaat zij presenteren en acteren. Net als Art zal zij programma’s gaan ontwikkelen die voor de zenders als voor Videoland worden gemaakt.

Er is meer gaande bij RTL 4, RTL 5, RTL 7 en Videoland

Wat de bovenstaande presentatoren vooraal aanspreekt aan de deal is dat zij de mogelijkheid krijgen om de eigen creativiteit te kunnen inzetten voor programma’s. Zij gaan aan de slag voor de verschillende takken van RTL. Zo kom je ze bij de verschillende zenders of Videoland tegen. Wat mij betreft een goede ontwikkeling omdat je als zender met de tijd mee moet gaan.

Erland Galjaard - RTL 4
Bron: Het Parool | Erland Galjaard

Het blijft niet alleen bij gezichten die bij RTL 4 aan de slag gaan, maar er zijn er ook een aantal die afscheid nemen. Het begon met de programma directeur Erland Galjaard. Eind 2017 en begin van 2018 kreeg hij een hoop kritiek te verduren. Want Angela de Jong, een recensent had veel te melden over bijvoorbeeld ‘Gordon Gaat Trouwen… Maar Met Wie‘. En het schijnt dat Erland niet zo goed tegen alle kritieken kon.

Talpa kaapt een aantal bekende gezichten van RTL weg

Johnny de Mol
Bron: Lindanieuws | Johnny de Mol

Daarnaast is een bekend gezicht van RTL 4 naar SBS6 gegaan. Johnny de Mol is gaan samenwerken met zijn vader. Hij kreeg de vraag van John de Mol om bij zijn zenders aan de slag te gaan. Want het lijkt erop dat SBS6, Net5 en Veronica een flinke schoonmaak krijgen. Want niet alleen Johnny de Mol gaat naar de Talpa zenders. Maar ‘Voetbal Inside’ en de heren Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen verhuizen naar Veronica.

Het wordt na de zomer een flinke strijd op televisie. Want welke zenders weten de programma’s goed te programmeren, zodat er een hoop kijkers blijven plakken? De komende maanden zal er nog veel nieuws voorbij komen. Waar je een aantal presentatoren van de ene naar de andere kant van het televisie scherm ziet verhuizen. De veranderingen wordt ook door getrokken bij RTL XL en Videoland. Zoals het er nu naar uit gaat zien worden beide platformen samen gevoegd. Zodat je als kijker bij één platform voor alle content terecht kan.

Latest Reviews