Nieuwe muziek van Peking Duk, Dagny en Causes

De artiesten: Peking Duk, Dagny en Causes brachten nieuwe muziek uit, luister naar de singles

Iedere vrijdag wordt een bak met nieuwe muziek online bij de verschillende muziek diensten. Je kan ze streamen of kopen en dan zo vaak beluisteren als dat jij zelf wilt. Artiesten als Peking Duk, Dagny en Causes lanceerde de muziek en verdienen een plek in je afspeellijst. Waarom? Scroll naar beneden en ik leg uit waarom je ze zo snel mogelijk moet toevoegen en op repeat moet zetten.

Een week geleden had ik het over de nieuwe muziek van Sam Smith, LAUV en LAD Band. De drie nummers hebben een eigen reden waarom je zo, ook al is het een week oud, ze aan je afspeellijst moet toevoegen. Als je de nummers nog niet gehoord heb, of je wilt er nog een keer naar luisteren. Dat kan, klik op de artiesten die hierboven staan.

Peking Duk feat. Icona Pop – Let You Down

Peking Duk feat. Icona Pop - Let You Down
Bron: Musicjambase.com

Het uit Australië afkomstige deejay duo Peking Duk is sinds 2010 bezig met muziek maken. Zij staan bekend om de dance muziek die grote invloeden van pop en rock hebben. Dat hoor je terug in de verschillende singles en EP’s die zij hebben uitgebracht. Voor de nieuwe single ‘Let You Down’ hebben zij de krachten van de Scandinavische dance muziek makers Icona Pop ingeschakeld. Voor het eerst hoor je één van de mannen van Peking Duk op de nummers terug. Adam Hyde heeft zich opgeofferd en is samen met de dames te horen op de single.

Het geluid dat je op het nummer hoort is helemaal van nu. Het is slow dance waarbij het vooral om de tekst draait. Zij hebben er voor gekozen om de tegenstrijdigheden van de melodieën en de tekst zo groot mogelijk te maken. Het is een break-up single waar zij zingen over dat in sommige relaties mensen de ander naar beneden halen. De inspiratie komt van de film ‘Candy’ waar het verhaal van Heath Ledger’s karakter terug komt in de single.

Dagny – Love You Like That

Dagny - Love You Like That
Bron: Spotify.com

Er komt nog meer muziek uit Scandinavië, en dit keer uit Noorwegen. Zangeres en songwriter Dagny brengt een promotie single uit om haar binnenkort uitkomende project te promoten. De zangeres bracht de singles ‘Wearing Nothing, ‘Summer Of Love’ en ‘More More More’ eerder uit en dat beviel de fans en de andere luisteraars.
Platenmaatschappijen Universal Music Group en Republic Records zullen het tot op heden naamloze project gaan uitbrengen. Dat het gaat scoren mag wat mij betreft wel duidelijk zijn. De muziek is catchy en luistert lekker weg.

De liefde staat in de nieuwe single ‘Love You Like That’ centraal. Dagny legt uit dat zij op een bepaalde manier communiceert, maar dat heeft niets te maken met haar vriend. Want zij houdt van hem en wanneer zij iets te melden heeft komt het vanzelf. Ook al is zij geen open boek, zij wilt de ander duidelijk maken dat de liefde er is. En ziet de toekomst rooskleurig in.

Causes – Fall From Glory

Causes - Fall From Glory
Bron: Nieuweplaat.nl

De band Causes wist de afgelopen jaren al flink wat aandacht te krijgen wanneer er nieuwe muziek uit kwam. Dit zal de komende jaren wel blijven, want de fan base blijft groeien. In 2014 begon het met de eerste single, dat werd meteen een grote hit en de radiozender 3FM bestempelde de hit tot ‘Megahit’. Geen slecht begin, en dat breiden zij de komende maanden flink uit. Een tweede album zit eraan te komen en ‘Fall From Glory’ is de nieuwe single om de promotie mee te beginnen.

De singles die hierboven staan en ‘Fall From Glory’ staan allen in het teken van liefde. Er is geen beter onderwerp over te schrijven, het is universeel en te begrijpen voor iedereen. Dit keer zingen de heren van Causes over hoe een relatie beeindigd is en hoe ieders erin staat. Het komt wel goed, ook al heb je de ervaringen en herinneringen van de glorie tijd. Een prachtig nummer, en zeker geschikt als je recent of wat langer geleden een punt achter de relatie zette.

Latest Reviews