Televisie

Nieuwe programma’s in januari bij RTL

Het nieuwe jaar start goed, want dit zijn de nieuwe programma’s in januari bij RTL

Het nieuwe jaar, bekend ook nieuwe programma’s. Normaal gesproken houden de verschillende televisiezenders zich rustig in de eerste maand van het nieuwe jaar. Want dan zijn de inkomsten van de reclame’s minder. Mensen hebben in december flink wat geld uitgegeven, en doen rustig aan. Toch komen er genoeg nieuwe programma’s in januari bij RTL op de buis. Hieronder lees je de beste nieuwe titels, waar waarschijnlijk een aantal spraakmakende namen tussen zitten.

Holland's Got Talent, Judas & Seven Year Switch - de nieuwe programma's in januari bij RTL
Bron: RTL | Holland’s Got Talent, Judas & Seven Year Switch

Holland’s Got Talent

RTL 4 start het nieuwe jaar direct goed, door in het weekend keihard te gaan programmeren. De zaterdagavond gaat van start met het tiende seizoen van ‘Holland’s Got Talent’. Gordon en Johnny de Mol zijn er niet meer bij, want zij zijn bij SBS 6 aan de slag gegaan. Waardoor er twee plekken vrij kwamen.

Paul de Leeuw neemt plaats in de jury, samen met Chantal Janzen, Dan Karaty en Angela Groothuizen. De presentatie wordt overgenomen door Humberto Tan. Hij zal de kandidaten ondersteunen wanneer de spanning het hoogst is. Je krijgt maar liefst elf afleveringen met talent te zien. Ben jij klaar om nieuw Nederlands talent te vinden? Vanaf 5 januari om 20.00 uur kan je gaan kijken.

Judas

De zondagavond wordt met een hoop spanning afgesloten. Want het boek van Astrid Holleeder was een groot succes. Waardoor serie en filmmakers natuurlijk in de rij stonden om het te verfilmen. De eer is naar RTL 4 en Videoland gegaan. De serie zal op zondag 6 januari om 22.00 uur in premiere gaan. Het is een zesdelig psychologisch drama dat is geïnspireerd op het beklemmende besteller boek.

Je krijgt het leven van Astrid Holleeder te zien. Want tijdens haar jeugd in de Jordaan wordt al snel duidelijk dat zij anders is dan haar volkse broers en zus. Ze is ambitieus en probeert zich al op jonge leeftijd te ontwikkelen om weg te komen van haar gewelddadige vader. Maar elke keer als dat lijkt te lukken, wordt ze weer teruggetrokken tot haar familie.

Met in het bijzonder haar criminele broer Willem Holleeder. Tegelijkertijd duiken we via flashbacks dieper en dieper haar verleden in, waardoor steeds duidelijker wordt uit welke jeugd zij en haar broer zich hebben los geworsteld – en hoe pijnlijk maar noodzakelijk haar verraad is.

Seven Year Switch

Normaal gesproken komt RTL 5 met een programma waar stellen uit elkaar worden gehaald, om te kijken of de relatie daar tegen kan. Nu komt RTL 4 vanaf maandag 7 januari om 20.30 uur met ‘Seven Year Switch’. Waarin stellen op een punt komen, dat de onrust toe neemt. Want hoe zou het zijn om met een andere partner door het leven te gaan. In dit programma krijgen zij daar antwoord op.

De stellen worden opgesplitst en aan iemand anders gekoppeld met precies de eigenschappen die ze denken te missen bij de huidige partner. Zal deze ‘ruiltherapie’ hen meer waardering voor de eigen partner opleveren, of komen ze in de verleiding de relatie te beëindigen?

Het Zit In De Familie, Is Er Een Dokter In De Zaal & De Slechtste Chauffeur - de nieuwe programma's in januari bij RTL
Bron: RTL | Het Zit In De Familie, Is Er Een Dokter In De Zaal & De Slechtste Chauffeur

Het Zit In De Familie

Lieke van Lexmond keert terug met een programma over het lichaam. Na mensen te hebben geholpen met het verbeteren van het uiterlijk of het naakt daten. Dit keert helpt Lieke families, waarbij familieleden last hebben van dezelfde lichamelijke kwaal. Zoals flaporen, scheve neus, wallen, slechte huid of kaalheid.

Dat soort kwalen kunnen voor veel onzekerheid zorgen en daardoor een belemmering zijn in het dagelijks leven. In ‘Het Zit In De Familie’ worden deze families geholpen door een team van cosmetische specialisten die er alles aan doen om de familieleden meer zelfvertrouwen te geven. De families worden vanaf woensdag 9 januari om 21.30 uur geholpen.

Is Er Een Dokter In De Zaal

Cabaretier Philippe Geubels leest in zijn vrije tijd de bijsluiters van medicijnen, en zoekt daarbij het internet af voor de nieuwste healthy ontwikkelingen. In het RTL 4 programma ‘Is Er Een Dokter In De Zaal?’ gaat hij samen met vier bekende deelnemers op zoek naar antwoorden op de meeste diverse gezondheidsvragen.

In eerste instantie moeten de twee teams op eigen kracht proberen om antwoorden op de vragen te vinden of krijgen. Mocht dat niet lukken, dan kan het publiek om hulp worden gevraagd. Met de toepasselijke vraag: ‘is er een dokter in de zaal?’ Vanaf donderdag 24 januari wordt het programma om 21.30 uur uitgezonden.

De Slechtste Chauffeur

In 2018 werd ‘De Slechtste Chauffeur’ één van de programma’s dat in de lijst met bekende Nederlanders terecht kwam. Dat is semi positief ontvangen, waardoor er in 2019 een mix van bekende en onbekende Nederlanders is opgetrommeld. En wel voor de afvalrace waar je niet als laatst wilt overblijven. Iedere week worden de deelnemers getest om de skills van het auto rijden.

Als jij de jury van je kunnen weet te overtuigen, dan mag jij het programma eerder verlaten. John Williams zal voor de nodige mentale support zorgen, en als het nodig is om de deelnemers een schop onder de kont te geven. Wie gaat er met de titel: ‘de slechtste chauffeur van Nederland’? Vanaf woensdag 9 januari om 20.30 uur bij RTL 5 kan je de afvalrace gaan volgen.

Latest Reviews

Ook interessant
Het schandaal van Fox News staat centraal in de Bombshell trailer
Bombshell Trailer