Nieuwe programma’s vanaf mei op RTL 4 en 5

Dit zijn de nieuwe programma’s vanaf mei op RTL 4 en 5

De maand mei is bijna het begin van het zomer seizoen, waarin de televisie zenders overstappen op herhalingen van bekende programma’s of series. of zij komen met een aantal programma’s om uit te proberen. Toch zijn er een aantal nieuwe programma’s vanaf mei op RTL 4 en 5 te zien. Zo proberen de zenders een zo groot mogelijk publiek te trekken. Als je naar de verschillende titels kijkt, zie je dat er een aantal programma’s uit de mottenballen worden gehaald.

Over het programma ‘All Together Now‘ moet de grote winnaar worden bij RTL 4. Je zou verwachten dat het hier in de lijst terecht zou komen. Dat is niet het geval, want ik heb er namelijk een apart bericht over geschreven. Waarin ik uitleg wat mijn verwachtingen zijn en wat de opzet van het programma is.

De Zwakste Schakel

De Zwakste Schakel - vanaf mei op RTL 4 en 5
Bron: Gids.tv & RTL | De Zwakste Schakel

Vanaf 6 mei kan je naar de terugkeer van de quiz der quizzen kijken. Want niemand minder dan Bridget Maasland zal de presentatie van ‘De Zwakste Schakel’ op zich nemen. Toen het programma voor het eerst werd uitgezonden, was Chazia Mourali de presentatrice zonder de fluwelen handschoenen. In de 2019 zullen in iedere aflevering negen kandidaten de strijd met elkaar aan gaan, zodat de winnaar met een mooi geldbedrag naar huis kan gaan.

Samenwerking is noodzakelijk om het geld op de bank te vullen. Doel van het spel is om na iedere spelronde de slechtste speler weg te stemmen om een zo sterk mogelijke ketting van spelers te vormen en zo het maximale prijzengeld binnen te halen. Aan het eind van het spel strijden de twee overgebleven kandidaten om de volledige prijzenpot. Slechts één kandidaat wint het geld, alle anderen gaan naar huis met niets. Vanaf maandag 6 mei kan je iedere werkdag om 22.30 uur kan je naar een nieuwe aflevering gaan kijken.

Beste Kijkers

Beste Kijkers - vanaf mei op RTL 4 en 5
Bron: Televizier & RTL | Beste Kijkers

Tot nu toe zijn er vijf seizoenen van het populaire programma ‘Beste Kijkers’ uitgezonden. Dit zal één van de nieuwe programma’s vanaf mei op RTL 4 zijn. Het zesde seizoen zal vanaf 9 mei te zien zijn om 21.30 uur. Het is een hilarische panelshow waarin Ruben Nicolai de kijker meeneemt langs de leukste, grappigste en ontroerendste tv-fragmenten van de afgelopen week.

Twee teams met wekelijks wisselende bekende Nederlanders gaan onder leiding van captains Jeroen van Koningsbrugge en Beau van Erven Dorens de strijd met elkaar aan om de aflevering te winnen. Het draait in ‘Beste Kijkers’ niet om de punten, het gaat om de humor die de wisselende gasten met zich mee brengen. Zo krijg je een andere kijk op verschillende televisie programma’s en fragmenten die voorbij komen.

Obese

Obese - vanaf mei op RTL 4 en 5
Bron: RTL & Televizier | Obese

Toen RTL 4 in 2011 kwam met een nieuw seizoen van ‘Obese’, werd er gesproken over een programma dat de deelnemers van begin tot het eind hielp. Tot nu toe zijn er drie seizoenen geweest met Wendy van Dijk als presentatrice. Het stokje is overgedragen aan Angela Groothuizen. Zij zal het vierde seizoen gaan presenteren dat vanaf 15 mei op RTL 4 te zien zal zijn.

In het nieuwe seizoen komen nieuwe deelnemers om in actie te komen tegen hun morbide obesitas, het is zowel een fysieke als mentale strijd. In iedere aflevering volg je een deelnemer van begin tot aan het eind. Tussen beide ligt (ongeveer) een jaar. Gaat RTL 4 met het seizoen scoren? Want de kijkcijfers van de voorgaande seizoenen zag je na ieder seizoen wat dalen.

Vette Pech! Live

Vette Pech Live - vanaf mei op RTL 4 en 5
Bron: Pauldeleeuw.nl | Vette Pech

Met de overstap naar RTL 4, was de kans groot dat de theatershows van Paul de Leeuw ook naar de televisiezender zouden komen. Dat is 18 mei het geval, dan zal de laatste voorstelling ‘Vette Pech! Live’ op televisie worden uitgezonden. Één groot nadeel van deze datum van uitzenden, is dat bij NPO 1 de finale van het ‘Eurovisie Songfestival’ plaats vindt.

Op zaterdag 18 mei op RTL 4 zal de avond vol zitten met Improvisaties, bekende en onbekende liedjes en verhalen over vaderschap, the Passion en Guus Verstraete komen voorbij. Op de vleugel begeleid door Miguel Wiels, waar hij een tig aan jaar mee samen heeft gewerkt. Ben jij klaar voor een avond vol humor en zelfspot? Dan moet je bij RTL 4 zijn.

Love Island

Love Island - vanaf mei op RTL 4 en 5
Bron: RTL XL | Love Island

Toen ‘Temptation Island‘ terugkeerde en ook een succes werd, was het voor RTL 5 de mogelijkheid om meer reality naar de zender te halen. Één van de programma’s is ‘Love Island’. Waar RTL 5 mee gaat komen is een Nederlandse en Vlaamse variant van het Britse programma. De afgelopen jaren hebben Videoland en RTL een aantal seizoenen uitgezonden. Waardoor goed te peilen is of de kijker hier behoefte aan heeft.

De singles brengen zes weken door in een prachtige, luxueuze villa op een mooie locatie. De zoektocht naar ware liefde verloopt niet altijd even soepel. De singles moeten namelijk niet alleen de harten van hun mogelijke partner veroveren maar ook die van het publiek. De kijkers bepalen namelijk welke deelnemers in de show blijven, maar ook welk stel ze willen kronen tot het sterkste koppel van het eiland. Vanaf 27 mei zal RTL 5 iedere werkdag om 20.30 uur een nieuwe aflevering uitzenden.

Latest Reviews