Bron: NPO & Jan Willem van Hofwegen | NPO

Nieuwe programma’s vanaf november bij NPO

De nieuwe programma’s die vanaf november bij NPO 1, 2 en 3 te zien zullen zijn

De nieuwe programma's die vanaf november bij NPO 1, 2 en 3 te zien zullen zijn
Bron: NPO & Jan Willem van Hofwegen

Naast de andere zenders RTL en SBS komt er in november bij NPO 1, 2 en 3 ook genoeg nieuwe content om naar te kijken. Er zijn een aantal nieuwe programma’s die perfect zijn voor de donkere dagen. Want de komende maanden is het ’s avonds eerder donker, en kan je lekker voor de televisie gaan zitten. Hieronder heb ik de beste programma’s voor je op een rij gezet, die je niet mag missen bij de NPO.

Mocht je meer behoefte hebben aan een film in de bioscoop. Of thuis op de bank naar een diepgaande film of documentaire. Er is genoeg dat in de maand november uit komt. Je moet alleen weten wat, zodat er een keus gemaakt kan worden. Natuurlijk zijn er niet alleen programma’s die in november bij NPO kwamen. In de maand oktober begonnen een aantal programma’s met het uitzenden van nieuwe afleveringen.

NPO 1

Droomhuis Gezocht – Vanaf donderdag 1 november om 21.30 uur

Droomhuis Gezocht - De nieuwe programma's die vanaf november bij NPO 1, 2 en 3 te zien zullen zijn
Bron: Omroep Max | Droomhuis Gezocht

Wanneer jij een huis zoekt in het buitenland, dan kan je het programma ‘Droomhuis Gezocht’ zeker niet missen. Het Omroep Max programma wordt gepresenteerd door Sybrand Niessen. Hij helpt de kandidaten om de zoektocht naar een geschikt huis zo soepeltjes te laten verlopen.

Het is niet alleen een zoektocht naar een huis, als kijker krijg je praktische en deskundige informatie over de regels van het land. Daarnaast komen de historische en culturele weetjes en plekken voorbij. Mocht jij in de koude maanden weg willen dromen naar warme en zonnige woonlocaties? Dan kan je vanaf donderdag 1 november bij NPO 1 terecht voor splinternieuwe afleveringen.

Bed en Breakfast – Vanaf woensdag 7 november om 22.05 uur

Bed en Breakfast - De nieuwe programma's die vanaf november bij NPO 1, 2 en 3 te zien zullen zijn
Bron: Omroep Max | Bed en Breakfast

Wie wilt er niet zien hoe verschillende Nederlanders proberen om een zo goed mogelijke Bed en Breakfast neer te zetten? In het programma Bed en Breakfast van Omroep Max testen een aantal verschillende eigenaren elkaars faciliteiten. Zij worden als gasten behandeld en aan de hand van hoe goed of slecht de ervaring en services zijn, wordt de kamerprijs bepaald. Wie als het hoogte percentage van de kamerprijs betaald krijgt, komt als winnaar uit de bus.

Vanaf 7 november zendt Omroep Max nieuwe afleveringen uit van het spraakmakend en soms hilarische programma. Je krijgt een kijkje achter de schermen. Daar komt bij dat je zelf ook kan beoordelen hoe goed of slecht de Bed en Breakfast eruit ziet. Maar ook hoe goed de services zijn.

Loïs – Vanaf woensdag 28 november om 20.30 uur

Loïs - De nieuwe programma's die vanaf november bij NPO 1, 2 en 3 te zien zullen zijn
Bron: Avrotros & Ruud Baan | Loïs

De Avrotros brengt vanaf 28 november bij NPO 1 een nieuwe serie. In de driedelige thrillerserie, dat van de boekenreeks van Simone van de Vlugt komt, ga je zien hoe de Loïs Elzinga als rechercheur aan het werk is. Zij werkt bij de Alkmaarse politie en krijgt iedere week een nieuwe en complexe zaak te maken.

In de hoofdrol ga je actrice Noortje Herlaar zien. Zij is niet de enige actrice of acteur die je vanaf november bij NPO gaat zien. Want Nora El Koussour, Raymond Thiry, Kay Greidanus en Bart Klever hebben andere rollen. Mocht dit een groot succes worden, dan kan het de Avrotros een akkoord geven om met een vervolg te komen.

Oogappels – Vanaf donderdag 29 november om 20.30

De nieuwe programma's die vanaf november bij NPO 1, 2 en 3 te zien zullen zijn
Bron: BNNVARA & Wessel de Groot | Oogappels

Vandaag de dag moet alles perfect zijn. Jou eigen leven moet voor de mensen om je een perfect zijn, en als je kinderen hebt wordt de lat nog hoger gelegd. In het nieuwe BNNVARA programma ‘Oogappels’ ga je zien hoe vier gezinnen om gaan met alle invloeden van buitenaf. Van sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding en seks. Verschillende onderdelen die als maatschappelijke druk worden ervaren.

Hoe gaan de vier gezinnen, wonend in de grote stad, met alles wat bij het leven komt kijken? De lat ligt hoog en als ouders wil je dat de kinderen het perfect doen. Maar lukt dat? Vanaf 29 november bij NPO 1 kan je gaan kijken hoe de ‘Oogappels’ het doen met de druk van bovenaf.

NPO 2

Annie M.G. Schmidt – Vanaf dinsdag 27 november om 20.30 uur

Annie M.G. Schmidt - De nieuwe programma's die vanaf november bij NPO 1, 2 en 3 te zien zullen zijn
Bron: Avrotros & Erwin Boer | Annie M.G. Schmidt

Schrijfster Annie M.G. Schmidt is bekend van alle kinderboeken die door haar zijn geschreven. Tot op de dag van vandaag groeien kinderen en gezinnen op met het werk dat zij heeft gemaakt. Nu gaat haar kleinzoon Jonathan van Duijn op zoek naar het leven en het werk van zijn oma. Want zij is misschien wel de meest rebelse oma van Nederland ooit.

Haar kleinzoon Jonathan bezoekt de plaatsen die voor haar veel betekenden. En verteld aan de hand van de mooiste en leukste fragmenten het levensverhaal van deze naoorlogse schrijfster. Want je kan niet om haar werk heen. Van cabaret, musical, columns, kinderversjes, sprookjes en gedichten. Er is heel veel materiaal om in te neuzen.

How To Be Gay? – Vanaf vrijdag 16 november om 21.05 uur

How To Be Gay? - De nieuwe programma's die vanaf november bij NPO 1, 2 en 3 te zien zullen zijn
Bron: KRO-NCRV | How To Be Gay?

Er wordt over Nederland gesproken alsof de inwoners stuk voor stuk homoseksualiteit accepteren. Daar zijn de meningen over verdeeld, maar hoe zit het in de rest van de wereld? Margriet van der Linden gaat naar Rusland, China, Libanon en Engeland om dat te onderzoeken.

In het KRO-NCRV programma ‘How To Be Gay?’ ga je zien hoe de LGBTQ community zich in de andere landen gedragen. Want kunnen zij zichzelf zijn? In het nieuwe programma dat vanaf 16 november bij NPO 2 is te zien, leiden de gesprekken voor bijzondere, ontroerende en confronterende momenten.

NPO 3

Anorexia Eetclub – Vanaf dinsdag 6 november om 21.05 uur

Anorexia Eetclub - De nieuwe programma's die vanaf november bij NPO 1, 2 en 3 te zien zullen zijn
Bron: NTR | Anorexia Eetclub

voor mensen met anorexia of andere eetstoornis is het moeilijk om in het openbaar of samen met andere voedsel te nuttigen. In het NTR programma Anorexia Eetclub gaan zes anorexiapatiënten onder leiding van een diëtiste samen leren koken. Het is een onderdeel van hun therapie.

Het is voor hen niet makkelijk om boodschappen te doen of überhaupt samen te eten. Met deze therapie oefeningen moet het normaal worden om een gezonde maaltijd te koken en te eten. Presentatrice Tatum Dagelet volgt de zes mensen met de positieve momenten maar ook de tegenslagen die op de loer liggen.

Het Leven Is Een Jurk – Vanaf 7 november om 21.15 uur

Het Leven Is Een Jurk - De nieuwe programma's die vanaf november bij NPO 1, 2 en 3 te zien zullen zijn
Bron: NTR & Aryan Jauregui | Het Leven Is Een Jurk

NTR komt in november bij NPO 3 met een ander nieuw programma. ‘Het Leven Is Een Jurk’ wordt gepresenteerd door Victoria Koblenko. In het programma gaan beroemde fashiondesigners als Jan Taminiau, Bas Kosters en Ronald van der Kemp samen met bekende vrouwen een jurk van hun leven maken.

In iedere aflevering staat een andere bekende Nederlandse vrouw centraal: Annechien Steenhuizen, Monic Hendrickx, Wende Snijders, Lucia Rijker en Ilse Warringa. Waarbij persoonlijke verhalen en karaktereigenschappen terug gaan komen in de persoonlijkste jurk tot nu toe.

Latest Reviews

Ook interessant
Music Albums
Nieuwe albums die in 2017 moeten uitkomen