Bron: Picl.com | Picl

Nieuwe releases in juli op Picl

Dit zijn de documentaires en filmhuis titels in de lijst met nieuwe releases in juli op Picl

Tussen al het geweld in de bioscoop, kan je vanaf juli op Picl terecht voor een aantal nieuwe titels. Waardoor jij de mogelijkheid hebt om nieuwe filmhuis films of documentaires vanaf de bank of in de warme zomerse tuin te kunnen bekijken. Om jou een handje op weg te helpen, heb ik de nieuwe titels van de maand juli op een rij gezet. Zodat jij goed voorbereid een keus kan maken om te gaan kijken. Heb jij de lijst van de maand juni nog niet gezien? Daar staan namelijk een aantal goede titels tussen, die het kijken meer dan waard zijn.

Cat Stories

Cat Stories - releases in juli op Picl
Bron: Amstelfilm & Filmdepot | Cat Stories

In Cat Stories onderzoekt filmmaker Carmen Cobos de emotionele redenen van miljoenen Nederlandse families om een kat als huisdier te houden. Middels een verzameling portretten, waarin de relatie tussen katten en hun baasjes centraal staat, probeert de Spaanse regisseur op een luchtige en humoristische wijze te begrijpen waarom we menselijke gevoelens toekennen aan onze katten, we vaak meer om hen geven dan om onze eigen familieleden en wat dit uiteindelijk over onszelf zegt.

Kat eigenaren kunnen niet genoeg beelden zien van katten. Hoe gek zij doen of hoe schattig hij/zij ligt te slapen. Het hele internet staat er mee vol. Om daar op in te haken is ‘Cat Stories’ een hele goede documentaire om te maken. Ook zeker om te gaan kijken, want het zal een feest der herkenning zijn. Iedere eigen vindt dat zijn of haar kat het beste, of het schattigst is. De band tussen het baasje en de kat is fantastisch om te zien. Ik verwacht dat Carmen Cobos daar verder op in gaat zoomen met de documentaire. Als jij nieuwsgierig bent geworden naar het resultaat? Dan kan je vanaf 4 juli op Picl gaan kijken naar ‘Cat Stories’.

Retabolo

Retablo - releases in juli op Picl
Bron: Arti Film & Filmdepot | Retablo

Segundo is 14 en woont met zijn ouders in een afgelegen dorpje in de Andes. Zijn vader Noé is een gerespecteerd maker van altaarbeeldjes en Segundo is bij hem in de leer. De twee trekken veel met elkaar op en verkopen ook samen de zeer gewaardeerde kunstwerkjes aan hun klanten en op markten.

In de relatie tussen vader en zoon komen barsten, wanneer Segundo geconfronteerd wordt met een geheime kant van zijn vader waar hij geen vermoeden van had. Het ideaalbeeld dat Segundo tot dan koesterde, valt in duigen. Maar ook hun gezinsleven komt op zijn kop te staan. De film zal naar verwachting een persoonlijk beeld laten zien, van hoe de relaties tussen familieleden kunnen veranderen.

Long Day’s Journey Into Night

Long Day's Journey Into Night - releases in juli op Picl
Bron: EYE Filmmuseum & Filmdepot | Long Day’s Journey Into Night

De Chinese film ‘Long Day’s Journey Into Night’ gaat over: Het betoverende Long Day’s Journey Into Night zit vol verborgen aanwijzingen, dubbelzinnige motieven en verdubbelingen, en is in twee delen gesplitst: het eerste is een niet-chronologische detectiveverhaal, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige droom in 3D (een single take van 59 minuten).

Zoals je hierboven leest, krijg je geen film dat de verschillende boxen op de normaal gesproken manier kan afvinken. Zo is de film (voor een gedeelte) in één take opgenomen, en de verschillende onderdelen van de film door elkaar gegooid. Waardoor de film jou aandacht twee uur erbij probeert te houden.

La Dentellière

La Dentelli - releases in juli op Picl
Bron: EYE Filmmuseum & Filmdepot | La Dentelli

De 22-jarige Isabelle Huppert is een zwijgzaam kapstertje dat door haar grote liefde, een student, wordt vernederd en verlaten, waarna ze in een psychiatrische inrichting belandt. Huppert werd voor haar subtiele vertolking – haar eerste hoofdrol – door de British Film Academy bekroond met de prijs voor de beste nieuwkomer.

In een interview zei Huppert: ‘Het zijn vooral vrouwen die zich in stilte proberen los te maken. Ik zoek naar de frictie tussen vrijheid en afspraken. Het tussengebied waarin zekerheden worden losgelaten zonder dat er concreet iets nieuws voor in de plaats komt.’ Je gaat met ‘La Dentellière’ terug in de tijd, met de technieken van nu is het beeld verbeterd.

Claire’s Camera

Actrice Isabelle Huppert kruipt voor de film ‘Claire’s Camera’ in de huis van Claire. Een dame dat met haar polaroidcamera verschillende mensen vast probeert te leggen. In eerste instantie heel onschuldig, tot datje de betekenis erachter krijgt te zien. In de trailer hoor je haar zeggen: “Als ik een foto van je neem, dan word je een ander mens.”

Daarmee grijpt Claire in op de werkelijkheid door de verschillende mensen te fotograferen. Wie anders dan de onvergelijkbare Zuid-Koreaanse regisseur Hong Sangsoo kan dit bedenken? Isabelle Huppert incarneert Claire met luchthartige ironie. Het leidt tot tragikomische mijmeringen over leven, liefde en de kracht van cinema. Een film met een diepere laag dan verwacht, is vanaf 18 juli op Picl en in de verschillende filmhuizen te zien.

What You Gonna Do When The World Is on Fire?

What You Gonna Do When The World Is On Fire - releases in juli op Picl
Bron: EYE Filmmuseum & Filmdepot | What You Gonna Do When The World Is On Fire

In 2017 gingen groepen zwarte Amerikanen de straat op om te vechten voor gelijke rechten. Zij moesten het opnemen tegen de staat, want verschillende mensen waren dood geschoten tijdens een aanhouding. De maat was vol, en dat alles is vast gelegd door documentaire maker, geboren in Italië, Roberto Minervini.

Eerder maakte hij de documentaire ‘The Other Side’. Wat er gebeurde in de zomer van 2017 zie je vier verschillende verhalen. waar Roberto schakelt van New Orleans en Jackson County, Mississippi. De documentaire is vanaf 18 juli op Picl te zien. Zoals je hierboven kan zien, krijg je meer dan twee uur zwart/wit entertainment te zien.

Ruben Brandt, Collector

Ruben Brandt, Collector - releases in juli op Picl
Bron: Periscoop Film & Filmdepot | Ruben Brandt, Collector

Een sprankelende hyper-originele art-mystery-thriller, waar zoveel film- en kunstplezier van afspat, dat je er wel vrolijk van moet worden. Alsof Picasso een remake maakte van een James Bond uit de jaren ‘60 met Hitchcock als inspiratie. Ruben Brandt (een samenvoeging van Rubens en Rembrandt) is een psychotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van kunstdieven.

Zelf wordt hij geteisterd door nachtmerries waarin de personages uit beroemde schilderijen hem aanvallen en achtervolgen. Als therapeutische noodgreep besluit hij om deze 13 meesterwerken te stelen in de hoop op genezing. ‘Ruben Brandt, Collector’ is een film dat bijzonder stijlvol is met vormen schilderijen van Hopper, Picasso, Warhol e.a.

Samen met Art Deco reisposters en actie-sequenties uit o.a. Mission Impossible zowel het decor, als de personages, als de vaart in het verhaal. Voeg daarbij de fantastische muziekscore, een ode aan zowel orkestrale filmmuziek als de Britse jaren ’60 popliedjes en je hebt een prachtige, heerlijke, unieke film, bejubeld door critici en publiek gelijk.

Tarde Para Morir Joven / Too Late To Die Young

Tarde Para Morir Joven - releases in juli op Picl
Bron: EYE Filmmuseum & Filmdepot | Tarde Para Morir Joven

De Chileense filmmaker Dominga Sotomayor gooit hoge ogen met ‘Tarde para morir joven’ oftewel ‘Too Late To Die Young’, een adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling over de zestienjarige Sofia die, na de val van Pinochet, opgroeit in een commune aan de voet van de Andes.

De drie tieners in de film krijgen ieders te maken met liefde, het leven en opgroeien in de isolement wanneer hun ouders beslissen om van de stad naar de voet van de Andes te gaan verhuizen. Zij moeten zich aanpassen en proberen het beste er van te maken. Heb jij interesse in de Spaanstalige film? Je kan vanaf 25 juli op Picl en de dichtstbijzijnde filmhuis naar de film gaan kijken.

Weldi

Weldi - releases in juli op Picl
Bron: Imagine & Filmdepot | Weldi

Het leven van de Tunesische Riadh en zijn vrouw Nazli draait volledig om hun enige zoon Sami, die zich voorbereidt op zijn eindexamen. Sami belooft een goede toekomst te krijgen, maar zijn ouders maken zich zorgen over de ernstige migraineaanvallen die hem blijven teisteren. Al het geld dat Riadh in de haven verdient, gaat op aan medische hulp voor zijn zoon.

Wanneer het eindelijk beter lijkt te gaan met Sami, verdwijnt hij plotseling. In Weldi worstelen vader en moeder met gevoelens van schuld en verdriet wanneer hun zoon onverwacht naar Syrië afreist. De film ‘Weldi’ draait om de band tussen vader en zoon. Dat gaat je laten zien hoe ver ouders kunnen gaan, om er voor te zorgen dat alles goed met hem/haar gaat. De film is vanaf 25 Julie op Picl en in de filmhuizen te zien.

Veearts Maaike

Veearts Maaike - releases in juli op Picl
Bron: Cinema Delicatessen & Filmdepot | Veearts Maaike

Vandaag de dag kan je niet meer om de boeren en de boerderijen heen. Op televisie zijn er verschillende programma’s dat het echte leven probeert vast te leggen. Toch heb ik altijd het idee dat er een filter overheen zit. Waardoor de kijker de realiteit niet krijgt te zien. Met de documentaire ‘Veearts Maaike’ krijg je te zien hoe Maaike aan het werk is met de boeren om de verschillende dieren te helpen en soms te redden. Zet de volgende datum in de agenda, want ‘Veearts Maaike’ is vanaf 25 juli op Picl en in de filmhuizen te zien.

Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. We maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af.

Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. En zij is actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft zo een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekent voor de veehouders en de veeartsen op het platteland in Noord-Groningen. Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.

Tel Aviv On Fire

Tel Aviv on Fire - releases in juli op Picl
Bron: MOOOV Film Distribution & Filmdepot | Tel Aviv On Fire

Een komedie over het Arabisch-Israëlisch conflict? Weinig filmmakers die daar hun vingers aan durven te branden, maar Sameh Zoabi bewijst met ‘Tel Aviv on Fire’ dat er wel degelijk om kan worden gelachen. Salam, een 30-jarige sympathieke Palestijn woont in Jeruzalem en werkt op een tv-set in Ramallah als productie-assistent.

Elke dag moet hij langs een Israëlische grenspost. Daar ontmoet hij officier Assis. Zijn vrouw en haar vriendinnen zijn grote fans van de tv-serie. Assis wil Salam graag helpen met ideeën over het verloop van het soap verhaal. Als hij een positievere rol voor de Joodse generaal eist, probeert Salam krampachtig het verloop van de tv-serie te beïnvloeden.

Maar het wordt steeds duidelijker dat dit voor de Arabische makers ontoelaatbaar is. En zo weet regisseur Zoabi messcherp de vinger op de zere plek te leggen. Een decennialang Arabisch-Israëlisch conflict, luchtig uitvergroot als meeslepende soap. Ben jij klaar voor een komedie waarbij de realiteit op de achtergrond aanwezig is? Vanaf 25 juli kan jij gaan kijken naar deze film op Picl en in de filmhuizen.

Latest Reviews

Ook interessant
Wat wilt Netflix los laten over het nieuwe seizoen in de Stranger Things 3 final trailer?
Wat laat de Stranger Things 3 Final Trailer zien?