Bron: Picl.com | Picl

Nieuwe releases in juni op Picl

Welke nieuwe films en documentaires zijn vanaf juni op Picl te bekijken?

Nu staan de streamingdiensten en de televisiezenders niet stil als het gaat om nieuwe content. Er komt een hoop uit en daar hoort het platform Picl ook bij. Er staan namelijk negen nieuwe titels klaar om uitgebracht te worden. Alleen is de vraag welke titels er in juni op Picl beschikbaar zijn. Hieronder lees je waar de film en documentaires over gaan.

An Elephant Sitting Still

An Elephant Sitting Still - Vanaf juni op Picl te zien
Bron: MOOOV Film Distribution & Filmdepot | An Elephant Sitting Still

In de Chinese drama film ‘An Elephant Sitting Still’ volg je vier verschillende karakters. Wei Bu, een tienerjongen die overgeleverd is aan zijn wrede vader en de bullebakken op school; zijn liefje Huang Ling, die een affaire met een leraar heeft die op internet terecht komt; Wang Jin, een oudere man die door zijn familie naar een verpleeghuis wordt gestuurd en tenslotte Yu Cheng een ellendige, overspelige lokale crimineel.

De film staat naast de personages ook stil bij de direct en indirecte gevolgen van de economische depressie van de stad. Volgens regisseur Hu Bo’s gaat de film over mensen die gebukt gaan onder de economische druk is een intiem, empathisch en vooral gevoelig portret van menselijk lijden. Maak flink wat tijd vrij, want de totale duur is 230 minuten. ‘An Elephant Sitting Still’ is vanaf 6 juni op Picl te zien.

Mug

Mug - Vanaf juni op Picl te zien
Bron: Amstelfilm & Filmdepot | Mug

De Poolse film ‘Mug’ laat zien hoe Jacek als vriend, bouwvakker, heavy metal liefhebber te maken krijgt met een arbeidsongeval. Hij raakt ernstig verminkt aan zijn gezicht. Als eerste persoon in Polen ontvangt Jacek een gezichtstransplantatie, wat veel aandacht oplevert in de media.

Hoewel hij als nationale held wordt beschouwd, herkent Jacek zichzelf niet meer in de spiegel en weten de dorpsbewoners van zijn ouderlijk dorp niet hoe ze moeten omgaan met zijn nieuwe uiterlijk. Onthechting en eenzaamheid steken voor hem vervolgens de kop op. Amstelfilm brengt de film uit en is vanaf 6 juni te zien op Picl.

Camino

Camino - Vanaf juni op Picl te zien
Bron: Periscoop Film & Filmdepot | Camino

Naast de films zijn er ook documentaires dat vanaf 6 juni op Picl te zien zijn. Één daarvan is ‘Camino’. Een heerlijk zomerse, stiekem ontroerende en wonderbaarlijk meeslepende film over de beroemde wandeltocht naar Santiago de Compostella. Volkomen in cadans met de voetstappen die gezet worden, neemt Martin je mee over werkelijk wonderschone paden en landschappen en zit je voordat je het weet ‘in het moment’ van de tocht.

“Alles in me zei me dat ik het moest doen.” Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen. Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert hij te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan.

Ceres

Ceres - Vanaf juni te zien op Picl
Bron: Periscoop Film& Filmdepot | Ceres

Een andere documentaire dat vanaf 6 juni op Picl is te zien, is ‘Ceres’. De documentaire is een poëtische documentaire film over vier jonge kinderen die de oogstcyclus en de kringloop van leven en dood elk op hun eigen manier ervaren. De kinderen wonen op afgelegen Zeeuwse boerderijen en dromen ervan om later boer te worden, net als hun vaders en grootvaders.

Hoewel deze droom nooit in twijfel wordt getrokken, bereiken de kinderen een leeftijd waarop verleidingen van buitenaf hun isolement binnendringen en hun onvoorwaardelijke idealen kunnen beïnvloeden. Ceres is niet enkel een film over leven op een boerderij, de film brengt ook een verhaal over dromen, isolatie en opgroeien. Het is een intiem portret van vier kinderen dat de wereld verkent door hun ogen en kijkt naar hun relatie met mens en natuur.

Le Semeur

Le Semeur - Vanaf juni op Picl te zien
Bron: Arti Film & Filmdepot | Le Semeur

In de Franse film ‘Le Semeur’ ga je terug naar 1852. Als het leger van Napoleon III een opstand neerslaat worden ook alle mannen uit het bergdorpje van Violette gedeporteerd. De overgebleven vrouwen moeten het zelf zien te rooien. De oogst moet worden binnengehaald, de nodige reparaties aan de huizen maar er moet ook weer worden gezaaid.

Na maanden zonder uitzicht op een terugkomst van de mannen, worden de vrouwen wanhopig, ook zijn ze bang kinderloos te blijven. Violette en haar vriendinnen zweren een eed, dat ze de eerste man die in het dorp verschijnt, zullen delen… Dat gaat voor de nodige drama zorgen. Als je van deze genre film houdt, dan moet je 13 juni bij de filmhuizen of Picl zijn.

Carmen & Lola

Carmen & Lola - Vanaf juni op Picl te zien
Bron: Cherry Pickers Filmdistributie & Filmdepot | Carmen & Lola

Twee verschillende werelden krijgen met elkaar te maken in de Spaanstalige film ‘Carmen & Lola’. Carmen leeft in een Romagemeenschap in een buitenwijk van Madrid. Ze is verloofd en zou nooit de door de diepreligieuze gemeenschap opgelegde normen en waarden in twijfel trekken. Ze is voorbestemd het leven te leiden zoals vele generaties vrouwen voor haar: trouwen, zoveel mogelijk kinderen baren en de rest van haar leven spenderen aan schoonmaken en koken.

Maar dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola, een graffitiartiest die wil studeren, van meisjes houdt en die zich op haar manier verzet tegen de opgelegde regels binnen de Romagemeenschap. De twee worden verliefd, met als gevolg dat ze hun weg moeten vinden tussen hun liefde, familie, religie en wat het inhoudt om een vrouw te zijn. Je kan vanaf 20 juni op Picl naar de film kijken.

La terra dell’abbastanza

La terra dell'abbastanza - Vanaf juni op Picl te zien
Bron: © Pepito-Produzioni & Filmdepot | La terra dell’abbastanza

Als je geen Italiaans kan, probeer de titel van de film ‘La terra dell’abbastanza’ niet uit te spreken. Wat je wel kan doen is lezen waar de film over gaat. Namelijk over de beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de buitenwijken van Rome. Zij leven in armoedige omstandigheden en moeten hun steentje bijdragen om de huishoudens draaiende te houden. De jongens delen dezelfde dromen over een leven met vrouwen, seks en geld.

Als ze per ongeluk iemand aanrijden en hierdoor betrokken raken bij de lokale maffia verandert dit hun manier van leven en hun vriendschap radicaal. Al snel leven ze in weelde en raken ze bedwelmd door het snelle geld en verliezen ze het contact met de werkelijkheid. De vrienden raken steeds verder verwijderd van hun oude leven, ze belanden in een spiraal van geweld en slaan daarmee een weg in die onomkeerbaar lijkt. De Italiaanse film is vanaf 20 juni op Picl te zien.

The Good Terrorist

The Good Terrorist - Vanaf juni op Picl te zien
Bron: Cinema Delicatessen & Filmdepot | The Good Terrorist

Naast al het internationale film en documentaire geweld, is er ook een documentaire te zien van Hollandse bodem. De Terroristenafdeling van de gevangenis in Vught bestaat niet meer. Alle cellen zijn leeg. Dertig veroordeelde terroristen hebben hun straf uitgezeten en zijn inmiddels op vrije voeten. Het label van moslimextremist blijft ze echter achtervolgen. Jason Walters is één van hen, hoewel hij stellig zegt te zijn gederadicaliseerd.

Jarenlang zat hij ondergedoken vanwege doodsbedreigingen door moslimextremisten, maar treedt nu naar buiten. Ook Nouredine El F. wil zijn leven opnieuw oppakken, met een gezin en een opleidingIn ‘The Good Terrorist’ onderzoekt gerenommeerd documentairemaker Robert Oey de wereld van het moslimterrorisme en de ambigue houding van het Westen tegenover ‘homegrown terrorism’. Jason Walters en Nouredine El Fahtni zijn als jonge jongens lid van de Nederlandse Hofstadgroep. Inmiddels zijn ze ex-terrorist; de een waarschuwt tegen radicalisering, de ander herdoopt tot familieman. Is er zoiets als een goede terrorist?

Ramen Shop

Ramen Shop - Van juni op het platform Picl te zien
Bron: Imagine Filmdistributie Nederland & Filmdepot | Ramen Shop

Aan het eind van de maand, 27 juni om precies te zijn, wordt ‘Ramen Shop’ op Picl gelanceerd. De dramatische en hard verwarmende film speelt zich af in Singapore. Voor de jonge ramenchef Masato is eten alles in het leven. In het restaurant van zijn Japanse vader maakt hij de lekkerste ramen, thuis probeert hij zich de heerlijke gerechten te herinneren van zijn Singaporese moeder, die stierf toen hij 10 jaar oud was.

Als ook zijn vader plotseling overlijdt, besluit Masato naar Singapore te reizen. Met zijn moeders dagboek op zak vindt hij daar zijn oom en zijn oma en ontdekt hij welke rol ze hebben gespeeld in de ontroerende maar tragische liefdesgeschiedenis van zijn ouders. Masato besluit een poging te doen om oude familiewonden te helen door een bijzonder ramengerecht te maken waarin de twee culturen samenkomen.

Latest Reviews