Bron: Herrie.com | Picl

Nieuwe releases in september op Picl

Dit zijn de nieuwe releases in september op Picl

De avonden worden weer langer, waardoor de nodige diepgang goed van pas kan komen. Wat daar bij kan helpen zijn de nieuwe releases is september op Picl. Naast de grote blockbusters is het fijn om de rust van de arthouse film of documentaire op te zoeken. Met dit blog bericht houdt ik jou op de hoogte van de nieuwste releases op het platform Picl. Er staan een aantal internationale titels in de planning. Welk van de onderstaande documentaires of arthouse films spreekt jou het meest aan?

Mocht je toch behoefte hebben om voor een grote blockbuster te gaan? Eerder had ik de beste bioscoop titels op een rij gezet. Zodat je goed voorbereid naar de dichtstbijzijnde bioscoop kan. Als je voor actie, horror of thriller wilt gaan? Dan staan er genoeg interessante films titels tussen.

Jinpa

Jinpa - releases in september op Picl
Bron: MOOOV Film Distribution & Filmdepot | Jinpa

MOOOV Film Distribution brengt de film ‘Jinpa’ naar Nederland. Het gaat over een ruigharige man in een leren pak en met een donkere zonnebril. Hij rijdt met zijn vrachtwagen over de uitgestrekte, met sneeuw bedekte vlakte. Na een lange tocht rijdt hij per ongeluk een schaap dood en pikt een zwijgzame oude man in traditionele kledij op. Net als de vrachtwagenchauffeur blijkt de man Jinpa te heten. Hij is op weg naar Sanak, op zoek naar de moordenaar van zijn vader.

Nadat hij de man op de plaats van bestemming heeft afgezet, rijdt Jinpa de chauffeur door naar een klooster. Bezorgd over een slecht karma vanwege het gedode schaap, vraagt hij een monnik te bidden voor de ziel van het schaap. Ook het verhaal van de man verontrust hem. Hij vindt dat hij een eventuele wraakmoord moet zien te voorkomen. Op zoek naar de potentiële moordenaar komt Jinpa in een theehuis terecht waar een kokette gastvrouw hem probeert te verleiden. In wazige zwart/wit beelden vertelt zij hem in flashback een verhaal van vroeger.

Taxi Zum Klo

Taxi Zum Klo - releases in september op Picl
Bron: Arti Film & Filmdepot | Taxi Zum Klo

Door Arti Film wordt een klassieker uit 1980 naar 2019 gehaald. De arthouse film ‘Taxi Zum Klo’ is vanaf 5 september op Picl te zien. Het verhaal van de drama en komedie draait om Frank. Een leraar in West-Berlijn die zich na werktijd uitleeft in anonieme homoseks. Op een dag ontmoet hij Bernd, in alles zijn tegendeel. Toch gaan de twee samenwonen. Maar hoe Bernd ook probeert het thuis gezellig te maken, Frank moet toch altijd weer de hort op.

De film werd bekend door zijn onverbloemde beelden van Franks seksleven, maar valt evenzeer op door de humor en eerlijkheid. Wat mij heel bijzonder lijkt aan de remaster versie, is dat je terug in de tijd gaat. Waarin je de LGBTI+ gemeenschap ziet voordat HIV en aids begon te verspreiden.

Manta Ray

Manta Ray - releases in september op Picl
Bron: Herrie Film & TV | Manta Ray

De film ‘Manta Ray’ heeft indrukwekkende beelden en een mooi verhaal te vertellen. De film is vanaf september op Picl te zien. De film gaat over het volgende: Een Thaise visser ontfermt zich over een gewonde man die hij aantreft in de bossen aan de kust. Daar spelen zich geheimzinnige zaken af. Vele lichamen zijn er haastig begraven.

’s Nachts dwalen lichtjes rond als zielen van overledenen. De visser noemt de man Thongchai. Hoewel deze geen woord spreekt en vermoedelijk doof is, bloeit er kalmpjes een mooie vriendschap. Dit brengt de visser tot een besluit met verregaande gevolgen. Wanneer hij op een dag niet terugkeert van zee neemt Thongchai stap voor stap het leven van zijn redder over – zelfs diens teruggekeerde ex-vrouw.

The Last Male on Earth

The Last Male on Earth - releases in september op Picl
Bron: Cinema Delicatessen & Filmdepot | The Last Male on Earth

Welke documentaire er vanaf 19 september op Picl is te zien is: ‘The Last Male on Earth’. Het gaat namelijk om de laatste noordelijke witte neushoorn. Er werd jaren gedacht dat hij alleen door het leven ging. Dat was niet het geval, ook al overleed hij in maart 2018. Er stond namelijk een groep verzorgers om hem heen, zij ontfermde zich dag en nacht over hem.

Toen waren er ook bodyguards die hem bewaken, toeristen komen van over de hele wereld langs om een glimp op te vangen, en journalisten van alle bekende media vertellen zijn verhaal. Ondertussen werken wetenschappers, tot op de dag van vandaag, aan innovatieve technieken om de soort alsnog terug te zetten op aarde. Al die mensen komen langs in ‘The Last Male on Earth’, met te midden van hun de majestueuze neushoorn. Terwijl de dagen aftellen naar zijn onvermijdelijke einde.

The Swallows of Kabul

The Swallows of Kabul - releases in september op Picl
Bron: Imagine Filmdistributie Nederland & Filmdepot | The Swallows of Kabul

Mocht jij genoeg hebben van de documentaires en andere arthouse films, dan kan je als animatie liefhebber ook terecht bij het platform. Want de animatie film ‘The Swallos of Kabul’ is vanaf 27 september op Picl te zien. Verwacht geen lichte film waarbij je zonder na te denken naar kan gaan kijken. Het gaat namelijk over de zomer van 1998.Terwijl Kaboel in puin ligt, gaat het dagelijks leven in de door de Taliban bezette stad door.

Mohsen en Zunaira zijn jong en verliefd. Ze geloven, ondanks alles, in een betere toekomst. Ondertussen worstelen de oudere en minder hoopvolle Atiq en Mussarat met eigen problemen: hij als sceptische gevangenisbewaker, zij met een ongeneeslijke ziekte. Onverwacht kruisen de paden van de twee koppels elkaar als Zunaira in de gevangenis belandt waar Atiq, met gevaar voor eigen leven, besluit haar te helpen. The Swallows of Kabu lis een prachtige en meeslepende animatie over liefde en moed in tijden van repressie.

Latest Reviews

Ook interessant
On Demand Review
Netflix zet de teasers online van opkomende Netflix Original films