Nina van Olga Chajdas wint de VPRO Big Screen Award 2018
Bron: Herrie Film & TV & Filmdepot | Nina

Nina van Olga Chajdas wint de VPRO Big Screen Award 2018 + Winactie

De film Nina maakte grote indruk op het Internationale Film Festival Rotterdam + winactie lees snel verder

Nina van Olga Chajdas wint de VPRO Big Screen Award 2018
Bron: Herrie Film & TV & Filmdepot | Nina

Vanaf 16 augustus draait in de bekende filmhuizen de film ‘Nina’ eindelijk! Na afgelopen februari kreeg de arthouse film flink wat aandacht. Dat ook niet raar is nadat de film de VPRO Big Screen Award 2018 binnen sleepte. Sinds 2013 wordt de prijs uitgereikt en sinds 2016 heeft de VPRO zich aan deze categorie gekoppeld. De International Film Festival Rotterdam heeft de prijs in het leven groepen. Waardoor acht films worden geselecteerd en in premiere gaan op het film festival, daar komt één winnaar uit.

Als de film in de prijzen valt dan zit daar een mooi geldbedrag van 30 duizend euro aan vast. Maar je film wordt in samenwerking met een Nederlandse distributiepartner uitgebracht in de bioscopen. Dat doen zij door de financiële kosten op zich te nemen. Een heel mooi doel, omdat een aantal films zo de kans krijgen om door een groter publiek ontdekt te worden. De films die ‘Nina’ voor gingen waren: ‘Bellas mariposas’, ‘Another Year’, ‘Second Coming’, ‘Les ogres’ en ‘Pop Aye’.

Nina van Olga Chajdas wint de VPRO Big Screen Award 2018
Bron: Herrie Film & TV & Filmdepot | Nina

De jury van het Internationale Film Festival Rotterdam hadden het volgende te melden over Olga Chajdas haar winnende film ‘Nina’:

De winnende film Nina is een universeel verhaal over liefde, identiteit en hoop. Het behandelt het eigen maken van de sociale verwachtingen en het losbreken daarvan om uiteindelijk je ware zelf te vinden.
Het verhaal vermijdt makkelijke oplossingen en stereotiepe worstelingen en geeft ons een enigszins geïdealiseerd beeld van de wereld, waarmee het een persoonlijkere ervaring wordt. Ook is de film visueel sterk met slepende en intieme shots en worden de hoofdrollen uitstekend vertolkt.

Regisseuse Olga Chajdas maakt met de winnende film Nina haar debuut

Met de film ‘Nina’ maakt regisseuse Olga Chajdas haar debuut, en het zet haar direct in de spotlight. Het verhaal van ‘Nina’ gaat over de hoofdpersoon met dezelfde naam. Zij heeft een relatie met Wojtek, alleen lijkt dat op een dood spoor te zitten. Deels omdat zij geen kinderen kunnen krijgen. Haar leven lijkt de goede kant op te gaan wanneer zij de jonge Magda leren kennen.

Het stel probeert haar over te halen om draagmoeder te worden van hun kind. Alleen wordt de situatie ingewikkeld als Nina zich plotseling tot Magda voelt aangetrokken. Hierdoor komt het leven van de vrouw op de kop te staan, want hoe ga je daar mee om? En hoe ziet je rol als echtgenote en dochter, waar je al jaren in vastzit er uit?

Nina van Olga Chajdas wint de VPRO Big Screen Award 2018
Bron: Herrie Film & TV & Filmdepot | Nina

Het is een Poolse film dat je met Nederlandse ondertiteling kan gaan kijken. Mocht je niet in staat zijn of zin hebben om naar een filmhuis te gaan? Het platform Picl biedt vanaf 16 augustus de film ook aan om vanaf je bank thuis te kunnen kijken. Bereid je voor op een intieme film waarbij het draait om de personages. Olga wilde met de film het gevoel van een ouderwetse foto nabootsen. Binnenkort kan je zelf oordelen of dat is gelukt.

Wil jij samen met iemand naar de film Nina? Ik mag twee kaarten weggeven

Vanaf 16 augustus is de film Nina te zien in verschillende filmhuizen. Voor één van de onderstaande voorstellingen mag ik twee kaarten weggeven. Wil jij kans maken? Stuur een mail naar info@thismademyday.nl met de reden waarom jou naar de film zou willen. Met natuurlijk de locatie waar jij de film Nina wilt gaan zien. Mee doen aan de winactie kan tot en met 12 augustus. Laa

Voorstellingen Nina:

Focus Arnhem, Arnhem
Donderdag 16 augustus, 21:20 uur
Zaterdag 18 augustus, 13:20 uur
Zondag 19 augustus, 10:50 uur
Maandag 20 augustus, 21:20 uur
Dinsdag 21 augustus, 21:20 uur

Filmhuis Den Haag, Den Haag
Maandag 20 augustus, 18:45 uur

Ketelhuis, Amsterdam
Donderdag 16 augustus 21:00 uur

Filmtheater Hilversum, Hilversum
Maandag 20 augustus, 16:20 uur, 21:00 uur

Verkadefabriek, Den Bosch
Maandag 20 augustus, 21:00 uur

EYE, Amsterdam
Zondag 19 augustus, 21:15 uur

Filmschuur, Haarlem
Maandag 20 augustus, 21:15 uur

’t Hoogt, Utrecht
Donderdag 16 augustus (tijd volgt)

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
Televisie blog Review
Alles mag op Zondag?