Regisseur Midi Z laat met Nina Wu zien hoe het in de filmwereld kan gaan
Bron: De Filmfreak & Filmdepot | Nina Wu

Nina Wu Review

Reader Rating0 Stemmen
0
7.6
Nina Wu laat zien hoe de filmwereld kan zijn

Regisseur Midi Z laat met Nina Wu zien hoe het in de filmwereld kan gaan

Regisseur Midi Z laat met Nina Wu zien hoe het in de filmwereld kan gaan
Bron: De Filmfreak & Filmdepot | Nina Wu

Vandaag de dag kan je niet om films heen waarin een boodschap zit verwerkt. Datzelfde geldt voor de film ‘Nina Wu’. Waarmee regisseur Midi Z aan de wereld wilt laten zien hoe de filmwereld kan zijn. Voor vele mensen lijkt allemaal glamoureus, alleen is dat niet in alle gevallen zo. Wist de regisseur de film op een goede manier neer te zetten? Zodat je als kijker goed door de film kwam? In de recensie ga ik daar verder op in.

Sinds ze acht jaar geleden naar Taipei kwam voor haar carrière als actrice, is Nina Wu alleen nog maar voor korte films en commercials gevraagd. Net als ze de moed wil opgeven, belt een producent om haar uit te nodigen voor een auditie. De regisseur is veeleisend en het script bevat expliciete seksscènes, maar de rol biedt kans op een doorbraak. De film wordt een hit. Maar wanneer ze van de roem en aandacht wil genieten, vertonen zich scheurtjes in haar mentale gezondheid. Terwijl ze haar grip op de realiteit verliest, komt een onderdrukte herinnering naar de oppervlakte.

Voor mij waren de 103 minuten aan film materiaal lastig om door heen te komen. Met een verhaal, dat met ‘Nina Wu’ wordt verteld, hoop je dat de film makers er voor kiezen om het niet te ingewikkeld te maken. Toch hebben zij er voor gekozen om het verhaal niet op een chronologische manier te vertellen.

De makers van de film maken het de kijker niet makkelijk

De makers van de film maken het de kijker niet makkelijk
Bron: De Filmfreak & Filmdepot | Nina Wu

Waardoor ik tijdens het kijken goed moest na denken hoe dat in de rest van de tijdlijn zou moeten passen. Toen de film bijna was afgelopen leken de verschillende puzzelstukken op de goede plek te vallen. Waardoor ik de keuze van de makers wel begrijp, alleen wordt het als kijker niet makkelijk gemaakt om het geheel direct te kunnen volgen.

Daar komt bij dat de mentale gezondheid van Nina op een bepaalde manier wordt getoond. Aan het begint lijkt zij een worstelende actrice, waarbij mentaal niets aan de hand is. De makers hebben er voor gekozen, om jou als kijker soms op het verkeerde been te zetten. Wanneer er een bepaalde scene is, waar Nina bijvoorbeeld overstuur op straat loopt.

Denk je dat zij net uit een meeting of iets dergelijks komt. Naarmate de scene vordert, zie je al dat het een onderdeel van de filmopnames zijn of in de gedachten van de actrice. Toen ik het trucje op ten duur door had, was het voor mij alleen maar raden welke scene in welke realiteit plaatsvond.

De boodschap achter Nina Wu wordt groots in beeld gebracht

De boodschap achter Nina Wu wordt groots in beeld gebracht
Bron: De Filmfreak & Filmdepot | Nina Wu

De grote boodschap van de film ‘Nina Wu’ heeft te maken met het #MeToo tijdperk. Mannen hebben anno 2019 nog steeds de macht en misbruiken dat op vele vlakken. In de film krijg je te zien hoe dat in de filmwereld kan gaan. Door actrices met elkaar te laten zoenen of een hond na te laten doen.

De actrices worden niet gezien als mensen met een talent. Voor de regisseur en producent zijn het objecten die voor een hele hoop geld kunnen zorgen. Dit alles wordt op een gruwelijke manier in beeld gebracht. Waardoor je als kijker met een knoop in je maag zit te kijken. Je kan er niet om heen, want het wordt groots in getoond.

Het acteer werk van actrice Wu Ke-xi is heel goed. Zij weet e complexiteit van het karakter perfect uit te beelden. Waardoor ik tijdens sommige scenes ging twijfelen of zij het speelde of dat het echt zo was. Omdat de donkere kant van de filmwereld wordt getoond, en op een explicite manier. Is de film ‘Nina Wu’ niet voor iedereen. Als je niet tegen de zware onderwerpen kan of toe bent aan lichter vermaak. Dan raad ik jou aan om wat anders te gaan kijken.

Nina Wu Review
Regisseur Midi Z, laat met de film Nina Wu zien hoe het in de filmwereld er aan toe kan gaan. Met mentale problemen, #MeToo en het in beeld brengen. Krijg je een duistere inkijk.
Het Verhaal
8
Acteer werk
7.5
Regie
7
Het einde
8
Reader Rating0 Stemmen
0
Pluspunten
Het acteer werk van Ke-Xi Wu
De duistere kijk achter de schermen
Het in beeld brengen van mentale problemen
De kijker mee te laten voelen, wat er met de actrices gebeurd
Minpunten
De tijdlijn kan voor de kijker verwarrend zijn
7.6
Nina Wu laat zien hoe de filmwereld kan zijn

Latest Reviews

Ook interessant
Fist Fight