T.J. Miller as Clay Vanstone in OFFICE CHRISTMAS PARTY by Paramount Pictures, DreamWorks Pictures, and Reliance Entertainment

Office Christmas Party Review

In de Office Christmas Party zie je hoe een kerstborrel met je collega’s moet worden gevierd

Office Christmas Party Movie Poster

In december 2016 was Office Christmas Party in de bioscoop te zien. Een film waar alles fout kan gaan ala The Hangover. Een film waarbij iedere scene een overtreffende trap is van de vorige. Nu de feestdagen er weer aankomen een mooie gelegenheid om een recensie te schrijven. In de film zie je een aantal bekende gezichten die bekend staan om de verschillende komedie films. In de hoofdrollen zie je Jason Bateman, T.J. Miller, Olivia Munn, Kate McKinnon en Jennifer Aniston. Een cast waar je wat van mag verwachten.

De twee regisseurs die er voor zorgde dat alles zo goed mogelijk werd vast gelegd zijn voor de Office Christmas Party zijn Will Speck en Josh Gordon. Beide reggiseurs werkte al eens samen met Jason Bateman en Jennifer Aniston in The Switch. Maar zijn ook bekend van de films: Blades Of Glory, Culture en de televisie serie Cavemen.

Heel erg leuk al die namen die samen voor en achter de schermen aan de film Office Christmas Party werkt. Maar is de film de moeite waard om te zien? En zorgt het voor dat je in de kerst stemming komt? Je leest het hieronder in de recensie. Lees eerst het verhaal en kijk naar de trailer van Office Christmas Party.

Dit is Office Christmas Party

De CEO van een familiebedrijf dreigt de afdeling van haar feestende broer Clay te sluiten. Clay en zijn technisch directeur roepen hun collega’s bij elkaar en organiseren een groots kerstfeest in een poging om een potentiële klant te trekken dat moet leiden tot een verkoop waarmee ze hun baan kunnen redden. Het feest loopt al snel uit de hand.

De recensie van Office Christmas Party

De film Office Christmas Party is een vermakelijke film waar je aan merkt dat de acteurs elkaar een lange tijd kennen. Ook al staan de regisseurs bekend om de films waar bizar dingen in gebeuren. Het is en blijft een over de top en uit de hand gelopen kerstborrel. De opzet is heel leuk bedacht, en aan de ene kant ook heel leuk om te zien dat de makers proberen om bij iedere scene je te laten verbazen.

Aan de ene kant is het een cliché kerstfilm waarbij twee familieleden tegen over elkaar staan en mot hebben over het één en ander. Uiteindelijk draaien de feestdagen om bij elkaar zijn en laten merken dat je om elkaar geeft. Hoe cliché dat ook is, de mix van persoonlijke drama en het zakelijke maakt het heel leuk om naar te kijken.

L-R: Courtney B. Vance as Walter, T.J. Miller as Clay Vanstone in OFFICE CHRISTMAS PARTY by Paramount Pictures, DreamWorks Pictures, and Reliance Entertainment

De acteurs die mij opvielen waren T.J. Miller, Jennifer Aniston en Jason Bateman. Zij waren grappig en lieten bijna een karikatuur van een persoon zien. Een over de top en agressieve baas of een gescheiden man die al een tijd een oog had op zijn collega. Maar ook de broer die alles voor elkaar krijgt en er niet veel energie in hoefde te stoppen. Mensen die je kan herkennen uit je omgeving of werkplek.

Als je van films als The hangover of andere komedies houdt dan is Office Christmas Party een film die je moet kijken. Het zorgt voor de juiste feest en alles wat je van de traditionele feestdagen kent wordt er op een zeer creatieve manier in verwerkt. Zeker een aanrader als je geen zin hebt in een typische zoetsappige kerstfilm.

Latest Reviews

Ook interessant
Finding Dory