Ollie Gabriel – Running Man

De Running Man is een catchy en energievol nummer van Ollie Gabriel

Ollie Gabriel
De muziek van Ollie Gabriel is misschien niet heel recent uitgekomen. Dat wil niet zeggen dat het het minder leuk maakt om muziek te ontdekken dat catchy is en energie geeft.
Wat Ollie heeft gedaan is de code gekraakt zodat hij een authentieke catchy geluid samen kan brengen met teksten die een betekenis hebben. Wat hij ook weet te verwerken is dat mensen het gevoel dat zij zelf hebben erin kwijt kunnen.
Ollie Gabriel wilde niet dat de betekenis te zwaar zou zijn. Want er moet ook plezier in zijn muziek zitten. Zelf beschrijft hij: ‘mijn muziek komt van een plek van vreugde, diepe liefde en heel veel geluk’.
Door andere websites is hij wel eens vergeleken met James Brown en Otis Redding. De twee legendarische artiesten wisten ook gevoel in de muziek te leggen. Dat kon alle kanten op gaan. Van blijdschap tot aan verdriet.

Parov Stelar feat. Anduze – Beauty Mark

Ollie Gabriel groeide op in een klein dorpje maar verhuisde om zijn droom te volgen

De zanger komt uit een klein dropje in Louisiana, en Ollie groeide op in een familie dat vol zit met artiesten. Toen Ollie Gabriel een kleine jongen was luisterde hij naar een aantal soul artiesten. Bobby Womack en Tyrone Davis waren een grote inspiratiebron. Hij kocht de platen niet zelf, maar zijn ouders wel. Hij hoorde de muziek in de woonkamer. Dat opende deuren voor hem en zo leerde hij naar verschillende stijlen muziek te luisteren. Aan talent geen gebrek want hij kan de drums, kerk orgel, gitaar, trombone bespelen. En dat combineert hij weer met het zingen dat hij goed kan.

Al dat talent werd ontdekt op school en bij de plaatselijke kerk. Als klein jongetje wilde hij graag Michael Jackson zijn. Wat hem interesseerde aan het bekend worden is dat je mensen naar bepaalde emoties brengt met muziek.
Wat Ollie Gabriel leerde van zijn idolen is dat je andere artiesten niet moet kopiëren, maar zelf iets unieks moet maken.
De muziek smaak van Ollie gaat alle kanten op, want hij luistert graag naar de soul muziek van Curtis Mayfield maar ook naar bands als Metallica, Led Zeppelin en The Rolling Stones. Naast de rock en soul is er ook rap muziek te vinden van Biggie en Tupac. Heel divers en dat wilt de zanger ook laten horen met zijn muziek.

De Grammy Next Program koos Ollie Gabriel om zijn muziek carrière een boost te geven

Toen Ollie Gabriel verhuisde naar Los Angeles lag de focus nog meer op het maken van muziek. Hij was te horen in reclames van NBC, MTV en TNT. Dat was het begin want in 2016 werd hij door de the National Academy of Recording Arts and Sciences uit uitgekozen uit de duizenden artiesten om voor het programma Grammy Next Program mee te doen.
Het programma zorgt ervoor dat opkomende artiesten een platform krijgen om muziek op te nemen, maar ook dat zij leren wat er naast het optreden moet gebeuren om in de spotlight te blijven.

Ollie koos ervoor om zijn EP Running Man eerst in Europa uit te brengen. ‘Europa omarmde de zielvolle muziek en veel Amerikaanse artiesten begonnen daar voordat zij bekend werden in Amerika’. Hij had zin om zijn muziek eerst in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uit te brengen.
Dat zorgde ervoor dat hij in Oostenrijk een top 5 hit scoorden. In de andere twee landen stond in de top 40 van de iTunes charts.

Het is nu tijd om de single ‘Running Man’ uit te gaan brengen in Amerika. Na veel ervaring op te hebben gedaan in Europa moet dat wel goed gaan komen. Met een boodschap is dat jij je dromen moet volgen met de obstakels die erbij komen, zal hij mensen gaan inspireren.

Latest Reviews