Televisie

Oude televisie series maken een comeback

Een aantal oude televisie series zijn terug maar een aantal series gaan een comeback maken

Roseanne
Bron: GIPHY | Roseanne

Vandaag de dag draait de entertainment business om nostalgie, en met de on demand diensten Netflix is de concurrentie voor de televisie zenders heel groot. Wat de zenders kunnen doen is oude televisie series terug laten komen naar het scherm. Die zorgen voor een nostalgie gevoel, dat de makers kunnen mixen met de humor en technieken van nu.

Tot nu toe zijn ‘Will & Grace’ en ‘Roseanne’ terug gekomen met nieuwe seizoenen. Wat beide oude televisie series goed maakt is dat zij weergeven wat de veranderingen in het politieke landschap is. In de tijd van de laatste aflevering tot en met de terugkeer is er een hoop veranderd. De samenleving opent zich voor steeds meer dingen zoals mensen die in een verkeerd lichaam zijn geboren. Tot bijvoorbeeld het homo huwelijk.

Will & Grace - oude televisie series
Bron: GIPHY | Will & Grace

De boven genoemde oude televisie series hebben ieders een andere kijk maar weten daar op een positieve manier mee om te gaan. Zo is ‘Will & Grace‘ heel openlijk over het leven van een homoseksuele man anno 2018. Daarentegen laat ‘Roseanne’ de wat vaste Amerikaan zien dat je sommige punten van twee kanten kan zien. Zoals het omgaan met een jongen die meisjes kleding leuker vindt.

Dankzij het succes van beide oude televisie series zorgde zij ervoor dat er flink gehint werd op terug keer van een aantal andere bekende titels. Zoals ‘Ally Mcbeal’, ‘Dexter’ en ‘Buffy The Vampire Slayer’. De makers of acteurs die in de verschillende series zaten lieten de mening horen over een eventuele comeback van de series.

Wanneer wel of juist geen comeback van de oude televisie series?

Dexter - Oude televisie series
Bron: GIPHY | Dexter

In sommige gevallen zou ik het verleden laten voor wat het is. Toch snap ik dat verschillende televisie zenders hopen op een ongekend succes. De nostalgie factor is hoog, en als zij een creatieve manier bedenken om het naar nu te halen zou het moeten kunnen. Wat de makers regelmatig vergeten is dat de fans een bepaalde verwachting hebben.

Bijvoorbeeld hoe een bepaald karakter in het leven staat. Of hoe het verhaal zou moeten gaan. Wanneer de makers te creatief worden gaat het mis. Toch zouden een aantal iconische oude televisie series ook in Nederland terug kunnen keren. RTL4 heeft dat al eens gedaan met ‘Zeg Eens Aaa’ en Nederlandse remake van de ‘Golden Girls’ en ‘Roseanne’. Maar een klassieker als ‘Cees & Co’ kan ook prima terug komen. Zolang het op een goede manier wordt gemaakt.

Welke van de oude televisie series zou jij met een nieuw seizoen terug willen zien?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
Welke plannen worden losgelaten bij de animatie film Scoob!?
Scoob! Review