Sterkoppel Goldie Hawn en Kurt Rossel zijn samen te zien in Overboard

Overboard
Als het op klassiekers aan komt is het soms een moetje. Want jij moet jezelf soms opvoeden door naar film klassiekers te kijken. Die hebben door het succes ervoor gezorgd welke films daarna gemaakt zijn. Misschien wel één van je favorieten. Met die gedachten ben ik aan Overboard begonnen, en het was heel leuk om te zien hoe er geacteerd werd aan het eind van de jaren ’80.

Zeker als je weet dat Goldie Hawn en Kurt Russel al sinds 1983 samen zijn maar in 1968 in de film The One and Only, Genuine, Original Family Band te zien waren. Pas in 1983 toen de film Swing Shift werd opgenomen kwam de relatie ten sprake. Mocht je de film heel erg leuk vinden. Afgelopen maart is bekend gemaakt dat er een remake van wordt gemaakt.

Dit is Overboard

De rijke maar verwende vrouw Joanna Stayton huurt timmerman Dean Proffitt in om een kast op haar jacht te maken.
Ze weigert hem echter te betalen, omdat ze ontevreden is met het resultaat. Als ze later bij het zoeken naar haar trouwring op het dek overboord valt en daarbij haar geheugen verliest, komt de gescheiden Proffitt haar bij wijze van wraak ophalen om te zeggen dat zij zijn echtgenote is, het huishouden moet doen en zijn vier kinderen moet verzorgen.

Wat maakt Overboard een filmklassieker?

Overboard laat zien wat voor verhalen, acteer werk en teksten werden gebruikt in de films van de jaren ’80.
Het koppel Kurt Russel en Goldie Hawn gingen al een aantal jaar met elkaar en een zoon later kwam de film Overboard. In de film spelen zij eerst elkaar tegenpolen maar weten door een aantal gebeurtenissen weten zij elkaar geliefde te worden. Dat is heel leuk om te zien zeker als je de achtergrond van de acteur en actrice kent.

Zelf vond ik het verhaal niet heel erg sterk en dat had ik ook niet verwacht van een film uit 1986.
Ook hoever het verhaal voelt ook niet aan als een modern verhaal, want dan zouden mensen op de sociale media helemaal los gaan hoe vrouw onvriendelijk het is. Ook al speelt Goldie Hawn een karakter die je in het echt ook zou gaan haten.

Overboard

Wat Overboard een film klassieker maakt is dat het nu nog steeds kijk baar is. De humor is niet zo ouderwets dat je er nu niet meer om kan lachen. De combinatie van ‘wraak’ en de humor die de personages hebben is heel erg leuk en in sommige gevallen heel herkenbaar.
Als je naar de mode kijkt van toen dan zie je heel goed terug hoe ‘fout’ het toen was. Als je inspiratie op wilt op doen naar de mode van de jaren ’80 dan moet je Overboard zeker gaan kijken.

Het klinkt misschien als een cliché maar het begint op een gegeven moment met wraak. Uiteindelijk ontstaat er een band tussen de personages van Kurt en Goldie, maar ook tussen de kinderen van hem. Dat is heel mooi en leuk om te zien dat je geen biologische moeder hoeft te zijn. Om alsnog het gevoel te krijgen bij kinderen. Natuurlijk weet ik dat het allemaal geacteerd is.

Latest Reviews

Ook interessant
Is het te vroeg? [5 weken tot Kerst]