De verwachtingen waren hoog maar de films maakte het niet waar. Dit zijn de overrated films 2019
Bron: Lloyd Dirks & Unsplash

De meest overrated films 2019

De verwachtingen waren hoog maar de films maakte het niet waar. Dit zijn de overrated films 2019

Ieder jaar blazen de verschillende studio’s hoog van de toren als het om nieuwe films of franchises gaat. Wanneer er een nieuwe titel wordt gelanceerd, wordt er al gesproken over een vervolg of mogelijke uitbreiding tot franchise. Er zijn genoeg films waar groots over werd gesproken, maar niet wist op te leveren. Nu wil ik niet direct spreken over flops, maar over de overrated films 2019.

Hieronder een overzicht met de titels die sinds juli 2019 werden uitgebracht. Begin juli zette ik een blog bericht online, waarin in sprak over de grootste flops van 2019 tot nu toe. De titels in dat blog bericht, horen zeker thuis in de lijst met overrated films 2019. Oftewel de meest overschatte films van 2019. Genoeg om te lezen. Welk van de volgende titels hoort volgens jou thuis in de lijst, maar staat er tot nu toe niet tussen?

Gemini Man

Gemini Man - overrated films 2019
Bron: GIPHY | Gemini Man

Er werd jaren aan ‘Gemini Man‘ gewerkt. Alleen waren de technieken achter de schermen nog niet goed, om de film op een goede manier op het grote doek uit te brengen. De filmstudio Paramount Pictures, regisseur Ang Lee en Will Smith probeerde het publiek te overtuigen om naar de bioscoop te gaan.

Dat is helaas niet gelukt, want het budget van 138 miljoen is bij lange na niet terug verdiend. Nu heb ik geprobeerd om de film te zien, kon de moeite waarderen, toch wist de film mij niet te pakken. Vooral de CGI viel tijdens bij bepaalde scenes erg tegen. Helaas voor alle makers hoort ‘Gemini Man’ thuis in de lijst met overrated films 2019.

Doctor Sleep

Doctor Sleep - overrated films 2019
Bron: GIPHY | Doctor Sleep

De hype rondom Stephen King is enorm. Want ‘It: Chapter One‘ heeft er voor gezorgd dat verschillende partijen in een aantal jaar tijd met verschillende films komen.Een aantal jaar geleden kwam de schrijver Stephen King met ‘Doctor Sleep‘. Nu hoopte Warner Bros om een cult klassieker ‘The Shining’ op te kunnen pakken, en het boek naar film te vertalen. Dat is gebeurd met veel bombarie. Vanaf de casting tot en met het lanceren.

Er werd een ding van gemaakt. Althans de filmstudio hoopte dat het filmpubliek de film zou oppakken. Dat gebeurde niet, en de mond op mond reclame bleef ook uit. Of dat ‘The Shining’ bij het grote publiek niet wordt gewaardeerd, de acteurs Ewan McGregor en Rebecca Ferguson mensen die aan spreekt of het moment van releases niet goed is? Niemand zal het weten. Wat de cijfers wel duidelijk maken dat het budget van 45 miljoen ook niet is terug verdiend.

Playmobil: The Movie

Playmobil: The Movie - overrated films 2019
Bron: GIPHY | Playmobil: The Movie

STX Entertainment heeft in 2019 geprobeerd om de animatie afdeling op een goede manier te lanceren. De eerste poging met ‘UglyDolls’ ging niet goed. Aan het eind van 2019, moest ‘Playmobil: The Movie’ een soort gelijk effect als ‘The Lego Movie‘ gaan hebben. Er zijn tig generaties opgegroeid met het bekende speelgoed.

Wat Warner Bros zou moeten kunnen met de Lego wilde STX Entertainment voor elkaar krijgen met de Playmobil. Het grote publiek weet de film niet te vinden. Helaas voor STX Entertainment, wist Disney Animation een aantal weken eerder met het lang verwachte vervolg ‘Frozen 2‘. te komen. Misschien weet de film op de streamingdienst het grote publiek wel te bereiken. Daarom staat de film in de lijst met overrated films 2019.

Angel Has Fallen

Angel Has Fallen - overrated films 2019
Bron: GIPHY | Angel Has Fallen

Er was een tij dat Gerard Butler de ene na de andere filmhit op zijn CV kon zetten. Die tijd lijkt ver weg te zijn. Je ziet de acteur in steeds minder films voorbij komen. Wat hij wel heeft is zijn persoonlijke franchise. Het derde deel ‘Angel Has Fallen’ kwam in 2019 naar de bioscoop. Nadat het tweede deel matig werd ontvangen, zat het publiek niet direct te wachten op een vervolg.

Toch gaat Gerard Butler door, want na ‘Angel Has Fallen‘ moeten er nog een aantal films uit gaan komen. Het enige goede aan het derde deel, is dat het verhaal niet te vergelijken is met de eerste twee. Het budget is voor een blockbuster heel laag, alleen is de 40 miljoen lang en breed niet gehaald. Wat mij betreft is dit de koploper als het om de overrated films 2019 gaat.

Latest Reviews

Ook interessant
Tritonal & Jenaux feat. Adam Lambert – Broken (Codeko Remix)