Paddington 2 Review
Bron: Independent Films & Filmdepot | Paddington 2

Paddington 2 Review

In Paddington 2 is de bekende beer uit Peru gesetteld bij de familie Brown

Paddington 2 movie poster
Bron: Independent Films & Filmdepot | Paddington 2

Het is alweer vier jaar geleden dat de eerste ‘Paddington’ film in de bioscoop te zien was. Tijd om ‘Paddington 2’ te gaan kijken en zien wat de bekende beer dit keer mee maakt. Hij is al een tijd in London en het gezin met de buren zijn al aardig gewend aan de beer. Regisseur Paul King keer terug als regisseur. Uiteindelijk moest Warner Bros de film redden, want The Weinstein Company kon het na de schandalen niet meer uitbrengen.

Een aantal bekenden gezichten zijn terug gekomen voor ‘Paddington 2’. Peter Capaldi, Brendan Gleeson, Julie Walters, Sally Hawkins en Ben Whishaw verzocht de stem van de beer in. Een nieuwkomer is Hugh Grant, hij is één van de buren die de uitgebluste acteur is. En tegenwoordig alleen nog maar ik hondenvoer reclames is te zien.

Paddington 2
Bron: Independent Films & Filmdepot | Paddington 2

Nu Paddington een aantal jaar in hartje London heeft gewoond, zijn de buurt bewoners aan hem gehecht geraakt. Hij helpt hen met verschillende dingen om het leven nog beter te maken. Op zijn eigen onhandige manier worstelt hij zich van het ene naar het andere baantje om geld te verdienen voor een mooi cadeau voor de honderdste verjaardag van tante Lucy.

Hij heeft een mooi pop-up boek van Londen op het oog, maar dat wordt gestolen door Phoenix Buchanan; een charismatisch acteur en meester in vermommingen. Paddington krijgt de schuld en hij belandt in de gevangenis waar hij onder anderen de intimiderende kok Knuckles McGinty ontmoet.

Terwijl de familie Brown er alles aan doet om Paddingtons onschuld te bewijzen en hem vrij te krijgen, moet Paddington samen met zijn medegevangenen een plan bedenken om Phoenix te ontmaskeren en het verjaardagscadeau voor tante Lucy terug te vinden.

De recensie van Paddington 2

In het eerste deel van Paddington kreeg je al een goede indruk van de sfeer en hoe de wereld van de beer en London werd neergezet. Daar heeft Paul King in ‘Paddington 2’ een schepje bovenop gedaan. Door verschillende soorten animatie in de film te verwerken wordt het heel rijk. Het is heel leuk om terug te keren naar de vrolijke en eerlijke wereld van Paddington. Hij gelooft er nog steeds in de spreekwoord van tante Lucy.

Waar het gaat om in het goede te geloven van mensen, want dan krijg je terug van wat je geeft. Een mooie gedachten, en het is een goede boodschap voor de mensen die er naar kijken. Omdat het een film is voor alle leeftijden weet het toch binnen de lijnen te kleuren. De humor is voor alle leeftijden geschikt en heeft vel slapstick humor. Ik vergeleek het met de bekende ‘Mr. Bean’ filmpjes.

Naast de animatie heeft ‘Paddington 2’ meer te bieden waardoor het een vermakelijke film is om met het hele gezin naar te kijken. Want de decors zijn kleurrijk, het verhaal lijn is wat spannender dan zijn voorganger. Ook al weet je dat Paddington wel uit de gevangenis komt. Het is goed geschreven waardoor het op een goede manier verloopt.

Paddington 2 recensie
Bron: Independent Films & Filmdepot | Paddington 2

De makers van ‘Paddington 2’ weten verschillende emoties naar boven te krijgen

Het verhaal is zo goed geschreven dat ik op het einde van ‘Paddington 2’ een brok in mijn keel kreeg. Omdat de bekende beer het zo goed wilde doen voor zijn tante. Kwam alles bij elkaar toen de film bijna was afgelopen. Een verrassing was Hugh Grant. Hij is normaal gesproken in de romantische films te zien. Dit keer is hij de schurk en heeft verschillende verkleedpartijtjes.

In iedere rol weet hij humor te brengen, en werken de karakters er om heen ook heel goed mee. Mocht hij meer aanbiedingen krijgen om in een komedie te gaan spelen. Ik zou het zeker gaan kijken. Want de rol paste hem perfect.

Mijn conclusie is dan ook dat je de film zeker moet gaan zien. Mocht je het eerste deel hebben gemist. Ga die eerst kijken. Ga er met het hele gezin voor zitten en voor je het weet sta je met twee voeten in de wereld van Paddington. Waar het goede in de mens wordt gezien. En dat is vandaag de dag een hele goede boodschap.

BewarenBewaren

Latest Reviews

Ook interessant
Ik ben bn’er moe!