Parov Stelar feat. Anduze – Beauty Mark

Parov Stelar gaat al jaren mee in de steeds veranderende dance scene

Het kan zijn dat je tot op de dag van vandaag nog nooit van Parov Stelar hebt gehoord. Toch weet hij al heel wat jaren mee te gaan in de muziek industrie zowel op het podium als achter de schermen. In het midden en eind van de jaren ’90 maakte Marcus Füreder of Plasma zijn debuut als deejay.

Marcus Füreder is de originele naam van Parov Stelar. Zijn eerste maxi single ‘Shadow Kingdom’ werd door Bushido uitgebracht en zette hem op de kaart bij een andere platenmaatschappij. In 2003 tekende hij een contract bij het label Etage Noir Recordings. Zij brachten een jaar later zijn eerste EP Kiss Kiss uit. Toen de EP uit kwam was er een invloedrijke radiozender in Oostenrijk dat Parov Stelar meteen oppikte. Met het uitbrengen van de EP had hij ook de artiesten naam van Parov aangemeten.


Parov Stelar weet met zijn muziek een aantal prijzen te winnen


In de jaren die volgende maakte Parov Stelar heel veel muziek. Toch wilde hij wat anders op het podium en hij stond in 2005 samen met een live band op het podium. Dat zorgde ervoor dat hij op een aantal bekende festivals op mocht treden: Glastonbury, Eurockéennes, Rock Werchter, Solidays Sziget en Zurich Open Air.

Parov Stelar won drie awards bij de Amadeus Austrian Music Awards in 2012, 2013 en 2014. In de categorieën Best Live Act, Best Electronic Act en Best Album. Hij heeft tot nu toe 15 albums, 21 EP’s en 19 singles uitgebracht.
Lana Del Rey, Bryan Ferry en Lady Gaga staan onder zijn sneltoets want hij heeft samen met deze artiesten gewerkt.

Island Apollo – Feeling You

Zijn laatste single is geweldig en ik ben verliefd op het nummer. Parov Stelar werkt samen met Anduze. Zij hebben eerder samen gewerkt en die combinatie bevalt mij heel goed. De single ‘Beauty Mark’ is bijna melodramatisch maar weet je te hypnotiseren met de muziek die Parov heeft gemaakt.

Heerlijke muziek om goed energie van te krijgen. Ook al klinkt dat tegenstrijdig. De stem van Anduze is prachtig en ik snap niet waarom hij nog niet is doorgebroken met zijn eigen singles. Luister hierboven naar de single die mij al een aantal dagen in zijn greep heeft.

Latest Reviews

Ook interessant
Marvel gooit de Black Widow teaser trailer online, en laat meer zien dan verwacht
Black Widow Teaser Trailer