Televisie

Is Paul de Leeuw een match met Holland’s Got Talent?

Heeft RTL 4 er goed aan gedaan om Paul de Leeuw in de jury van Holland’s Got Talent te zetten?

Heeft RTL 4 er goed aan gedaan om Paul de Leeuw in de jury van Holland's Got Talent te zetten?
Bron: RTL XL | Holland’s Got Talent

Het tiende seizoen van Holland’s Got Talent is van start gegaan. De zender RTL 4 probeert de concurrentie voor te zijn door het op de zaterdagavond in te plannen. Waardoor ‘Wie is de Mol?‘ een sterke tegenstander heeft. Misschien niet als het om de kijkcijfers gaat, maar wel om de entertainment waarde. Want je kan er niet om heen als de audities van het programma van start gaan. Nu zeker dat Paul de Leeuw plaats heeft genomen in de jury.

Gordon maakte halverwege 2018 bekend de overstap te gaan maken naar SBS6, waar hij een aantal nieuwe programma’s zou gaan presenteren. Plus dat hij plaats gaat nemen als jurylid in talentenjachten. Voor Paul de Leeuw was het de tijd om de overstap te maken naar RTL, waardoor de mogelijkheid ontstond om in de jury van ‘Holland’s Got Talent’ naast Chantal, Dan en Angela te gaan zitten.

Als je naar de voorgaande programma’s van Paul de Leeuw hebt gekeken, weet je dat hij als presentator een programma als ‘Lekker Laat‘ kan dragen. De valkuil van een presentator als Paul in de jury te zetten, is dat hij de aandacht naar zich toe trekt. Dat is niet perse slecht, maar hier draait het om het talent dat mee doet. Daarna komen de juryleden.

Na het zien van de eerste aflevering wilde ik mijn mening delen over Paul de Leeuw zijn rol als jurylid. Hij moest er even in komen, maar wist mij op een positieve manier te verrassen. Hij lijkt door te hebben waar de balans zit. Tussen de aandacht voor de jury en de talenten. De momenten waarop Paul zijn humor kan laten gelden, dan pakt hij dat ook. Waar het respectvol blijft, zodat diegene op het podium er ook om kan lachen.

Paul de Leeuw zit als de kijker thuis, de talenten te beoordelen bij Holland’s Got Talent

Paul de Leeuw zit als de kijker thuis, de talenten te beoordelen bij Holland's Got Talent
Bron: GIPHY | Holland’s Got Talent

Daar komt bij dat Paul de Leeuw vol emotie zit te kijken. Wanneer hij heel positief, geëmotioneerd of lachend achter de desk zit, is het alsof hij thuis op de bank zit te kijken. Waarmee ik een andere kant van Paul zie, dat je normaal gesproken niet in zijn eigen programma’s voorbij ziet komen.

Nu Paul de Leeuw in de jury heeft plaats genomen, gaat er een frisse wind door het programma. Want je merkt dat de juryleden voor het eerst bij elkaar zitten. De dynamiek is anders, maar het mist de humor en spontaniteit niet. Daar helpt Humberto Tan als presentator ook heel erg goed bij. Hij weet de ondersteunende rol op zijn eigen manier op te pakken, zonder daar bij Robert ten Brink of Johnny de Mol na te doen.

Latest Reviews

Ook interessant
Rupauls Drag Race review
Het was tijd voor Snatch Game bij Rupaul’s Drag Race