this made my day tv

Paul de Leeuw verlaat BNNVARA en gaat naar RTL

Na achtentwintig jaar neemt Paul de Leeuw afscheid van BNNVARA en gaat naar RTL

Paul de Leeuw verlaat BNNVARA en gaat naar RTL
Bron: Televizier | Paul de Leeuw

Afgelopen vrijdag liet Paul de Leeuw via zijn twitter account weten dat hij binnenkort afscheid gaat nemen van BNNVARA om een nieuwe uitdaging aan te gaan. In eerste instantie liet hij niet los naar welke zender hij zou gaan. Toch werd snel duidelijk dat RTL de nieuwe thuis basis van de presentator gaat worden.

Dat Paul de Leeuw binnenkort te zien is bij de familiezender is niet voor het eerst. Een aantal jaar geleden, in 2013 en 2014 om precies te zijn, was hij al te zien bij RTL. Toen had hij geen vast contract bij BNNVARA en kon bij een aantal zenders aan de slag, als hij dat zelf wilde. Toch was de omroep niet blij dat er entertainment werd gemaakt bij de concurrentie.

De onderhandelingen konden weer beginnen en Paul de Leeuw liet RTL achter zich om volledig aan de slag te gaan bij BNNVARA. Daar volgde een aantal programma’s om uit te testen. Een aantal scoorde zoals ‘De Kwis’, ‘Lekker Laat‘ en ‘Paul’s Puber Kookshow’. Waar Paul zijn verschillende kwaliteiten liet zien. Toch voelt de presentator zich pas in zijn kracht staan wanneer hij mensen kan ontroeren en blij kan maken. Zoals in de klassieke progamma’s ‘Lieve Paul’.

https://youtu.be/YydzBPZPhdw

Naast Holland’s Got Talent gaat Paul de Leeuw nog meer doen voor RTL

Tot op heden is er nog geen contract gekregen bij RTL. Dat liet Paul de Leeuw weten bij RTL Late Night. Waar hij alleen te gast zou zijn om muziek te komen maken. Natuurlijk kon dit nieuws niet onbesproken blijven. Waar Paul de Leeuw en Humberto Tan vertelde dat Gordon zijn plek in de jury open stelt voor de presentator. Want Humberto was al bekend als nieuwe presentator van de talentenjacht.

Naast het jureren van de talenten gaat Paul de Leeuw nog meer programma’s maken voor RTL. Hij heeft een goede band met RTL en gaat daar meer eigen programma’s ontwikkelen. In ‘Late Night’ gaf hij aan dat het in 2019 te zien zou zijn. Eerst moet het tot in de details worden ontwikkeld. Daar gaat veel tijd in zitten. Denk aan een personality programma waar Paul zichzelf kan zijn en kan improviseren op wat er gebeurd tijdens de show.

De lijst met nieuwe presentatoren die de komende tijd de overstap naar RTL gaat maken blijft groeien. Eerder werden de namen van Twan Huys, Katja Schuurman en Art Rooijakkers al bekend gemaakt. Bij de publieke omroep gaat er flink bezuinigd worden op entertainment. Dat kan betekenen dat veel presentatoren gaan schuiven en in gesprek gaan met zenders als RTL, SBS6 of andere commerciële zenders. Is dit het begin van een leeg loop bij de NPO?

Latest Reviews

Ook interessant
De keiharde actie komedie laat de kijker vol adrenaline achter
Guns Akimbo Review