Music

Paul Sinha – De Laatste

Paul Sinha scoort grote hits en zijn single is niet ‘De Laatste’

Paul Sinha
Bron: Youtube Top Notch | Paul Sinha

Ik kwam langs de single ‘De Laatste’ van Paul Sinha tegen en was direct verliefd op het nummer. Maar wist niet wie de artiest erachter was. En daar wilde ik achter komen. Na meer singles te hebben gehoord wilde ik de informatie maar vooral de muziek van hem met je delen.

Want ik kan mij voorstellen dat de jongere generatie allang weet wie hij is. Maar Paul Sinha komt uit Deventer en is daar in 1996 geboren. Terwijl de jonge artiest opgroeit en zijn interesse naar muziek en ritmes begint te groeien, gaat hij aan de slag om zijn eigen teksten en op te treden. Het genre hip-hop ligt Paul Sinha het best.

Maar zijn ouders hebben een grote invloed op de manier van schrijven. Omdat de Engelse vader en Nederlandse moeder hem tweetalig laten opgroeien, schrijft Paul zijn teksten in twee talen. Maar op zijn zestien jarige leeftijd werd de eerste track gedeeld. Hij krijgt de kans om mee te doen aan een talentenjacht. En wint dat ook. Daarna komt Paul Sinha in contact met Purp oftewel Burak Sagir. De klik is er en zij besluiten om samen als muzikaal duo verder te gaan. Zo ontstaat Vans ’n Purp.

De samenwerking verliep heel goed, en het duo volgt samen de studio aan de Herman Brood Academie en brengen samen een EP uit. Toch blijft het duo niet bij elkaar. En na een goede periode van samenwerkingen gaan zij solo verder. Bij Paul Sinha ging het groeien als artiest heel snel. Want van het naast de producent zitten wilde hij zelf achter de knoppen zitten. En dat lukte ook. Want naarmate hij er mee bezig ging, waren steeds meer nummers geheel door hem gemaakt.

Na het album ‘Niet Zomaar’ is Paul Sinhe samen met Teske te horen op het nummer ‘De Laatste’

Dat hoor je terug op het eerste album dat van hem is uitgekomen. Op ‘Niet Zomaar’ krijg je een breed scala aan verschillende beats te horen. Van hard hip-hop beats tot meer pop muziek waarbij je direct vrolijk wordt. De muziek van Paul Sinha wordt door steeds meer mensen maar ook verschillende televisie programma’s en radiozenders ontdekt. Want hij was te zien bij ‘De Wereld Draait Door’.

Ook andere artiesten weten de zanger en rapper te waarderen. Op de albums van Roxeanne Hazes, Latifah, Kavlijn en nu recent een samenwerking met Teske. Samen zijn zij te horen op het catchy en super zoete Nederlandse nummer ‘De Laatste’ te horen. Wat heel leuk is dat beide artiesten zingen over de liefde. Want zij zijn de eerste laatste en de laatste eerste. En de beat en muziek is helemaal van nu. Houdt Paul Sinhe in de gaten, want de komende jaren gaat hij een hele grote artiest worden.

Latest Reviews

Ook interessant
New Movie Trailers
Van ieder genre kwam er een film trailer uit