Pennywise is terug in de remake van IT

De jonge kinderen uit het dorpje Derry nemen het op tegen de kwaadaardige clown Pennywise in de remake van IT


De dansende en kwaadaardige clown Pennywise is terug in de remake van IT. In 1990 kwam de mini serie uit waarin de clown Pennywise werd gespeeld door Tim Curry. Voor de remake is Bill Skarsgård in de huid van de clown gekropen om de andere acteurs de stuipen op het lijf te jagen. Toen de opnames bezig waren zagen de andere acteurs die met Bill een scene hadden hem niet. Zodat de schrik reacties echt zouden zijn.

De remake van de Stephen king serie is dit keer anders aangepakt dan de voorgaande verfilming. Het is van een serie naar een film gegaan. Met het succes van het eerste weekend hoopt Warner Bros een franchise in handen te hebben. Naast The Conjuring films willen zij zo veel mogelijk Stephen King boeken gaan verfilmen. De toon is gezet en er gaat sowieso een tweede deel komen. Lees verder waar ik mijn mening over IT geef. Je ziet het na het verhaal en de trailer van de film.

Dit is IT

In het stadje Derry, in de Amerikaanse staat Maine, verdwijnen er een aantal mensen op mysterieuze wijze. Een groepje jonge kinderen krijgt te maken met hun grootste angst wanneer ze oog in oog komen te staan met de kwaadaardige clown Pennywise. De clown staat al eeuwenlang bekend om dood en verderf. Zal het deze kinderen lukken om het kwaad uit hun woonplaats te verdrijven?

Dit vond ik van IT

Het was alweer jaren geleden dat ik de mini serie had gezien, ik een jaar of dertien en vond het een enge serie. Ik had nog nooit een horror film of serie gezien en toen kon ik clowns niet waarderen. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. Met het uitkomen van de trailer werd de toon gezet en de verwachtingen waren hoog. Want de eerste verfilming kwam uit in 1990 en is anno 2017 erg gedateerd. Regisseur Andy Muschietti wilde de clown veranderen en enger maken. Dat is samen met Bill Skarsgård gelukt.

Zijn inbreng en kleine maniertjes die bij het acteren zijn toegevoegd maken het creepy om naar te kijken. IT is een horror film en daarom ging ik er vanuit dat er enge scenes in de film zouden zitten. Dat vond ik meevallen, het was net als Bill zijn acteer werk, creepy. De makers hebben geprobeerd om het eng en luguber eruit te laten zien en dat is gelukt. Het is niet zo eng dat je niet durft te kijken. Het had nog wat enger mogen zijn om de film beter te maken.

Is de nieuwe versie van IT een verbetering?

De 2017 versie van IT vond ik een hele verbetering en dat komt door de technieken van nu. De 1990 versie is iconisch omdat Tim Curry zijn stempel erop heeft gedrukt, maar dat doet Bill ook in de nieuwste verfilming. Wat ik jammer vond was dat hij niet de hoofdrol had in de film. Van mij had hij vaker en langer in beeld mogen komen.

Wat ik wel vaag vond is dat er niet wordt uitgelegd wat IT of Pennywise precies inhield. Na het zien van film vielen bijna alle puzzelstukken op de juiste plek. De clown staat voor het kwaad en voed zich met de angst van kinderen. Om met ze in contact te komen neemt hij de gedaante van de dansende clown aan.
De kinderen die The Losers Club voor stelde sprongen voor mij eruit. Maar zeker de jonge acteurs: Jaeden Lieberher en Sophia Lillis. Ze zaten heel goed in de rollen en wisten mij te overtuigen wat er op het grote scherm gebeurde.

Mijn Conclusie

Mocht je de film IT nog niet hebben gezien. Of heb je nog geen datum geprikt om de film in de bioscoop te gaan zien? Ga dat zo snel mogelijk doen. De film zal een iconische status krijgen zodra merendeel van de mensen op de wereld het heeft gezien. Een andere reden kan zijn dat je niet van horror film houdt. Geen probleem want het is geen griezel film dat super eng is. Het is een goede comeback van de clown Pennywise.

Latest Reviews