Percival Elliott – Forever

Kom tot rust met de single ‘Forever’ van het indie-rock duo Percival Elliot

Percival Elliott

Het indie-rock duo Percival Elliott heeft de nieuwe single ‘Forever’ gelanceerd. Het gaat om de heren Olly Hite en Samuel Carter-Brazier. Het muzikale duo werd gevormd omdat beide heren geloofde dat echte vrienden iets konden creëren dat waarde heeft.
Dit wilde zij laten horen door aangrijpende teksten en nostalgische melodieën. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen want Percival Elliott heeft in uitverkochte zalen in heel Verenigd Koninkrijk gestaan.

Daarnaast hebben zij samen gewerkt met onder andere Fatboy Slim hebben een door door het Verenigd Koninkrijk getoerd met verschillende artiesten die je van de hits uit de hitlijsten kent. De naam van de indie-rock band komt van de overgroot vader van Olly Hite. Hij was geboren in 1883 en was een uitvinder van onder andere de consumptie ijs in Brighton. Alles wat hij had meegemaakt zat in een doos dat was verstoft. Het was een grote inspiratiebron voor beide heren en de naam voor het muzikale duo was geboren.

Wat Olly Hite en Samuel Carter-Brazier oftewel Percival Elliott willen bereiken met de muziek, is dat je het voelt!

Het uitkomen van de single ‘Forever’ laat Percival Elliott horen wat je kan verwachten van het binnenkort uitkomende album Save Your Soul. De inspiratie om te gaan schrijven en de muziek te maken kwam van Jeff Buckley, The Beatles en Father John Misty. Het resultaat gaat over de liefde dat voor je gevoel voor altijd kan blijven duren. Olly Hite had dit over te vertellen: ‘De single Forever gaat ver een kans om iemand te ontmoeten. De vonken en vlinders die er vanaf springen, ook al is dat voor een aantal seconden. Dat gevoel kan voor altijd blijven’.

Het geeft je een nostalgisch en warm gevoel wanneer je naar de single luistert. Daar komt de muzikale ondersteuning bij kijken. De tekst is eerlijk en voelt authentiek aan. Het duo Percival Elliott staat bekend om de prachtige piano melodieën, ritmische gitaren en retro vocalen. Net als bij de single ‘Forever’ wilt het duo muziek maken waar je nekharen van omhoog gaan staan. Het gevoel hebben dat je leeft. En dat is zeker gelukt!

Ben je toe aan meer muziek zoals die van Percival Elliott? Ga naar de music pagina want daar vindt je meer berichten die vol staan met muziek die je zeker zal bevallen.

Latest Reviews

Ook interessant
Tijdens de NPO seizoenspresentatie 2019/2020 werden nieuwe plannen en wijzingen gepresenteerd
Het beste van de NPO seizoenspresentatie 2019/2020